02 / 05 / 2024

Titus Tüneli Dünya Mirası listesi

Titus Tüneli Dünya Mirası listesi

Samandağ ilçesinde MÖ 1. yüzyılda dağdan gelen sel sularını önlemek için yaklaşık bin esire 10 yılda yaptırılan Titus Tüneli, UNESCO'nun "Dünya Mirası" listesiyle ününü taçlandırmayı hedefliyor...

ATM'den para çekmek yasaklandı. Son dakika olarak duyuruldu. Dünya şaşkına döndü. Banka müşterileri dondu

Bir ülkede ATM'den para çekmek yasaklandı. Bu flaş gelişme "Son dakika" olarak duyuruldu. Tüm dünya bu haberle birlikte büyük bir şaşkınlık yaşadı. İşte detaylar...

Dünya, Türkiye’ için kolları sıvadı! Her ülkeden çok önemli yardımlar geliyor!

Türkiye dün Kahramanmaraş merkezli, 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremle asrın felaketini yaşarken tüm dünya yardım için seferber oldu.

İşte Türkiye’nin dünya gıda enflasyonundaki sıralaması!

Dünya Bankası verileri açıklandı. Türkiye, Dünya Bankası'nın açıkladığı verilere göre kaçıncı sırada yer alıyor? Haberin devamında...

Motorin ve benzin fiyat farkında makas açılıyor! Türkiye, dünya 4'üncüsü oldu!

Türkiye dünyada motorin-benzin fiyatı farkının en yüksek olduğu 4. ülke olarak belirlendi. İşte ayrıntılar...

Dünya Şehir Maltepe nerede? Dünya Şehir Maltepe fiyat listesi!

Dünya Şehir Maltepe nerede sorusunun yanıtı ve  Dünya Şehir Maltepe fiyat listesi haberimizde yer alıyor. İşte merak edilen soruların yanıtları...

Türkiye, dünya inşaat malzemeleri ihracatında ilk 5'te yer aldı!

Türkiye dünya inşaat malzemeleri ihracatında ilk 5'te yer aldı.  Geçen yıl 30,83 milyar dolarlık inşaat malzemesi ihraç eden Türkiye, en çok inşaat malzemesi ihracatı yapan ülkeler arasında 5. oldu.

Endişelendiren gelişme! Tüm dünya tehlike altında

Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte tüm dünyada artan bir gıda krizi endişesi var. Uzman isimler, tahıl ihracatında gelinen son durumu yorumladı.

Dünya Şehir Maltepe nerede? Dünya Şehir Maltepe fiyat listesi!

Dünya Şehir Maltepe nerede sorusunun yanıtı ve Dünya Şehir Maltepe fiyat listesi haberimizde yer alıyor. İşte detaylar...

Altın bir anda zirveye uçtu! Dünya FED’in faiz kararına kilitlenmişti

Tüm dünya ABD Merkez Bankası FED’in faiz kararına gözlerini çevirmişti. Kararın ardından altın fiyatları zirveyi gördü.

Gıda enflasyonunda Türkiye dünya 4'üncüsü oldu!

Türkiye, dünya gıda enflasyonunda  Lübnan, Venezuela ve Surinam'ın hemen peşinen 4. sıraya yerleşti.

Türkiye dünya genelinde toprak rezervleri azalan 20 ülkeden biri oldu!

Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak ve Bitki Besleme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Ortaş, Türkiye'nin dünya genelinde toprak rezervleri azalan 20 ülkeden biri olduğunu söyledi.

Türkiye dünya inşaat malzemeleri ihracatında 9. sırada!

Türkiye İMSAD, tarafından hazırlanan ‘Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu 2020’de yer alan bilgilere göre, Türkiye dünya inşaat malzemeleri ihracatında 9. sırada yer aldı.

Yemen hükümetinden UNESCO dünya mirası listesinde yer alan caminin yıkılmasına tepki!

Yemen hükümeti, İran destekli Husilerin kontrolündeki başkent Sana'da bulunan, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) dünya mirası listesindeki tarihi En-Nehreyn Camisi'nin yıkılmasına tepkili.

Titus Tüneli Dünya Mirası listesi Haberi

Titus Tüneli Dünya Mirası listesi

Samandağ ilçesinde MÖ 1. yüzyılda dağdan gelen sel sularını önlemek için yaklaşık bin esire 10 yılda yaptırılan Titus Tüneli, UNESCO'nun "Dünya Mirası" listesiyle ününü taçlandırmayı hedefliyor.


Samandağ'ın 5 kilometre kuzeyindeki Çevlik Mahallesi'nde bulunan ve UNESCO Dünya Miras Merkezi'nce 15 Nisan'da geçici listeye alınan tünel, bin 380 metre uzunluğu, 7 metre yüksekliği, 6 metre genişliğiyle dikkati çekiyor.


Farklı medeniyete ev sahipliği yapması nedeniyle tarihi ve doğal birçok güzelliğe sahip Hatay, ilk mağara kilisesi St. Pierre, Anadolu'nun ilk camisi Habib-i Neccar gibi mekanlarının yanı sıra, bin esire 10 yılda yaptırılan, mimarisiyle ilgi gören Titus Tüneli ile de adından söz ettiriyor.


Hatay'a gelenlerin görmeden kentten ayrılmadığı yerler arasında bulunan, ziyaretçileri adeta geçmişe götüren tünelin UNESCO'nun Dünya Mirası kalıcı listesine girmesi hedefleniyor.


Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Öğretim...