23 / 07 / 2024

tmb bildirge

tmb bildirge

TMB'nin 10 maddelik bildirgesinde imar planlarının çok sık değişmesi eleştirildi. TÜRKİYE Müteahhitler Birliği (TMB) 10 maddelik bildirge açıkladı. TMB Başkanı Mithat Yenigün de çok sık değişen imar düzeninin sorun olduğunu vurguladı..

Yüzde 200’e varan maliyet artışı müteahhitleri zorluyor! TMB, mali sicil affı ve fiyat farkı düzenlemesi istiyor!

İnşaat sektöründe temel girdi maliyetlerinde yüzde 200’e dayanan fiyat artışları sektörü zorluyor. TMB Başkanı Erdal Eren, müteahhitlerin faaliyetlerine sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi için mali sicil affı ve fiyat farkı düzenlemesinin şart olduğunu savundu.

TMB Başkanı Eren: Asgari ücret artışı üretim maliyetlerini artıracak, bu artışlar konut satış fiyatlarına da yansıyacak!

Asgari ücrete yapılan yüzde 34 zam çalışanları memnun ederken, işverenler üretim maliyetlerinin artacağından şikayetçi. TMB Başkanı Eren son bir yılda inşaat sektöründeki maliyet artışlarının önemli bölümünün işçilikten kaynaklandığını belirterek bu artışın konut fiyatlarına yansıyacağını söyledi

TMB Başkanı Erdal Eren: Yurt dışında 100 bin Türk işçi hedefine artık daha yakınız!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren yaptığı açıklamada Türk müteahhitlerin yurt dışında 100 bin Türk işçi istihdam etme hedefine odaklandıklarını dile getirdi.

İnşaat sektöründe daralma: 493 bin kişi işsiz kaldı!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) tarafından yayınlanan raporda, inşaattaki ekonomik sıkıntılar yüzünden  493 bin kişi bu yıl işsiz kaldığı, konut satışlarının da düşük bir seyirde olduğu bildirildi… 

Türk müteahhitlerinden yurt dışında 7,5 milyar dolarlık proje!

TMB İnşaat Sektörü Analizi’nin Ekim 2019 sayısını yayımladı. Rapora göre, Türk müteahhitlik firmaları, yurt dışında 2019 yılı Ocak - Eylül döneminde 7,5 milyar ABD Doları tutarında toplam 151 proje üstlendi.

TMB'den Barış Pınarı Operasyonu mesajı!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün'ün Barış Pınarı Operasyonu'yla ilgili açıklama yayınlandı.

Mithat Yenigün: Herkes müteahhit olmamalı!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün: "Türkiye’de 440 bin müteahhit var, bizim üyelerimizin sayısı 120. Herkes müteahhit olmamalı. Teknik ve finansal kapasitesi yeterli olmayan ve ayıplı iş yapan firmaların sektörden ayıklanmasına olanak sağlayacak yasal zemin hazırlanmalı" dedi

'Konut stoku müteahhitten fona geçsin' önerisi!

Türkiye’nin yıllık konut ihtiyacının 900 bin olduğunu söyleyen TMB Başkanı Mithat Yenigün, konut stokunun fonlar tarafından alınarak çözüleceğini söyledi. Yenigün, bu öneriyi Türkiye Emlak Katılım Bankası yetkilileriyle görüştüklerini söyledi.

Türk müteahhitlerin hedefi 50 milyar dolar!

TMB, 2018'de 20 milyar dolara ulaşan yurt dışı müteahhitlik gelirini 2030'da 50 milyar dolara çıkartarak Türkiye'nin uluslararası pazar payını yüzde 7'ye yükseltmeyi hedefliyor…

Türk müteahhitler heyeti Özbekistan'da!

Özbekistan'da dün temaslarına başlayan TMB heyeti, bugün de bazı bakanlık ve devlet kurumlarını ziyaret ederek, iş birliği imkanlarını görüştü.

Türk müteahhitlere Irak'tan büyük fırsat!

TMB Başkanı Mithat Yenigün, "Komşumuz Irak'ın yeniden yapılandırılması çerçevesinde 90 milyar dolarlık yatırım yapılması planlanıyor. Irak yeniden yapılandırma için 2019'u hazırlık dönemi olarak geçirecek. Irak Türkiye'den 5 milyar dolar taahhüdü için plan bekliyor" dedi...

TMB: Yurt dışında yılda 30 milyar doları yakalayacağız!

Yurt dışından önemli projelere imza atan Türk müteahhitler 4. Ticaret Müşavirleri Konferansı'da bir araya geldi. Konferansta konuşma yapan Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Yılmaz Batur, yurt dışında inşa edilen projelerde sektör temsilcileri ile daha yakın işbirliği sürdürüleceğini söyledi.

Türk müteahhitlerin gözü Libya ve Irak yol haritasında!

TMB Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Yenigün, Türk müteahhitlerin 1972'de yurt dışında faaliyete başladıkları ilk ülkenin Libya olduğunu belirterek, "Libya'da Türk firmalarının yarım kalan projelerinin tutarı 19 milyar dolar" dedi.

tmb bildirge Haberi

tmb bildirge

TÜRKİYE Müteahhitler Birliği (TMB) 10 maddelik bildirge açıkladı. Bildirgede, 'imar değişikliği uygulamalarının kamu vicdanını zedeleyen, kişilere özel değerlendirmelerden arındırılması', 'yap-sat sektörünün denetimsiz işleyişinden kurtarılması', 'mesleğin itibarını zedeleyen ve bu işi layıkıyla yapan profesyonelleri rencide eden denetimsizliğe son verilmesi', 'ayıplı iş yapanların sektörden ayıklanması gerektiği' dile getirildi. 


TMB Başkanı Mithat Yenigün de çok sık değişen imar düzeninin sorun olduğunu vurguladı. Yenigün, "İmar planı her sene, hatta her ay değişmemelidir. Amiyane tabirle zırt pırt değişiklik olmamalıdır" dedi. 

Yönetim kurulu üyeleriyle bir basın toplantısı düzenleyen Yenigiin, bir yıldır hazırlıkları süren bildirgeyi tamamladıklarını, şimdi hükümetle paylaşacaklarını söyledi. Yenigiin, "60 yılı aşan deneyimlerimizi yerel yönetimler, kamu kurumlarıyla, hükümetle paylaşacağız. 2023 hedefine ilerleyen Türkiye'de çağdaş bir inşaat sektörü amaçlıyoruz. Eski alışkanlıkların geride bırakılmalı. Bu yolda destek bekliyoruz"...