06 / 05 / 2024

TMB inşaat sektörü analiz raporu mart 2015

TMB inşaat sektörü analiz raporu mart 2015

TMB inşaat sektörü analiz raporuna göre; Ekonominin genel gidişatı açısından lokomotif bir sektör konumunda olan inşaat sektöründe 2014 yılında büyüme %2.2 ile sınırlı kalmıştır.

İnşaat sektörü, deprem bölgesinin yaralarını sararak büyüyor!

TÜİK’in açıkladığı 2023 yılı ikinci çeyrek büyüme rakamları ile ilgili önemli açıklamalar yapan Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren deprem bölgesinde başlayan yaraları sarma ve yeniden inşa sürecinin inşaat sektörüne  büyüme olarak yansıdığını söyledi.

İnşaat sektörü 5 çeyrektir üst üste daralıyor!

TÜİK tarafından açıklanan 2022 yılı üçüncü çeyrek büyüme rakamlarını değerlendiren Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren artan girdi maliyetleri inşaat sektörünü zorlamaya devam ettiğini söyledi.

Türk müteahhitler 2022'nin 6 ayında yurt dışında 132 proje üstlendi! İnşaat sektöründe son durum ne?

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) tarafından hazırlanan "Temmuz 2022 İnşaat Sektörü Analizi Raporu"nda Türk müteahhitlerin 2022'nin 6 ayında yurt dışında 132 proje üstlendiği belirtildi. Peki inşaat sektöründe son durum ne? İşte rapordaki o veriler...

İnşaat sektörü yüksek girdi maliyetleri ve yavaşlayan yatırımlarla daraldı!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren, TÜİK’in açıkladığı 2022 yılı ilk çeyrek büyüme rakamları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Eren yaptığı açıklamada inşaat sektörünün yüksek girdi maliyetleri ve yavaşlayan yatırımlarla daraldığını söyledi.

İnşaat sektörünün Nisan 2021 karnesi!

TMB, ekonomi çevreleri ve sektör tarafından ilgiyle takip edilen Nisan 2021 İnşaat Sektörü Analizi Raporu’nu yayınladı. Peki raporda hangi değerlendirmelere yer verildi? İşte rapordaki genel ekonomi ve inşaat sektörü tespitleri...

İnşaat sektöründe altyapı faaliyetleri de mücbir sebep kapsamına alınsın!

TMB tarafından yayınlanan "Koronavirüs Salgınından Sonrası Nasıl bir Dünya ve Türkiye?" başlıklı analizde, küresel ve ulusal ekonomi ile inşaat sektörüne ilişkin veriler detaylı bir şekilde değerlendirildi...

İnşaat sektöründe 2020 umudu! Değerler yükseliyor!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), ekonomi çevreleri ve sektör aracılığıyla ilgiyle takip edilen Ocak 2020 İnşaat Sektörü Analizi Raporu’nu yayımladı. Analizde, küresel ve ulusal ekonominin dışında inşaat sektörüne ilişkin veriler değerlendirildi.

İnşaat sektörü yurt dışı pazarlara ağırlık veriyor!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün yaptığı açıklamada, inşaat sektörünün, son dönemde iç pazara alternatif olarak, tüm jeopolitik risklere ve ticaret savaşlarına karşın yurt dışı pazarlara daha fazla ağırlık vermeye başladığını söyledi.

İnşaat sektörü kentsel dönüşüm ve kamu yatırımları ile büyüyecek!

2017 yılını değerlendiren Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, gelecek dönemde inşaat sektörünün kentsel dönüşüm ve kamu yatırımları ile büyüyeceğini söyledi..

İnşaat sektörü 14 yılda 2.8 kat büyüdü!

Türkiye Müteahhitler Birliği'nin (TMB) 32. Olağan Genel Kurulu gerçekleşti. Toplantıda konuşan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, inşaat sektörünün 2002'den 2016'ya kadar reel olarak 2.8 kat büyüdüğünü açıkladı.

İnşaat sektöründeki akış ekonomiyi olumlu etkileyecek!

Ekonomide 2017’nin ikinci yarısında toparlanma ivmesi yakalanabileceğini değerlendiren TMB Başkanı Mithat Yenigün, inşaat sektöründe de gelişmelerin genel ekonomik akış ile uyumlu seyredeceği öngörüsünde bulundu.

İnşaat sektörü bu yıl yüzde 5 büyüyecek!

TMB yeni 3 aylık İnşaat Sektörü Analizi’ni yayımladı. Analizde 2016 yılında inşaat sektöründe büyümenin yüzde 4.0-5.0 aralığında seyredebileceği, süreçte finansman koşulları ve yatırım düzeyinin etkili olacağı değerlendirilmektedir” denildi.

Türk inşaat sektörünün uluslararası etkinliği artıyor!

Türkiye Müteahhitler Birliği Yönetim Kurulu, Ankara’da gazetecilerle bir araya geldi. TMB Genel Merkez binasında düzenlenen toplantıda inşaat sektörü, yurtdışı müteahhitlik hizmetleri, uluslararası pazarlardaki durum ve Türkiye ekonomisi konuşuldu.

TMB inşaat sektörü analiz raporu mart 2015 Haberi

TMB inşaat sektörü analiz raporu mart 2015

Ekonominin genel gidişatı açısından lokomotif bir sektör konumunda olan inşaat sektöründe 2014 yılında büyüme %2.2 ile sınırlı kalmıştır. 2013 yılının üçüncü çeyreğinden bu yana ivme kaybeden inşaat sektörü 2014 yılının son çeyreğinde 8 dönemden bu yana ilk kez daralmıştır. Bu bağlamda, inşaat sektörü küresel krizden beri ilk defa GSYH'ye düşürücü yönde etkide bulunmuştur. 2015'te de inşaat sektöründe ekonomiye paralel ve yatay bir seyir beklenmektedir. 


2015 yılı ilk çeyrek sonu itibariyle: ABD'deki faiz artırımının zamanlaması, miktarı ve etkisi, AB'ninparasal genişleme programının boyutları ve etkileri, Çin'in toparlanma çabaları ile ihracatını arttırmak amaçlı olarak yerel para birimini devalüe etmesiyle şiddetlenebilecek kur savaşları, başta Ortadoğu ve Rusya merkezli riskler olmak üzere jeopolitik gerginlikler ve petrolün başı çektiği emtia fiyatlarındaki oynaklık küresel görünüme ilişkin öncelikli...