19 / 11 / 2024

TMMOB eski davalar

TMMOB eski davalar

TMMOB’un yetkilerinin kısıtlanmasının ardından gözler meslek örgütünün tarafı olduğu davalara çevrildi. Değişiklikten önceki davalar etkilenmeyecek...

Kira tespit davasında eski kiracıya yüzde 20'ye kadar hakkaniyet indirimi!

Kira tespit davalarında ev sahiplerinin dikkat etmesi gereken çok önemli bir detay bulunuyor. Eski kiracıya hakkaniyet indirimi yapılır mı? İşte detaylar... 

Zam sınırının kalkması çözüm olmadı, eski kiracılara açılan kira tespit davaları arttı

Kiralara uygulanan zam sınırlamasının bitmesinin ardından TÜİK’in açıkladığı yüzde 65 enflasyon artışı uzun süredir oturan kiracılara yapılan zamda yetersiz kaldı. Eski kiracıların ödediği miktarla rayiç arasında makas açıldı. Ev sahiplerinin açtığı kira tespit ve tahliye davaları arttı.

Konutun yatırım aracı olarak görülmesinin önüne geçilmeli!

TMMOB Eskişehir İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Yahya Kaya, Türkiye’de yaşanan barınma ve konut sahibi olma sorununa ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yaptı. Kaya paylaşımında konutun yatırım aracı olarak görülmesinin önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.

Eskişehir'de 20-25 bin binanın acilen yenilenmesi gerekiyor: Olası depremde yıkım olacak caddeler tek tek açıklandı!

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Eskişehir Şube Başkanı Orkun Kılıç,   Eskişehir'de 20-25 bin binanın acilen yenilenmesi gerektiğine dikkat çekti ve yıkım beklenen caddeleri açıkladı. İşte ayrıntılar...

Eskişehir’de deprem riskine karşı 22 bin bina incelendi! Sıra 28 bin binada!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda üç belediye ile TMMOB İnşaat Mühendisleri arasında imzalanan protokol masaya geldi. Eskişehir Büyükşehir Belediyesince verilen bilgilendirmede Eskişehir’de 22 bin binanın incelendiği ve incelemelerin sürdüğü aktarıldı.

Defne Samyeli ve eski ev sahibi davalarını geri çekti!

Geçtiğimiz aylarda eski ev sahibi Yusuf Araz ile mahkemelik olan Defne Samyeli, sorunlarının çözüldüğünü dile getirerek davaların geri çekildiğini açıkladı. 

Eskişehir'de deprem riski yüksek: Yerleşim olmayan yerler imara açılmamalı!

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) "Fay üzerinde yaşayan kentlerimiz" rapor serisine Eskişehir ilini de ilave etti. JMO raporundaki verilere bakıldığında, Eskişehir zeminin birçok bölümünün alüvyondan oluştuğu ortaya çıkıyor. Rapora göre, Eskişehir'in deprem riski yüksek.

Eskişehir Çarşı'nın zemini için risk uyarısı!

Eskişehir'de çarşı bölgesinin zemininin yumuşak zemin olduğunu söyleyen TMMOB Mimarlar Odası Şube Başkanı Didar Duygu Altuntaş, “Çarşı bölgesinin zemini ciddi riskli. Sıvılaşma riski yüksek. Zemin yumuşak olduğu için tehlikeli” dedi.

Eskişehir Kent Sempozyumu gerçekleşti!

Eskişehir Kent Sempozyumu'nun son oturumu Kent, Emek, Demokrasi ve Hukuk başlıklı panel düzenlendi. Panelde konuşan TMMOB Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Muhçu, kentsel dönüşümü anlattı.

Eskişehir'de 8 bin konut alıcı bekliyor!

Eskişehir'de yapı stokunun fazlasından dolayı konutlar elde kaldı. TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Erkul, Eskişehir'deki konut sektörünü anlattı.

Muğla Menteşe'deki Eski Garaj alanı Meydan oluyor!

2014 yerel seçimleri öncesinde lüks konutlar ve ticari alan olarak palanlanan ardından açılan davalar sonrasında inşaat başlamadan durdurulan ve o tarihten bu güne kadar atıl vazitte bekleyen Eski Garaj alanı Meydan oluyor.

Tuzla İçmeler'de 60 yıllık mülkiyet probleminde çözüme ulaşıldı!

Türkiye’nin en eski davaları arasında yer alan, Tuzla İçmeler Mahallesi’nde 60 yıldır devam eden mülkiyet davası Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın girişimiyle uzlaşmayla sona erdi.

Tuzla'da mülkiyet sorunu çözüldü!

Türkiye'nin en eski davaları arasında yer alan, Tuzla içmeler Mahallesinde 60 yıldır devam eden mülkiyet davası Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yancı'nın girişimiyle uzlaşmayla sona erdi

TMMOB eski davalar Haberi

TMMOB eski davalar

TBMM’de önceki geceyarısı sürpriz bir şekilde torba yasaya giren Türk Mühendis ve Mimar Odası Birliği’nin (TMMOB) yetkilerini kısıtlayan düzenlemenin Meclis tarafından kabul edilmesinin ardından gözler TMMOB’un tarafı olduğu davalara çevrildi. Yasa Cumhurbaşkanı tarafından onaylanırsa imar projeleri bundan böyle “vize” için TMMOB’a gönderilmeyecek. Dolayısıyla TMMOB’un, projeleri başlamadan inceleme ve gerekli gördüğü takdirde itiraz etme hakkı olmayacak. Ancak yasa daha önce açılan davaları etkilemiyor. Haydarpaşa ya da Galataport’la ilgili davaların devam edeceğini belirten Mimar Korhan Gümüş yasanın, Haydarpaşa, Galataport, AKM ve Haliç Tersanesi davalarını etkilemeyeceğini belirtti.



TMMOB gelirleri artık devlete


TMMOB’un yetkilerini kısıtlayan yasayla ayrıca projelerden alınan vize ücretleri de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gidiyor. TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Başkanı Tayfun Kahraman yapılan yasayla TMMOB’un fiilen ortadan kaldırılmasının istendiğini belirterek şöyle...