30 / 04 / 2024

TMMOB izmir denetimleri

TMMOB izmir denetimleri

Torba yasa ile TMMOB'nin denetim yetkisinin kalmadığını belirten Jeofizik Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Erhan İçöz, belediyelere protokol çağrısı yaptı.

TMMOB'un imar mücadelesinde sona gelindi! İzmir Çeşme Projesi'nde tarım alanları imara açılmayacak!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İzmir İl Koordinasyon Kurulu (İKK), Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından imara açılmak istenen Çeşme Projesi iptal edildi.

İzmir'deki emsal artışını yargıya taşıyan TMMOB'a tepki!

İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) üyeleri, ağır veya orta hasar görmüş binalar için emsal artışını kapsayan Büyükşehir Belediyesi Meclisi kararını yargıya taşıyan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne (TMMOB) tepki gösterdi.

TMMOB'dan İzmir'deki emsal artışına itiraz!

TMMOB İzmir İKK, İzmir'de emsal artışı imar planı notunun durdurulması ve iptal edilmesi için Bayraklı Belediyesi’ne dava açtı. Bayraklı Belediyesi’ne itiraz dilekçesi veren TMMOB İKK, itirazın ret edilmesi sonrasında hukuki süreci başlattı.

TMMOB'dan İzmir depreminde yıkılan yapılara ilişkin açıklama!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Osman Gencer, bugünkü köşesinde TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu ve İzmir Barosu'nun İzmir depreminin ardından kafalarda oluşan sorulara yer verdiği açıklamayı ve İzmir depremini kaleme aldı. İşte Osman Gencer'in 'Deprem vergisini gören var mı?' başlıklı yazısı...

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan İzmir depremi uyarısı!

Bir yıl önce İzmir’de meydana gelerek 117 vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan depremin yıl dönümünde TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası tarafından açıklama yapıldı.

İzmir'deki emsal artışına TMMOB'dan tepki!

İzmir depreminde evlerini kaybeden mağdur vatandaşlar, yeni binaların inşası için gerekli maliyeti karşılamak için emsal artışı talep etti. Bayraklı Belediye Meclisi yüzde 10 emsal kararı verirken, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi bu oranı yüzde 30'a yükseltti. TMMOB'dan bu artışa tepki geldi.

TMMOB İzmir Şubesi'nden Kültürpark açıklaması!

Kültürpark planına karşı açıklama yapan TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi'nden, projeyi savunan İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne tepki gösterildi.

TMMOB'dan İzmir Alsancak'taki Tariş arazisi imar planlarına dava!

TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi ve TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, Alsancak'taki 140 bin metrekare alanda Tariş arazilerini kapsayan imar planlarına yeniden dava açacaklarını açıkladı. 

Zemin etüdü denetimleri TMMOB'a bırakılmalı!

İzmir Jeofizik Mühendisleri Odası Başkanı Sinancan Öziçer, "Küçük bir taahütname ile kendisini mühendis olarak tanıtan kişiler cüzi miktarlara zemin etüdü raporu hazırlıyor. Zemin etüdü denetimleri tekrar odalara bırakılmalı" dedi.

Bergama Belediyesi TMMOB İzmir şubesi ile protokol imzaladı!

Bergama Belediyesi, TMMOB İzmir Şubesi ile ilçedeki asansörlerin periyodik kontrollerine ilişkin protokol imzaladı, protokol Bergama Belediye Başknı Mehmet Gönenç ile TMMOB İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Melih Yalçın arasında imzalandı.

İzmir TMMOB'nin inşaatlarda denetim yetkisi kalmadı!

Torba yasa ile TMMOB'nin denetim yetkisinin kalmadığını belirten Jeofizik Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Erhan İçöz, belediyelere protokol çağrısı yaptı.

TMMOB: Kamu kurumlarının kiralamaları kaynak israfı!

TMMOB Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi, kiralık binalarda hizmet veren kamu kurumlarını araştırdı. TMMOB Şehir Plancıları Odası kiralamaların kaynak israfı olduğunu belirtti..

Mehmet Müezzinoğlu: İzmir'e hastaneler yapacağız!

İzmir'e gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, çeşitli ziyaretlerde bulundu. Son 12 yılda sağlık alanında önemli bir dönüşüm gerçekleştirdiklerini belirten Bakan Müezzinoğlu, "izmir'e şehir hastanelerini kazandıracağız" dedi.

TMMOB izmir denetimleri Haberi

TMMOB izmir denetimleri

Jeofizik Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Erhan İçöz İzmir'deki belediyelere çağrıda bulundu. Hükümetin çıkarttığı yeni yasa ile Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'nin (TMMOB) inşaatlarda denetim yetkisinin kalmadığım hatırlatan içöz, hazırlanan etüt raporlarındaki risklere dikkat çekti. İnşaatlar için hazırlanan raporlarda bir takım eksikliklerin olabileceğini belirten İçöz, bu noktada mutlaka TMMOB'dan destek istenmesi gerektiğini ifade etti. 


'TMMOB'nin yetkisi kalmadı'

İstanbul'da 14 belediyenin TMMOB ile protokol imzaladığını hatırlatan İçöz, "Belediyelerin yapılacak inşaatlarda büyük sorumluluğu var. O binalar yıkılırsa ilk sorgulanacak olanlardan birisi belediyelerdir. İzmir'de de İstanbul'da olduğu gibi belediyeler ile TMMOB arasında bir protokol imzalanmalı" diye konuştu. Jeofizik Mühendisleri Odası izmir Şubesi Başkanı Erhan İçöz hükümetin çıkarttığı torba yasa ile TMMOB'nin denetim yetkisinin kaldırıldığını hatırlatarak şunları söyledi: "Daha önce bize gelen raporları inceliyorduk...