02 / 05 / 2024

tmmob kaçak yapı uyarısı

tmmob kaçak yapı uyarısı

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Adana İl Koardinasyon Kurulu Sekreteri Nazım Biçer, her seçim öncesinde oy kaygısı ile kaçak yapıların meşrulaştırılmasının Adana için önemli bir tehlike arz ettiğini söyledi...

Eyüp Muhcu: Kaçak yapılaşma yerleşim yerlerini savunmasız bıraktı!

TMMOB Genel Başkanı Eyüp Muhcu, Giresun'da yaşanan sel felaketinin nedenini kaçak yapılaşma olarak açıkladı...

Bursa affedilen kaçak yapıların altında kalacak!

Depremler ve kaçak yapılarla ilgili açıklamalarda bulunan TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Fikri Düşünceli "Bursa affedilen kaçak yapıların altında kalacak" dedi.

'Kaçak yapıları meslek odaları denetlesin' önerisi!

''İstanbul’daki yapıların yüzde 60’ı mühendislik hizmeti görmemiş kaçak yapılar'' diyen TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Cemal Gökçe, kaçak yapıların denetimi için meslek odalarının yetkilendirilmesi gerektiğini söyledi.

Kaçak yapı ve sit alanlarının imara açılması suç olmalı!

TMMOB Şehir Plancıları Odası Muğla Şubesi doğal sit alanlarının imara açılması ve hazine arazilerinin satılmasını yasalara aykırı kaçak yapı yapmanın suç olarak kabul edilmesi gerektiğini yazılı bir basın açıklaması ile belirtti.

Serdar Sağlam: Samsun'un kaçak yapı sorunu çözülmeli!

TMMOB Şehir Plancıları Odası Başkanı Serdar Sağlam, "Anadolu, Zeytinlik ve Kadıköy Mahalleleri kaçak yapılarla dolu. Şehrin nefes alabilmesi için bu yapılar ortadan kaldırılmalı" dedi.

Kocaeli'de 2014 yılında 52 kaçak yapı yıkıldı!

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Tolga Ok ve yönetimi Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nu makamında ziyaret etti. Başkan Karaosmanoğlu görüşmede, kaçak yapılaşma ve hafriyat konularında önemli mesajlar verdi.

Kaçak yapı nasıl durdurulur?

Bir yapının inşaat çalışmalarına başlanabilmesi belli başlı prosedürleri ve gereklilikleri yerine getirmesi gerekiyor. Kaçak yapı yaptırımları neler? Kaçak yapı nasıl durdurulur?

Fırat Anlı: Kaçak yapılaşmaya geçit yok!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş başkanı Fırat Anlı, Gazi Köşkü Sosyal Tesislerinde yapılan ziyarette yaptığı konuşmada tarihi, kütürel doğal alanlarda kaçak yapılaşmaya izin vermeyeceklerini dile getirdi.

Kaçak yapıya ruhsat alma süresi!

Kaçak yapı olarak tespit edilen yapının, tespit tarihinden itibaren belediye ve valilik tarafından belirlenen süre içerisinde yapıya ruhsat alınması gerekiyor. İşte, kaçak yapıya ruhsat alma süresi!

Kaçak yapının cezası!

Kaçak olarak tespiti yapılmış olan yapıların sahiplerine ve müteahhitlerine ilişkin bir çok yaptırım söz konusu oluyor. Peki, kaçak yapının yaptırımları neler? İşte, kaçak yapının cezası!

Kaçak yapı ruhsatlandırma dilekçesi!

Kaçak yapının tespit edilmesi halinde bu aykırılığın giderilmesi için tespit tarihinden itibaren 30 gün veriliyor. Bu süre içerisinde yapıya ruhsat alınması gerekiyor. İşte, kaçak yapı ruhsatlandırma dilekçesi!

Kocaeli'de 2014 yılında 52 kaçak yapı yıkıldı!

İbrahim Karaosmanoğlu, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Tolga Ok ve yönetimini makamında ağırladı. Karaosmanoğlu ziyarette, kaçak yapılaşmaya müsaade etmediklerini belirterek, “2014 yılında 52 kaçak yapı yıktık” dedi.

Kaçak yapı nasıl ruhsatlandırılır?

Kaçak yapının tespit edilmesi halinde, tespit tarihinden itibaren en çok bir ay içinde, yapı sahibi, yapısını yapı ruhsatına uygun duruma getirmesi ya da yapı ruhsatı alması gerekiyor. Peki, kaçak yapı nasıl ruhsatlandırılır?

tmmob kaçak yapı uyarısı Haberi

tmmob kaçak yapı uyarısı


Türkiye’deki yapı stokunun çoğunluğunun insan hayatı için tehlike oluşturduğunu belirten Nazım Biçer, sağlıksız, depreme dayanıksız binalar yapıldığını kaydetti. Özellikle büyük şehirlerde; imar afları, mühendislik bilimini temel almayan yapılaşma süreçleri, bilimsel olmayan planlamaların yapıldığını dile getiren Biçer, bunlara seçim öncesi vaatler ve oy kaygısı ile göz yumulmasının da çarpık kentleşme ile imarsız, sağlıksız, depreme dayanıksız binalarda yaşamanın insanların kaderi haline dönüştürüldüğünü vurguladı. 


Dünyanın önemli deprem kuşakları üzerinde bulanan Türkiye’de yaklaşık 20 milyon civarındaki mevcut binaların yüzde 67`sinin ruhsatsız, 60’ının 20 yaşından büyük olduğu bilgisini veren Biçer şunları kaydetti: “Durum Adana açısından da farklı değildir. Deprem kuşağında bulunan kentimiz, 1998 depreminde bu gerçeğin yakıcı sonuçlarıyla yüz yüze kalmıştır. 145 insanımız hayatını kaybetmiş, bin 517 vatandaşımız yaralanmış, 48 bini az hasarlı, 19 bini...