09 / 05 / 2024

TMMOB vizesi

TMMOB vizesi

Ruhsat için başvuran projelerde TMMOB vizesini şart koşan protokolle ilgili olarak Başkan Soner Çetin, “Çukurova Belediyesi, Oda Sicil Belgesi olmayan projelere artık inşaat ruhsatı vermeyecektir” dedi. Çetin’in yaklaşımı övgüyle karşılandı.

TMMOB'dan Uluslararası İşgücü Kanunu Tasarısı’na tepki!

TMMOB, Meclis gündemine alelacele sokulan Uluslararası İşgücü Kanunu Tasarısı’na karşı itirazlarını sürdürüyor. TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, tasarının kabul edilemez olduğunu belirtti.

TMMOB'dan Kabataş Martı Projesi için 4 soru!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) Kabataş Iskelesi'ne yapılan Martı Projesiyle ilgili yazılı bir açıklamayla beraber 4 soru sordu.

Nilüfer Arena'ya TMMOB Bursa Şubesi'nden tepki!

TMMOB Şehir Plancıları Odası Bursa Şubesi, Nilüfer Belediyesi'nin Odunluk bölgesinde yap-işlet-devret modeliyle hayata geçireceği Nilüfer Arena'nın yeni bir rant kapısı olduğunu ileri sürdü.

TMMOB Ulusal Mimarlık Ödülleri sahiplerini buldu!

TMMOB tarafından her iki yılda bir düzenlenen Ulusal Mimarlık Ödülleri, Ankara'daki Akün Sahnesi'nde düzenlenen törende sahiplerini buldu. Törende 'Yapı', 'Proje' ve 'Fikir' dallarında ödül verildi.

Esenyurt'taki asansör kazasında TMMOB raporu kabul edildi mi?

Esenyurt’ta yük asansörünün yere çakılması sonucu üç işçinin hayatını kaybetmesine ilişkin soruşturmada, savcılığın TMMOB’nin raporunu kabul etmediği ve bir tekstil mühendisini bilirkişi olarak görevlendirdiği ortaya çıktı.

TMMOB Şehir Plancıları'ndan EGO arsası açıklaması!

TMMOB Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi Ankara Yenimahalle İstasyon Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesi kapsamında satışa sunulan EGO arsası hakkında açıklama yaptı. İşte o açıklama..

TMMOB Mimarlar Odası 14. Dönem toplantısı Osmaniye'de yapıldı!

TMMOB Mimarlar Odası XIV. Dönem 1. Bölge toplantısı Osmaniye’de yapıldı. Koordinesi Mimarlar Odası Adana Şubesi Başkanlığı tarafından yapılan toplantıya, Mimarlar Odası Osmaniye Temsilciliği ev sahipliği yaptı.

TMMOB'dan Kayapa’ya yapılacak Katı Atık Tesisi’ne tepki!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Bursa İl Koordinasyon Kurulu, Kayapa’ya yapılması planlanan Katı Atık Geri Kazanım ve Bertaraf Tesisi’ne tepki gösterdi.

İbrahim Karaosmanoğlu'ndan TMMOB odalarına ziyaret!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, TMMOB’a bağlı odalara iadeyi ziyaretler gerçekleştirdi. Mimarlar, Çevre Mühendisleri, İnşaat Mühendisleri ve Makine Mühendisleri’nin odalarıyla bir araya geldi

TMMOB peyzaj mimarları odası ana yönetmeliği değişikliği!

TMMOB peyzaj mimarları odası ana yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik, 8 Şubat 2016 tarihinde 29618 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelik kapsamında yapılan değişiklikler...

Bergama Belediyesi TMMOB İzmir şubesi ile protokol imzaladı!

Bergama Belediyesi, TMMOB İzmir Şubesi ile ilçedeki asansörlerin periyodik kontrollerine ilişkin protokol imzaladı, protokol Bergama Belediye Başknı Mehmet Gönenç ile TMMOB İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Melih Yalçın arasında imzalandı.

Osman Aydın, TMMOB'a şikayet edildi!

Mimarlar Odası Başkanı Osman Aydın AK Partili belediyelerin projelerinde yer alınca, vizyon projelere körü körüne muhalefet eden TMMOB'a şikayet edildi.

TMMOB Uşak İl Temsilciliği'nden Uşak'taki imar planına tepki!

Şehrimizdeki imar uygulamalar hakkında bir basın toplantısı düzenleyen TMMOB Üyesi Uşak İl Temsilciliği Yönetimi "Kentteki imar uygulamalarından rahatsızız, mahkeme kararlarına rağmen hukuksuzluklar halen devam ediyor" dediler.

TMMOB vizesi Haberi

TMMOB vizesi


Çukurova Belediyesi, “Sağlıklı kent” hedefine yönelik olarak Türkiye’de bir ilke daha imza attı ve TMMOB bünyesindeki 8 meslek odasıyla protokol imzaladı.


Ruhsat için başvuran projelerde TMMOB vizesini şart koşan protokolle ilgili olarak Başkan Soner Çetin, “Çukurova Belediyesi, Oda Sicil Belgesi olmayan projelere artık inşaat ruhsatı vermeyecektir” dedi. Çetin’in yaklaşımı övgüyle karşılandı.


TMMOB’A BAĞLI SEKİZ ODAYLA ANLAŞMA


TMMOB’a bağlı inşaat, mimarlar, makina, elektrik, jeoloji, jeofizik, harita-kadastro ve peyzaj mimarları odalarıyla bir araya gelen Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin,  “Sağlıklı Kentleşme ve Nitelikli Yapılaşma” amaçlı bir protokol imzaladı. Protokolün Anayasa, 5393 sayılı Belediye Kanunu, 3194 sayılı İmar Kanunu, 6235 sayılı TMMOB Kanunu’nun ilgili hükümlerine uygun olduğunun altını çizen Başkan Soner Çetin, “Bu protokolün çok güçlü bir yasal zemini vardır”...