20 / 05 / 2024

tmsf kefillerin varlıklarına el koyması

tmsf kefillerin varlıklarına el koyması

678 sayılı yeni kanun hükmünde kararname (KHK) ile FETÖ bağlantılı şirketlerin kefil olduğu borçlarda, borcun alacaklısı ya da diğer kefillerden tahsili yoluna gidilecek.

The Guardian'dan flaş bilgi: Kral Charles ölen insanların varlıklarını kendi mirasına geçiriyor! 

Kral 3. Charles'ın özel mülkü olan ve ona gelir sunan Lancaster Dükalığı'nın iç belgelerine ulaşan The Guardian, kimsesi olmayan ve yaşamını yitiren insanların varlıklarının, bağış yapılacağı iddiası ile Kral'ın mirasına aktarıldığını ortaya koydu. İşte detaylar...

TCMB’nin rezerv varlıklarında artış! Toplam 116,6 milyar dolar oldu!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın resmi rezerv varlıkları, ağustosta temmuz ayına kıyasla yüzde 4,5 oranında artarak 116,6 milyar dolara çıktı.

Bakan Şimşek: Yatırımcıların Türk varlıklarına olan ilgisi artı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yabancı yatırımcının Türkiye'ye olan ilgisine ilişkin açıklama yaptı. Şimşek,  yatırımcıların Türk varlıklarına olan ilgisinin artığını söyledi.

MASAK'tan kripto para borsası FTX ile ilgili flaş karar! Mal varlıklarına el konuldu

MASAK’ın FTX hakkında açtığı soruşturma kapsamında şirket sorumlusu Sam Bankman-Fried ve diğer ilgililerin mal varlıklarına el konulduğu ortaya çıktı. İşte tüm detaylar...

Yerli yatırımcı pay senedi varlıklarında yükseliş! 1 trilyon TL’yi aştı

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği, yerli yatırımcıların pay senedi varlıklarının eylül ayı sonu itibarı ile 1 trilyon 36 milyar Türk Lirası’na ulaştığını duyurdu. İşte detaylar…

Kripto varlıklar neden değer kaybediyor? Bitcoin ve Ethereum kaç dolar oldu? İşte 31 Ağustos 2022 fiyatları…

Kripto para piyasası, ABD Merkez Bankası’ndan gelen mesaj sonrasında 20 bin doların altına gerilemişti. Haftaya da düşüşle başlayan Bitcoin, Ethereum gibi kripto varlıklar küçük bir yükselişle kritik eşiğin üzerinde tutunmaya çalışıyor.

İtalya'da Rus milyarderlerin mal varlıklarına el konuyor!

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasıyla Avrupa Birliği  tarafından uygulanan yaptırımlar dahilinde şu ana kadar 5 Rus milyarderin İtalya'daki mal varlıklarına el kondu.

Gurbetçilerin tapu ve mal varlıkları paylaşılacak mı?

Gurbetçilerin bilgilerinin taraf ülkelerle paylaşılmasına ilişkin anlaşma yürürlüğe alındı. Peki gurbetçilerin tapu ve mal varlıkları paylaşılacak mı?

Milyarderlerin varlıklarını yöneten aile ofisleri mercek altına alındı!

Toplam 6 trilyon dolar değerinde servet yöneten “aile ofisleri”, ABD’li Archegos’un iflasının ardından otoritelerin radarına girdi. Aralarında SEC ve ABD Vadeli İşlemler Komisyonu gibi otoriteler ABD’de varlıklı birey ve ailelerin kişisel varlıklarını yöneten aile ofisleri mercek altında...

Taşınmaz Kültür Varlıklarına Yardım Sağlanmasına Dair Yönetmelikte Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ!

Taşınmaz Kültür Varlıklarına Yardım Sağlanmasına Dair Yönetmelik Kapsamındaki Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ bugünkü 31373 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türk lirası varlıklar güven vermeye devam ediyor!

Küresel çapta risk ve belirsizliklerin artmasına karşın, yurt içinde ekonomide yeni dönem vurgusu ve bu paralelde atılan adımların bir sonucu olarak Türk lirası varlıklar pozitif ayrışmaya devam ediyor.

Hane halkı varlıkları bir yılda yaklaşık yüzde 35 arttı!

Türkiye'de hane halkı varlıkları haziran itibarıyla geçen yılın aynı ayına göre yüzde 34,6 artarak 2,1 trilyon liraya ulaşırken, bunda varlıkların büyük kısmını oluşturan mevduattaki yükseliş etkili oldu.

Can Dündar'ın mal varlıklarına el koyma kararına itiraz reddedildi!

Firari sanık eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'ın mal varlıklarına el konulmasına yönelik yapılan itiraz mahkeme tarafından reddedildi. 

tmsf kefillerin varlıklarına el koyması Haberi

tmsf kefillerin varlıklarına el koyması

678 sayılı yeni kanun hükmünde kararname (KHK) ile FETÖ bağlantılı şirketlerin kefil olduğu borçlarda, borcun alacaklısı ya da diğer kefillerden tahsili yoluna gidilecek.



Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), FETÖ operasyonları kapsamında el konulan şirket lehine kefil olan ortak ve yöneticilerin mallarına yönelebilecek. Şirket borçlarının ödenmesi için kefillerin varlıklarını satabilecek. FETÖ bağlantılı şirketlerin kefil olduğu borçlarda, borcun asıl alacaklı ya da diğer kefilden tahsili yoluna gidecek. 678 sayılı kanun hükmünde kararname (KHK) ile Başbakan Yıldırım tarafından açıklanan Cazibe Merkezleri Programı’na yönelik düzenleme yapıldı. Kalkınma Bankası, bu program için yetkilendirildi. Bankanın kaynağı, yatırımlarda arsa temini, altyapı ve bina inşaatı gibi işlerde kullanılacak.


GREV ERTELEMESİ


Banka, yeni yatırımların yanı sıra yarım kalmış ya da sermayesi olmadığı için işletmeye geçememiş tesislerin de ekonomiye kazandırılması için destek...