28 / 04 / 2024

Tokat Sulusaray Kaplıcaları 49 yıllığına ihale edildi

Tokat Sulusaray Kaplıcaları 49 yıllığına ihale edildi

Tokat İl Özel İdaresi'ne ait Sulusaray Kaplıca Tesisi, Vali Cevdet Çan'ın katıldığı toplantıda 49 yıllığına ihale edilerek Altunlar İnşaat Şirketi'ne ön izin verildi. İşte ayrıntılar...

Bursa Mustafakemalpaşa'ya yeni termal otel geliyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bursa Mustafakemalpaşa’nın termal turizm merkezi olan Tümbüldek Kaplıcalar Bölgesi’ne otel inşa edilmesi için düğmeye bastı. 

Çalışanlara müjde! Ücretsiz izin desteğinde kapsam değişti!

Aylık bin 500 liralık ücretsiz izin desteğinin kapsamı bilardo, düğün, spor, güzellik salonları, kaplıcalar ile internet kafeleri de kapsayacak şekilde genişletildi.

İsveç’te kaplıca köyü 50 milyon TL'ye satışa çıkarıldı!

İsveç'in başkenti Stokholm yakınlarındaki Satra Brunn köyü, 7.3 milyon dolara (50 milyon TL) satılıyor. Yaklaşık 340 bin metrekarelik köyde kaplıcalar yer alıyor. Ayrıca Satra Brunn’da, İsveç’in en saf yedi kaynağının birinden çıkan suyunun şişelendiği bir de tesis de mevcut.

Kaplıcalar'da ‘ruhsat’ sorunu!

Türkiye Kaplıca Talasso ve Merkezleri Derneği (TÜRKAP) Başkanı Koksal Köse, iki yıl önce yaptıkları çalıştay ile yönetmelik hazırlandığını ancak hala ruhsat sorunu yaşadıklarını anlattı.

Kütahya Eynal Kaplıcaları'nda butik otel inşaatı başladı!

Simav’da 19 Mayıs 2011’de meydana gelen 5.9 şiddetindeki depremin ardından, ağır hasar gören ve belediye tarafından yıkılan otellerin yerinde yeni butik otel inşaatı başladı..

Bursa'nın iki yakası tünelle bağlanıyor!

Bursaray hattı nedeniyle yıllar önce bağlantısı kesilen Sıcaksu, Sırameşeler ve Alemdar bölgeleri ile Çekirge, Muradiye ve Kükürtlü bölgesi Büyükşehir Belediyesi tarafından Ankara yolu üzeri kaplıcalar mevkiine yapılacak tünelle birbirine bağlanacak.

Tokat Alpu Barajı'nın yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor!

Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan ve temeli 20 sene önce atılan Alpu Barajı'nın yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

Gönen Kaplıcaları Tesisleri kiraya verilecek!

Gönen Kaplıcaları bünyesindeki tesisleri kiraya verme yetkisini alan Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, yaptığı açıklamada Gönen Kaplıcaları’nın özelleştirilmesinin söz konusu olmadığını, ancak işletme bünyesindeki tesislerin kiralaya verilebileceğini belirtti.

Tokat Malum Seyit Camisi 8 asırdır ayakta!

Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 13. yüzyılda çivi kullanılmadan inşa edilen Malum Seyit Camisi, ahşap tavanı ve taşıyıcıların yüzeyine oyma tekniğiyle işlenen geometrik desenleriyle ilgi görüyor.

Sivas Soğuk Çermik Kaplıcası'nda çalışmalar başladı!

Sivas Soğuk Çermik Kaplıcası'nda çalışmalar başlatıldı. Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Mahir Kuzucu, Sivas'ın en önemli kaplıcalarından biri olan Soğuk Çermik Kaplıcası'nda başlatılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Sandıklı Hüdai Kaplıcaları'nda asfaltla çalışmaları başladı!

Mustafa ÇÖL ile değişen ve gelişen Hüdai Kaplıcalarımızda çevre düzenleme, meydan, yol bakım yenileme, masal oyun dünyası park yapımları ile yıkım ve genel asfaltlama çalışmaları aynı anda yürütüyor.

Esenyurt sağlık turizmiyle atağa kalkıyor!

İstanbul'un konut ve gayrimenkul alanında merkez olan ilçesi Esenyurt şimdi de sağlık turizmiyle gündemde.Sağlık turizmi yatırımcılarının dikkatini çeken ilçe Başkanı Kadıoğlu,''Esenyurt kaplıcalar diyarı olacak''dedi.

Sebastapolis Antik Kenti'ndeki evler taşınıyor!

Tokat Sulusaray'daki Sebastapolis Antik Kenti'ndeki 200 evin taşınması için çalışmalar yapılıyor. Evlerin ilçe girişindeki 500 dönümlük alana taşınması için Belediye ve Kaymakamlıkça başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Tokat Sulusaray Kaplıcaları 49 yıllığına ihale edildi Haberi

Tokat Sulusaray Kaplıcaları 49 yıllığına ihale edildi

Tokat İl Özel İdaresi'ne ait Sulusaray Kaplıca Tesisi, İl Özel İdaresi toplantı salonunda Vali Cevdet Çan'ın katıldığı toplantı ile 49 yıllığına ihale edilerek Altunlar İnşaat Şirketi'ne ön izin verildi. Bu süre içerisinde gerekli imar, ifraz, tevhid, arazi çalışmaları ve ruhsat işlemleri yürütülecek olup, 1 yıllık sürenin sonunda hazine teşvik belgesine bağlı olarak inşaat süresi başlayacak. 


Vali Yardımcısı Bülent Karacan, İl Genel Meclisi Başkanı Adem Dizer, Sulusaray İlçe Kaymakamı nazlı Demir, Sulusaray Belediye Başkanı Halil Demirkol, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Gökçe, Sulusaray İl Genel Meclis Üyeleri Hüseyin Atındı ve Necmettin Çoruh'un da katıldığı toplantıda, Altunlar İnşaat Şirketi yetkilileri Sulusaray Termal Otel ve havuzlar tesisinin projesi hakkında sunum yaptılar. 


Yapılacak olan tesis hakkında bilgi veren Necati Altun, yaklaşık 18.500 m2 inşaat...