05 / 05 / 2024

tokat sulusaray son durum

tokat sulusaray son durum

Tokat'ta Sebastapolis Antik Kenti üzerinde kurulu olan Sulusaray ilçesinin, ören yerinin gün yüzüne çıkarılması için başka yere taşınması planlanıyor.

Tokat Sebastapolis Antik Kenti için Sulusaray'ı taşıyorlar!

Tokat'taki Sebastapolis Antik Kenti'nin gün yüzüne çıkarılması için ören yerinin üzerinde kurulu Sulusaray ilçesinin başka yere taşınması planlandı. İlçedeki evler aşama aşama kamulaştırılıyor.

Son dakika! Tokat'ta 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Tokat'taki 5.6 büyüklüğündeki depremden sonra kentte artçı depremler de olmaya devam ediyor. Kandilli Rasathanesi, Tokat Turhal'da 4.2 büyüklüğünde deprem olduğunu açıkladı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ise depremin büyüklüğünü 4.1 olarak kaydedildi.

Tokat depremleri yürekleri ağza getirdi, inşaat mühendisinden sektöre çok ciddi bir düzenleme getirilmeli önerisi geldi!

Tokat'ta son 20 saat içinde tam 46 sarsıntı meydana gelirken, Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat, X sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda inşaat sektörüne çok ciddi bir düzenleme getirilmesi gerektiğini söyledi.

Tokat depremlerinden sonra deprem uzmanları peş peşe açıkladı! 5.6 büyüklüğünde deprem olabilir!

Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 18.11'de 5.6 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Artçı sarsıntılar devam ederken deprem uzmanlarından peş peşe açıklama geldi.  5.6 büyüklüğünde deprem olabilir...

Son dakika! Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

AFAD, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 18.11'de 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Prof. Dr. Şükrü Ersoy'dan uyarı! Deprem hareketliliği riskli yerleri de tetikliyor...

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Tokat Sulusaray'da 4.7 ve 4.1 büyüklüğünde 2 deprem meydana geldiğini duyurdu. Buna göre, son zamanlarda yaşanan  Muğla ve Malatya dahil olmak üzere deprem hareketliliği tedirgin ediyor.

Naci Görür Tokat depremi için uyarmıştı! Kaderi Maraş ve Hatay gibi olacak!

Afet ve Acil Durum Başkanlığı (AFAD) tarafından, Tokat'ın Sulusaray ilçesi olan 4.7 büyüklüğünde deprem olduğu açıklandı. Depremin ardından deprem profesörü Naci Görür'den açıklama geldi. 

Tokat Merkez Millet Bahçesi ihalesi bugün!

Yatırımlarını son sürat sürdüren Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Tokat Merkez Millet Bahçesi projesinin ihalesini bugün gerçekleştirecek.

Yeni Tokat Havalimanı için geri sayım başladı!

2018'de yapımına başlanan Yeni Tokat Havalimanı'nın inşaatında son çalışmalar yapılıyor. 

TOKİ Tokat Turhal'da 2 okul inşa edecek! İhalesi bugün!

Eğitim yatırımlarını son sürat sürdüren Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Tokat Turhal'da 2 yeni okul inşa edecek.

TOKİ Tokat Turhal'da 2 yeni okul inşa edecek!

Eğitim yatırımlarına son sürat devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Tokat Turhal'da 2 yeni okul inşa edecek.

TOKİ'den Tokat'a 3 yeni okul! İhalesi 1 Temmuz'da!

Eğitim yatırımlarını son sürat sürdüren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Tokat'ta 3 yeni okul inşa edecek.

Tokat Yazmacılar Hanı butik otele dönüştürüldü!

Tokat ilinde, Selçuklu döneminden kalan ve Cumhuriyet döneminde 50 yıl süresince Yazmacılar Hanı olarak kullanılan, son 30 yıldır atıl durumdaki 700 yıllık tarihi yapı restore edildi ve butik otele dönüştürüldü...

Tokat TOKİ 2019 son başvuru tarihi!

Tokat TOKİ 2019 son başvuru tarihi haberimizde yer alıyor. Proje kapsamında 20 adet konut bulunuyor.

tokat sulusaray son durum Haberi

tokat sulusaray son durum

Tokat'taki Sebastapolis Antik Kenti'nin gün yüzüne çıkarılması için ören yerinin üzerinde kurulu Sulusaray ilçesinin başka yere taşınması düşünülüyor. 


Sulusaray Belediye Başkanı Halil Demirkol, Sebastapolis Antik Kenti'nin ilçe merkezinde yer aldığını söyledi. Antik kentin üç medeniyete ev sahipliği yaptığını belirten Demirkol, "Antik kentte 22 sene aradan sonra 2013 yılında kazı çalışmaları başladı, üç yıldır devam ediyor. Bu sene 10 evimiz kamulaştırılacak. 

Kazı çalışması bu sene de sürecek" dedi.


Sebastapolis Antik Kenti'nin gün yüzüne çıkarılması için çalışmalar yaptıklarını dile getiren Demirkol, şunları söyledi: 'Kamulaştırma yavaş' "Antik kentimiz üzerinde bulunan ilçemizi, Tokat karayolunda TOKİ'ye ayrılmış, ilçe girişindeki 500 dönümlük alana taşımak istiyoruz. TOKİ'nin tarihi değerleri göz önüne alarak buraya yapacağı evlere vatandaşlarımız taşınacak. Şu anda evlerin altında bulunan tarihin bir an önce gün yüzüne çıkarılması...