05 / 05 / 2024

TOKİ 12 yılda bin 4 okul inşa etti

TOKİ 12 yılda bin 4 okul inşa etti

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, 12 yılda bin 4 okul inşa ettiklerini, bunlardan 541'inin finansmanını kendi kaynaklarından sağladıklarını söyledi.

TOKİ bir yılda 569 bin konut inşa edecek! 2028’e kadar bu sayı 2 milyonu aşacak! 

TOKİ, yakın gelecekteki üç önemli proje için çalışmalarını sürdürüyor. 2001'den bu yana 1.2 milyon kişiyi konut sahibi yapan TOKİ, bir yılda 569 bin konut inşa edecek. 

Hedef belirlendi! Yılda 100 ton altın

İstanbul Altın Rafinerisi Yönetim Kurulu Başkanı Ayşen Esen, yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması amacıyla yapılan çalışmalar kapsamında 12 yılda yaklaşık 120 ton altın toplandığını, hedeflerinin bunu yıllık 100 tona çıkarmak olduğunu ifade etti.

TOKİ 20 yılda 1 milyon 300 bin konut üretti!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 100. Yıl Millet Bahçesi Temel Atma Töreni’nde "Son 20 yılda dünyada eşi benzeri yok TOKİ'mizle 1 milyon 300 bin konut ürettik." dedi.

Son 5 yılda TOKİ bünyesinde yapılan toplu konutlar meclis gündeminde!

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, son 5 yılda TOKİ bünyesinde yapılan toplu konutlara ilişkin soru önergesi verdi. 

Kanal İstanbul maliyetini 12 yılda çıkaracak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'ndan Kanal İstanbul projesiyle ilgili detaylı açıklamalar geldi. "Bütçeye yük olmadan yapmaya çalışıyoruz. 15 milyar dolarlık bir proje bu" diyen Karaismailoğlu, kanalın 12 senede kendi gelirini kendi kazanacağını belirtti.

Nurettin Canikli: 19 yılda 60 milyon insan yeni konut sahibi oldu!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli yaptığı açıklamada, Türkiye'nin birey ve toplum olarak da zenginleştiğini, 19 yılda üretilen 12 milyon konutla yaklaşık 60 milyon insanın yeni konut sahibi olduğunu söyledi.

TOKİ 2 yılda 88 bini aşkın aileyi konut sahibi yaptı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) son iki yılda 88 bin aşkın aileyi ev sahibi yaptı.

Son 18 yılda TOKİ vasıtasıyla 900 bin yeni konut ürettik!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Son 18 yılda TOKİ vasıtasıyla 900 bin yeni konut üreterek insanımızın kullanımına sunduk." dedi.

Bu ilde evi olanlar kiradan kazandı! 1 yılda yüzde 26 arttı!

Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksa'nın güncel verilerine göre, konut kiraları son bir yılda Türkiye genelinde yüzde 12 artış gösterdi. O illerde yaşayanlar kiradan kazandı...

Son 5 yılda TOKİ tarafından yapılan konut sayısı TBMM gündeminde!

Son 5 yılda TOKİ tarafından yapılan ve satılan konut sayıları ile açılan dava sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Son 10 yılda TOKİ'ye açılan davalar mecliste!

2015-2019 yılları arasında TOKİ tarafından yapılan ihalelere ve son 10 yılda TOKİ'ye açılan davalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Akar, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TOKİ ilk defa bir yılda 100 bin konut inşa edecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "TOKİ 2002 yılından bugüne 100 bin sosyal konutu ilk defa bir yılda yapıyor. Bu ülkede evi olmayan hiçbir alt gelir grubu vatandaşımız kalmayana dek, 240 aya varan vadeyle, 894 lira sabit taksitle bu kampanya yapılacaktır" dedi...

TOKİ son 18 yılda 860 bin konut inşa etti!

Antalya'nın Serik ilçesi Belek Turizm Bölgesi'ndeki bir otelde gerçekleştirilen Uluslararası İnşaat Çalıştayı'nın açılışında konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "TOKİ, son 18 yılda 860 bin konut yaptı" dedi.

TOKİ 12 yılda bin 4 okul inşa etti Haberi

TOKİ 12 yılda bin 4 okul inşa etti

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, 12 yılda bin 4 okul inşa ettiklerini, bunlardan 541'inin finansmanını kendi kaynaklarından sağladıklarını söyledi. TOKİ inşaatlarında inceleme yapmak üzere Kırşehir'e gelen Turan, Vali Necati Şentürk, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ve Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya'yı ziyaret etti. Daha sonra TOKİ'nin uyguladığı Bağbaşı Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm alanı ve Ahi Evran Üniversitesi bina inşaatlarında inceleme yapan Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, deprem kuşağında yer alan Kırşehir'in İç Anadolu Bölgesi'ndeki yoğun çalışma yaptıkları alanlardan biri olduğunu dile getirdi. Kırşehir Belediyesi ile iki etap halinde toplu konut inşaatı yaptıklarını vurgulayan Turan, şöyle konuştu: "Kırşehir Belediyesi ile kentsel dönüşümde örnek teşkil edecek çalışmalar yapıyoruz. Bağbaşı bölgesinde iki etap halinde kentsel dönüşüm çalışmalarını yaptık. Yeni...