16 / 05 / 2024

toki 5.5 milyon kişiyi ev sahibi yapacak

toki 5.5 milyon kişiyi ev sahibi yapacak

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, "2023 yılında Türkiye'de yaşayan toplam nüfusun en az 5,5 milyonu TOKİ'nin yaptığı binalarda oturacak" dedi.

TOKİ'den 5 milyon vatandaşa bir milyon yüz bin sıcak yuva!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 5 milyon vatandaşa bir milyon yüz bin sıcak yuva inşa etti.

TOKİ 5 milyon kişiyi ev sahibi yaptı!

Son yıllarda Türkiye'de meydana gelen afetler nedeniyle ülke genelinde çok sayıda insan evsiz kalmıştı. Vatandaşları yeni evlerine kavuşturan TOKİ, 2003'ten bugüne 5 milyon kişiyi ev sahibi yaptı. 

TOKİ 5 milyon vatandaşı ev sahibi yaptı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut yaptığı açıklamada, "Yaklaşık 5 milyon vatandaşımız  TOKİ  tarafından inşa edilen konutlarda oturuyor" dedi.

TOKİ Tozkoparan ihalesine Evyap'tan 23.5 milyon teklif!

TOKİ'nin 5 Mart 2018 Pazartesi günü gerçekleştirdiği Güngören Tozkoparan kentsel dönüşüm ihalesine 15 firma katıldı. İhalede Evyap 23.5 milyon TL teklif verdi...

TOKİ Kayaşehir'de 1.5 milyon metrekarelik park inşa ediyor!

TOKİ, İstanbul Kayaşehir'de 1.5 milyon metrekare büyüklüğe sahip olacak park inşa ediyor. 4 etaptan oluşan parkın birinci etabında inşaat devam ediyor. TOKİ Başkanı Turan park inşaatında incelemelerde bulundu.

TOKİ'nin 2023 hedefinde 5.5 milyon kişiyi ev sahibi yapmak var!

Ergün Turan, 2023 hedefleri kapsamında amaçlarının 5.5 milyon insanın ev sahibi yapmak olduğunu vurguladı. Ayrıca emeklilere özel konut projeleri de geliştirdiklerini belirtti.

Pakistan TOKİ'den 4,5 milyon konut için destek istedi!

Pakistan Pencap Hükümeti Konut, Kentsel Gelişim ve Toplum Sağlığı Mühendisliği Bakanı Tanveer Aslam Malik, Pakistan'a yapılması planlanan 4,5 milyon konut inşası için TOKİ'den teknik destek ve tecrübe paylaşımı istedi.

TOKİ'den İstanbul'a 1.5 milyon metrekare park geliyor!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), İstanbul'u 1.5 milyon metrekare büyüklüğünde bir yeşil alana kavuşturuyor. Kayaşehir vadisinde kurulacak yeşil alan, Kayaşehir merkezinden Fenertepe'ye doğru uzanacak.

Bakanlık Gaziantep'te 5 milyon metrekareyi TOKİ'ye devretti!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep’te yapılması planlanan 200 bin konut için 5 milyon metre karelik alanın hazineden TOKİ’ye devrinin gerçekleştiğini açıkladı. Proje ile bir milyon kişinin yaşayacağı yeni bir Gaziantep kurulacak.

TOKİ'den Gaziantep'e 5 milyon metrekarelik yeni bir kent!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, TOKİ ile 5 milyon metrekare alanda yeni bir kent kuracaklarını, 5 yıllık yol haritası kapsamında öne çıkan projelere 300 milyon TL’lik kaynak aktaracaklarını söyledi.

TOKİ Gaziantep'te 5 milyon metrekarelik kent kuracak!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kentin 5 yıllık yol haritasını hazırladıklarını belirterek, TOKİ ile 5 milyon metrekare alanda yeni bir kent kuracaklarını söyledi.

West İstanbul Marina, 5 milyon TL kazandıracak!

İstanbul Beylikdüzü sahilinde inşası devam eden West İstanbul Marina, Türkiye'de ilk kez 7 metreye kadar olan teknelere "rafta konaklama" imkanı sunacak. Marinadan yılda 5 milyon lira kira geliri bekleniyor

İtimat Metal Fabrikası icradan 5 milyon 760 bin TL'ye satılıyor!

Zeytinburnu'ndaki İtimat Metal Fabrikası icradan satılıyor. Fabrikanın toplam bedeli 5 milyon 760 bin TL olarak belirlendi...

toki 5.5 milyon kişiyi ev sahibi yapacak Haberi

toki 5.5 milyon kişiyi ev sahibi yapacak

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, "2023 yılında Türkiye'de yaşayan toplam nüfusun en az 5,5 milyonu TOKİ'nin yaptığı binalarda oturacak" dedi. Turan, incelemelerde bulunmak üzere geldiği Diyarbakır'da, TOKİ'nin 2023 yılı hedeflerini değerlendirdi. 2023 yılında "bir milyon konut" hedefini aşacaklarını söyleyen Turan, 2000'li yılların başında kısıtlı imkan ve kabiliyetlerle üretim yapıldığını, bugün imkan ve kabiliyetlerin arttığını ifade etti. 2002 yılında 2 bin 500 dolar milli gelirin bugün 10 bin dolar seviyesine yükseldiğini vurgulayan Turan, bu sebeple, ülkenin bulunduğu seviyeye göre üretim yapılması gerektiğini aktardı. TOKİ'den daha nitelikli ve kaliteli işler beklediğine işaret eden Turan, "İdare de Türkiye'nin bugününe yakışır nitelikte imalat yapma hedefini ortaya koymuştur. İdare artık kalitede başka bir evreye geçmiştir. Dolayısıyla 2023 hedeflerinde ortaya koyduğumuz...