24 / 07 / 2024

TOKİ afetzedeler için konut mu inşa ediyor

TOKİ afetzedeler için konut mu inşa ediyor

TOKİ, bugüne kadar doğal afet olayları nedeniyle evlerini kaybeden vatandaşlara 30 bin 912 konut yaptı. Sosyal tesisleri de unutmadı.

Hatay Dikmece TOKİ konutları için zeytinlik arazilerine acele kamulaştırma kararı! Halk direniyor!

Depremin ardından inşa edilmesi planlanan TOKİ konutları için, Hatay‘ın Dikmece bölgesinde bulunan zeytinlikler ve tarım arazilerine ‘acele kamulaştırma’ kararı verildi fakat halk bu duruma direniyor.

TOKİ, Trabzon'da ilk kazmayı vurdu! Afetzedeler için 99 konut inşa edecek!

Trabzon'da 2000 yılından itibaren meydan gelen çeşitli afetlerde evleri yıkılan veya oturulamaz raporu verilen afetzedeler için konut inşa edilecek.

Afşin'de afetzedeler için yapılan 3 bin 600 konut Kasım ayında teslim edilecek!

Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerinden etkilenen Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde afetzedeler için inşa edilen 3 bin 600 konut Kasım ayında teslim edilecek.

Hatay'daki depremzedeler için 2 bin 283 köy konutu inşa ediliyor!

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihinde gerçekleşen depremlerden etkilenen Hatay'da, kırsal mahallelerdeki afetzedeler için yöresel mimariye uygun olarak 2 bin 283 köy konutu yapılıyor.

TOKİ'den müjde: Sinop'ta afetzedeler için 158 adet konut inşa edilecek!

Sinop'ta yaşanan sel felaketinden etkilenen afetzedeler için Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından 158 konut daha inşa edilecek.

Malatya Doğanşehir'de depremzedeler için yapılan kalıcı konutlar hızla yükseliyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerin büyük yıkıma sebep olduğu Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından afetzedeler için inşa dilen kalıcı konutlar hızla yükseliyor.

Kilis'te depremzedeler için yapılan kalıcı konutların inşası tam gaz! İlk etap 24 Aralık'ta tamam!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde yaşanan depremlerden etkilenen Kilis'te, afetzedeler için yapılan kalıcı konutlarda 2 blokun kaba inşaatında sona gelindi. İlk etap 24 Aralık tarihinde tamamlanacak.

Bakan Kurum'dan TOKİ için büyük müjde! İşte tarih...

İnşası beklenen TOKİ konutları için müjde veren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "13 Eylül Salı günü itibarıyla çok daha büyük bir adım atarak cumhuriyet tarihimizin en büyük sosyal konut hamlesini başlatıyoruz" ifadelerini kullandı.

Brad Pitt'in afetzedeler için inşa ettirdiği evler kullanılamaz halde!

Dünyaca ünlü amerikalı aktör Brad Pitt'in kurucularından olduğu Make It Right Vakfı'nın, katrina kasırgası sonrası mağdur olanlar için inşa ettirdiği evlerin yaşanılabilecek halde olmadığı ortaya çıktı. İnşaatı tamamlanan 109 evden sadece 6'sında yaşanılabilir olduğu belirlendi.

Sinop Ayancık'ta afetzedeler için yapılan konutlarda son durum ne?

Sinop'ta 10 kişinin yaşamını yitirdiği sel afetinde konutlarını kaybedenler, AFAD Başkanlığınca Ayancık'taki Babaçay köyünde kurulan yaşam konteynerlerine yerleşti. Konteynerlerde 1,5 ayı geride bırakan selzedeler, yeni yapılacak olan konutları için gün saymaya başladı.

Demet Akalın afetzedeler için bir ev daha yaptıracak!

Önceki gün Etiler'de görüntülenen şarkıcı Demet Akalın Manavgat'ta afetzedeler için bir ev daha inşa ettireceğini açıkladı. 

Trabzon Araklı'da afetzedeler için 278 konut inşa ediliyor!

Trabzon Araklı'da sel felaketi nedeniyle evlerini kaybeden vatandaşlar için inşa edilen konutları Ekim ayında hak sahiplerine teslim edilecek. 

Giresun Dereli'de afetzedeler için yapılan konutlarda sona gelindi!

Giresun'da 22 Ağustos tarihinde meydana gelen selden en çok etkilenen Dereli'de afetzedeler için konut yapım çalışmalarında sona gelindi...

TOKİ afetzedeler için konut mu inşa ediyor Haberi

TOKİ afetzedeler için konut mu inşa ediyor

Tür­ki­ye­’nin bir­çok ye­rin­de yap­tı­ğı pro­je­ler­le  va­tan­da­şı ev sa­hi­bi ya­pan TO­Kİ, afet böl­ge­le­rin­de de ya­ra­la­rı sa­rı­yor. Son tek­no­lo­ji­ye gö­re ya­pı­lan ev­ler özel ola­rak dep­re­me da­ya­nık­lı ola­rak ya­pı­lı­yor. İda­re­nin bu­gü­ne ka­dar 30 bin 912 pro­je­yi ha­ya­ta ge­çir­di­ği göz­le­ni­yor.  

Dep­rem gi­bi do­ğal afet­ler­de va­tan­daş­la­rın “im­da­t” çığ­lı­ğı­na du­yar­sız kal­ma­yan TO­Kİ, 1 Ma­yıs 2003’te­ki Bin­göl dep­re­mi son­ra­sın­da top­lam tu­ta­rı 110 mil­yon TL’­yi bu­lan 19 pro­je­yi ha­ya­ta ge­çir­di. 19 Ma­yıs 2011’de Kü­tah­ya­’nın Si­mav il­çe­sin­de mey­da­na ge­len dep­rem­de 928 afet ko­nut 6 ay sü­re­de ta­mam­lan­dı. Za­rar gö­ren böl­ge­le­re sos­yal te­sis­ler­de in­şa edil­di. 

Sİ­MAV VE BİN­GÖ­L’­E YAR­DIM ELİ

TO­Kİ son ola­rak 23 Ekim 2011 ta­ri­hin­de­ki Van dep­re­mi­nin ar­dın­dan or­ta­ya çı­kan acil ba­rın­ma so­ru­nu­nu çöz­mek adı­na 10 ay gi­bi kı­sa bir sü­re­de ta­mam­la­nıp afet­ze­de­le­re 17 bin 222 adet ko­nut yap­tı. 


Dünyaya...