18 / 05 / 2024

TOKİ Ayasofya mekanları

TOKİ Ayasofya mekanları

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Ayasofya kentsel dönüşümü çerçevesinde, bölgede Trabzon’un tarihi ve kültürel değerlerini tanıtıcı ürünlerin yerli ve yabancı turistlere arz edilmesi için inşa edilen mekânları TOKİ'den satın aldı

Ayasofya Balonculuk Hizmetleri Turizm Taşımacılık Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Ayasofya Balonculuk Hizmetleri Turizm Taşımacılık Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Şenol Gözütok tarafından kuruldu.

TOKİ Trabzon Ayasofya Camii'nde çalışmalara başladı!

TOKİ tarafından bir müteahhide yaptırılan Trabzon Ayasofya Camii'nde çalışmalara başlandı. Proje kapsamında otopark ve kapalı çarşının üzeri 3. defa sökülüp yapılıyor.

Erdoğan Tok Samsun'daki inşaatları gezdi!

SAMSUN'un İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, belediye meclis üyeleriyle hizmet turu gerçekleştirdi. Tok, Derebahçe Sosyal Tesisleri inşaatı, Cami ve Külliye inşaatı ve İlkadım Kültür ve Medeniyet Yolu'nda incelemelerde bulunuldu.

Amsterdam'daki Ayasofya Camii ibadete açıldı!

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da 20 yıldır Müslümanların hayallerini süsleyen Osmanlı ve Hollanda mimari tarzındaki Ayasofya Camii, kapılarını ibadete açtı.

Rasch Crispy Paper duvar kağıdı ile gerçeküstü mekanlar!

Duvar kağıdında trendleri belirleyen Rasch; 1960’lı yıllarda pop-art resim sanatından türeyen fotorealizm akımından ilham alarak tasarladığı “Crispy Paper” duvar kağıdı koleksiyonu ile mekanlarınıza gerçekçi ve büyüleyici bir boyut kazandırıyor...

AEK Ayasofya Stadı'nın çalışmaları 2016'da başlayacak!

Yunanistan'ın önde gelen kulüplerinden AEK, yeni stadı için gerekli parayı buldu. Projesi hazır olan stadyum yapılmaya başlanacak, adı da Ayasofya Stadı olacak.

Ayasofya'nın ibade açılması için teklif verildi!

Milliyetçi Halk Partisi Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Ayasofya'nın cami olarak yeniden ibadete açılması için kanun teklifi verdi.

Hollanda Ayasofya Camii'nin yüzde 90'ı tamamlandı!

Hollanda'da yaşayan Türklerin 1993'te başlattığı caminin yüzde 90'ı bitirildi. İşte Ayasofya Camisi'nin minaresinden kubbesine, ezan sesinden tuğlasına kadar türlü problemler çıkarılan zorlu hikâyesi...

Trabzon Büyükşehir TOKİ'nin Ayasofya'daki mekanlarını satın aldı!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Ayasofya kentsel dönüşümü çerçevesinde, bölgede Trabzon’un tarihi ve kültürel değerlerini tanıtıcı ürünlerin yerli ve yabancı turistlere arz edilmesi için inşa edilen mekânları TOKİ'den satın aldı

Trabzon Ayasofya Cami'nin restore çalışmaları hızlandı!

Trabzon'da müze olarak kullanılırken 52 yıl sonra yeniden ibadete açılan tarihi Ayasofya Camisi'nin restorasyonu için çalışmalar hızlandırıldı.

Trabzon Ayasofya Camisi restore edilecek!

Trabzon'da müze olarak kullanılırken 52 yıl sonra yeniden ibadete açılan tarihi Ayasofya Camisi'nin restorasyonu için çalışmalar hızlandırıldı.

Renkli parkeler ile mekanlar artık daha renkli!

“Peli Parke” tarafından Türkiye’de ilk kez uygulanan bir teknik olan yüzeye sağlanan yüksek çizilmezlik değeri ile üretilen Türkiye’nin ilk renkli parkesi “Vintage Collection” ; kırmızı, yeşil, sarı, mor ve mavi renk alternatifleriyle mekanları renklendi

Erdoğan Tok: İlkadım’da 2 ayda 2 dev projenin temelini attık!

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, 2015 yılının projelerin temel atma yılı olduğunu belirterek, “İlkadım’da 2 ayda 2 dev projenin temelini attık” dedi.

TOKİ Ayasofya mekanları Haberi

TOKİ Ayasofya mekanları


Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Ayasofya kentsel dönüşümü çerçevesinde, bölgede Trabzon’un tarihi ve kültürel değerlerini tanıtıcı ürünlerin yerli ve yabancı turistlere arz edilmesi için inşa edilen mekânları Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığından satın aldı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan ile satın alma protokolünü imzaladıktan sonra konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.


2009 yerel seçimlerinden önce, ‘seçimlerin sonucu ne olursa olsun biz Ayasofya’yı Trabzon’a yakışır hale getireceğiz’ dediklerini hatırlatan Başkan Gümrükçüoğlu, “Bu vaadin gereğini de hemen icra etmeye başlamıştık. Bunun sonucunda da bir büyük güzellikle ortaya çıktı. Bu çerçevede yine bu kadim şehrin tarihini, kültürünü yansıtan; kazaziyesi olsun, telkarisi olsun, diğer bütün kültürel ürünleri olsun, bunların yerli yabancı tüm misafirlerimize ve insanlarımıza arz edileceği mekânlar oluşturulmuştur. TOKİ,...