03 / 05 / 2024

TOKİ Çeşme Konutlarına dava mı açıldı

TOKİ Çeşme Konutlarına dava mı açıldı

Turizm cenneti Çeşme’nin mimarisi tehlike altında... Çünkü TOKİ, Reisdere’de yargı kararına rağmen 3, 4 ve 5 katlı binalar dikti. Ancak Çeşme Belediyesi, kat yüksekliğine itiraz edip dava açtı. Yargı, projeye ‘dur’ dedi.

Çeşme Belediyesi Alaçatı Yat Limanı için ihaleye çıkıyor! 10 yıllığına kiraya verilecek!

İzmir İli Çeşme Belediye Başkanlığı Alaçatı Yat Limanı için kiralama ihalesi düzenliyor. Yat limanı, 10 yıllığına kiraya verilecek...

TOKİ Uşak Eşme 2022 projesi 10 soruda tüm detaylarıyla!

10 soruda TOKİ Uşak Eşme sosyal konut projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Uşak Eşme’de kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Uşak Eşme’de inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm detayları 10 soruda TOKİ Uşak Eşme sosyal konut projesi...

Çeşme'de sit alanına inşa edilen taş bina yıkıldı!

İzmir Çeşme'de deniz kenarı ve sit alanına yapılan taş bina yıkıldı.

Çeşme-Alaçatı havalimanına gerek var mı?

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Çeşme-Alaçatı'ya bir havalimanı yapılmasına ne gerek var. İzmir’de Adnan Menderes Havalimanı yeterli. Üstelik arada şahane bir otoyol var" dedi. Peki Çeşme-Alaçatı havalimanına gerçekten gerek var mı?

Ezgi Mola Çeşme'de 3 aylığına ev tuttu!

Ezgi Mola ve erkek arkadaşı Mustafa Aksakallı Çeşme’de daha fazla vakit geçirmek için ev tuttu. Çift, iki katlı ev için 3 aylığına 15 bin TL ödeyecek.

İzmir-Çeşme Otoyolu'na ekolojik köprüler yapılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Karayolları ve Dışında Yaban Hayvan Ölümleri Projesi (KARAYAP) kapsamında İzmir-Çeşme Otoyolu'na yapılacak ekolojik köprülerin yapımına start verildi.

TOKİ Çeşme'ye yeni bir yaşam alanı kazandırdı!

Yörelerin yerel mimari unsurlarından izler taşıyan az katlı yapılarla geleneksel mahalle kültürünün gelişimini destekleyen projeler üreten TOKİ, İzmir Çeşme’de inşa ettiği Reisdere Toplu Konutları’yla, bölgeye yeni bir yaşam alanı kazandırdı.

TOKİ Eşme kura sonucu sorgulama 16.03.2018!

TOKİ Eşme kura sonucu 16.03.2018 bugün açıklanacak. Proje kapsamında 511 adet konut bulunuyor.

Ilıca Plajı’nı Çeşme Belediyesi 10 yıllığına kiraladı!

Çeşme Belediyesi, Ilıca Plajı’nı Milli Emlak’tan 10 yıllığına kiraladı. Başkan Muhittin Dalgıç, “Bizim yapmak istediğimiz, halkımızın ve konuklarımızın plajımızdan ücretsiz yararlanmasıdır” diye açıklama yaptı. 

Kazlıçeşme Büyükyalı İstanbul Konutları ödeme planı!

Büyükyalı İstanbul Konutları toplam 1.500 daireden oluşuyor. Özak GYO, Yenigün ve Ziylan Ortaklığı tarafından inşa edilmekte olan proje İstanbul Zeytinburnu Kazlıçeşme'de yer alıyor...

TOKİ Çeşme'de ikinci etap evleri teslim ediliyor!

Toplu Konut İdaresi tarafından İzmir’in Çeşme ilçesi, Reisdere mahallesinde yaptırılan konutların ikinci etabının teslimatına başlanıyor.

TOKİ Çeşme Reisdere 1. Etap teslimleri 4 Temmuz'da başlıyor!

TOKİ tarafından İzmir Çeşme'de inşa edilen Reisdere Konutları'nın 1. Etap'ında yer alan 482 konutun teslimleri 4 Temmuz'da başlayacak.

TOKİ Çeşme Sosyal Konut Projesi yeni sahiplerini bekliyor!

TOKİ'nin Çeşme'nin Reisdere Mahallesi'nde inşa ettiği Sosyal Konutlar Projesi yeni sahiplerini bekliyor. Projenin 1. Etabında 550, 2. Etabında ise 603 konut yer alıyor.

TOKİ Çeşme Konutlarına dava mı açıldı Haberi

TOKİ Çeşme Konutlarına dava mı açıldı

Türkiye’nin gözde turizm merkezlerinden İzmir Çeşme’deki TOKİ konutları tartışması sürüyor. İlçede 2 kattan fazla konut yapılmasına izin verilmiyordu. Ancak devlet eliyle bu yasak çiğneniyor… Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) geçtiğimiz yıllarda Çeşme’nin Reisdere mevkiinde ilk olarak zemin ile birlikte toplam 5 katlı konutlar inşa etmek için proje hazırladı. Ancak Çeşme Belediyesi, kat yüksekliğine itiraz edip dava açtı. Yargı, projeye ‘dur’ dedi.


TOKİ 2 KATLI OLACAK DEDİ, SÖZÜNÜ TUTMADI!


Çevre Bakanlığı yeni proje hazırladı. TOKİ, yeni projede yapıların iki katlı olacağını açıkladı. Fakat yapılaşma bölgesine giden SÖZCÜ, TOKİ’nin sözünde durmadığını ortaya çıkardı. Yeni projede öncekine göre bazı yapılarda bir kat eksiltme ile üç katlı, bazılarında dört ve beş katlı yapılaşma gerçekleştiği görüldü. Plan notlarında zemin katlar “bodrum katı” olarak gösterildi. Emsal ise...