06 / 05 / 2024

Toki deprem kuşaklarına göre konut

Toki deprem kuşaklarına göre konut

TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, deprem kuşaklarına göre hazırlanan kentsel dönüşüm programı kapsamında 171 bin konut inşa edileceğini açıkladı.

Y Kuşağı’na kötü haber geldi: Boomerların evleri, Z Kuşağı’nın olacak!

Mary K. JACOB New York Post yazarı kaleme aldığı yazısında Y Kuşağı’na kötü haber vererek, Boomerların konutlarının Z Kuşağı’nın olacağını belirtti. işte o yazı...

Dr. Ramazan Demirtaş'tan 'İlkbahar gelmeden deprem göreceğiz' açıklamasına tepki: Deprem bilimini ucuzlattınız!

Paleosismolog Dr. Ramazan Demirtaş, X sosyal medya hesabından, Dr. Övgün Ahmet Ercan'ın ilkbahara işaret ederek yaptığı deprem açıklamasına tepki gösterdi. İşte Demirtaş'ın o açıklaması ve vatandaşlardan gelen yorumlar... 

Prof. Dr Ahmet Ercan'dan şaşırtan açıklama: Deprem kuşağında olmak nimet! İnşallah deprem olsun ki...

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan '' "Deprem kuşağında olmamız bir nimettir' diyerek şaşırtan açıklamalarda bulundu. 

‘Proje Gayrimenkul Yatırım Fonları’ konut arzının artırılmasına katkı verecek!

SPK Başkanı İbrahim Ömer Gönül, deprem kuşağındaki Türkiye'de mevcut yapı stokunun güçlendirilmesi, yenilenmesi ve kentsel dönüşümün sağlanması gerektiğini belirtti. Gönül, "Bunun için gerekli finansman kaynağına ulaşma konusunda sermaye piyasası araçları büyük önem kazanmaktadır” dedi.

TOKİ deprem konutlarının fiyatları belli oldu mu? TOKİ deprem konutları satılabilir mi?

TOKİ deprem konutları şu sıralarda gündemde olan konulardan biridir. İşte TOKİ deprem konutlarına dair detaylar!

Bir destekte deprem bölgesindeki kiracılara geldi! 60 bin lira yardım yapılacak

Kahramanmaraş ve 15 gün sonra Hatay olmak üzere Türkiye büyük bir deprem kuşağına tutuldu. Kaybettiğimiz canlar ve ortaya çıkan maddi ahsarın yaraları sarılmaya çalışılıyor.Her kurum kendine düşen görevi yaparken deprem bölgesinde evini kaybedenlere de destekler açıklanmaya başladı.

2023 fitre bedeli resmen açıklandı! Deprem mağdurlarına hemen verilebilecek! 2023 Ramazan fitre bedeli...

Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından 2023 yılı fitre miktarı resmen açıklandı. 2023 fitre bedeli resmen açıklandı! Deprem mağdurlarına hemen verilebilecek! 2023 Ramazan fitre bedeli...

Depreme karşı yapılaşmada bunlara dikkat!

İnönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Başkanı Prof. Dr. Zeki Boyraz, deprem kuşakları ve fay hatlarındaki yapılaşmada nelere dikkat edilmesi gerektiği ile ilgili açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar...

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden deprem çalışmalarına 200 milyonluk kaynak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2021 Mali Yılı bütçesinde yapılacak düzenlemeyle kentte deprem nedeniyle meydana gelen hasar ve yıkımların etkisini azaltma ve yaşanabilecek depreme yönelik çalışmalar için 200 milyon TL ayrılmasına karar verildi. 

Deprem çalışmalarına Avcılar, Silivri ve Fatih'ten başlanacak!

İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Tayfun Kahraman, İstanbul'da beklenen büyük depreme ilişkin yapılacak olan çalışmaları açıkladı. Kahraman, deprem çalışmalarına zemin açısından en kritik bölgelerden başlanacağını belirtti...

En fazla deprem toplanma alanına sahip ilçe hangisi?

Beylikdüzü Belediyesi Plan Proje Müdürlüğü Afet Yönetimi ve Koordinasyonu çalışanı Sultan Çebitürk yaptığı açıklamada, Beylikdüzü'nün İstanbul'daki sayı ve alansal olarak en fazla deprem toplanma alanına sahip ilçe olduğunu söyledi.

Deprem Seferberlik Planı’na STK’lardan destek!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Deprem Seferberlik Planı'na STK’lar destek geldi. Deprem Güçlendirme Derneği Başkanı Sinan Türkkan, “Biz üzerimize düşeni yapmaya hazırız'' dedi.

TOKİ'nin 2019 kampanyasına 8 bin 735 başvuru!

TOKİ 2019 yılı için başlattığı yüzde 22 indirim kampanyasına 8 bin 735 kişi başvurdu. Başvuranların yüzde 77.5’i borçlarını kapattı.

Toki deprem kuşaklarına göre konut Haberi

Toki deprem kuşaklarına göre konut

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan, deprem kuşaklarına göre hazırlanan kentsel dönüşüm programı kapsamında 171 bin konutluk bir kentsel dönüşüm planlandığını açıkladı.



TOKİ Başkanı M. Ergün Turan,"Bu çalışmamızda deprem riski yüksek şehirlerimizin barındırdığı tehlikeyi esas alarak, Kentsel Dönüşümde önceliğimizi deprem kuşakları olarak tespit ettik ve 170 bin 947 konutluk kentsel dönüşüm çalışmaları devam etmektedir" dedi.



Afetlere karşı riskli, fiziksel olarak köhnemiş ve yapı ömrünü tamamlamış konut stokunun Türkiye'nin en önemli sorunu olduğunu ifade eden TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, bu konutların hem vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini tehdit ettiğini, hem de kentlerin sağlıklı gelişimini engellediğini söyledi. Turan, 17 Ağustos 1999 Marmara, 12 Kasım 1999 Düzce, 19 Mayıs 2011 Simav, 23 Ekim - 9 Kasım 2011 Van ve Erciş...