27 / 04 / 2024

toki emeklilere ne kadar kontenjan ayırıyor

toki emeklilere ne kadar kontenjan ayırıyor

Dar gelirli vatandaşın yanında emeklilerin de konut edinmesini sağlamak için çalışma başlatan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), emeklilere şu ana kadar 3 bin 635 konut tahsis etti.

Çorum'da emekliler için yapılan TOKİ konutları ne zaman teslim edilecek?

Çorum’da emekliler için yapımına 6 sene önce başlanan TOKİ konutları henüz teslim edilmedi. CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, TBMM Genel Kurulu’nda söz aldı ve konuyu gündeme getirdi. İşte o açıklamalar...

7.500, 8 bin, 9 bin TL maaş alan emeklilere müjde! Ocak 2024'te en düşük emekli maaşına bu kadar zam gelecek! SON DAKİKA

Milyonlarca emekli, Ocak ayında yapılacak zam ile ilgili gelen açıklamaları yakından takip ediyor. Peki 7.500, 8 bin, 9 bin TL maaş alan emeklilere ne kadar zam yapılacak? İşte o rakamlar...

Emeklilere 100. yıl ikramiyesinde son durum ne? Emekliye 5 bin TL ikramiye verilecek mi?

Emeklilere 100. yıl ikramiyesinde son durumun ne olduğu pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki emekliye 5 bin TL ikramiye verilecek mi?

Memur ve memur emeklisinin zammı yarın açıklanacak! Memur ve emekli zammında büyük gün! Rakamlar verildi!

Memur ve memur emeklisi zammında son toplantı yarın yapılacak. Peki memur ve emeklilere ne kadar zam yapılacak?

Emekli maaş zamları yeniden değerlendirilecek, resmen açıklandı! Emeklilere müjde üstüne müjde acil bakın!

Emekli maaş zamları yeniden değerlendirilecek, resmen açıklandı... Emeklilere müjde üstüne müjde, acil bakın...

Emeklilere temmuzda okkalı zam gelecek mi? 2023 Emekli maaşı ne kadar, kaç TL olacak?

Emekli vatandaşların gözü temmuz ara zammına çevrildi. Peki, Emeklilere temmuzda okkalı zam gelecek mi? 2023 Emekli maaşı ne kadar, kaç TL olacak? İşte detaylar...

Emeklilere Temmuz'da ne kadar zam gelecek? 8 bin, 9 bin, 10 bin TL maaş alanlar dikkat! Zamlı maaşlar tek tek hesaplandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde emekli, memur ve asgari ücret zammı için önemli açıklamalar yaptı. Peki emeklilere Temmuz'da ne kadar zam gelecek?

Milyonlarca emekliye refah payı müjdesi geldi! Emeklilere ne kadar refah payı verilecek? Tek tek hesaplandı! 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, milyonlarca emekliye refah payı müjdesini verdi. Peki emeklilere ne kadar refah payı verilecek?

TOKİ 2+1, 3+1 konut ödeme planı açıklandı mı? TOKİ ödemeleri ne zaman başlıyor? Başvuranlar hemen bakın! 

"TOKİ ödeme planı nasıl olacak?" sorusunun yanıtı son günlerde sık sık araştırılıyor. Kura çekilişlerinin tamamlanmasının ardından peşinat ve taksit ödemeleri merak edilmeye başlandı. Peki TOKİ ödemeleri ne zaman yapılacak? 

TOKİ taksitleri ne zaman başlayacak 2023? TOKİ taksidi ne zaman başlar? TOKİ taksitleri ne zaman başlıyor 2023?

TOKİ kuraları hala devam ediyor. Kuralar devam ederken, TOKİ taksitlerinin ne zaman başlayacağı merakla soruluyor. İşte bu konudaki detaylar!

2023 TOKİ kura çekiliş tarihleri! TOKİ kuraları ne zaman, hangi gün çekilecek? İzmir, Edirne, Tekirdağ...

Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle ertelenen TOKİ kuralarının çekileceği tarih binlerce kişi tarafından sorgulanmaya başladı. İzmir, Edirne ve Tekirdağ’da yaşayanlar, TOKİ İzmir kuraları ne zaman, hangi tarihte? sorusuna yanıt arıyor.

2+1, 3+1 TOKİ kuraları ne zaman çekilecek? TOKİ 2023 kura takviminde son dakika! İl il...

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerindeki 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremlerin ardından TOKİ kuraları ile ilgili de bir gelişme yaşandı. 2+1 3+1 TOKİ kuraları ne zaman çekilecek? TOKİ 2023 kura takviminde son dakika! İl il...

TOKİ kuraları ne zaman çekilecek? Ertelenen tarihler açıklandı mı? TOKİ 2023 yeni kura takvimi...

TOKİ İlk Evim, İlk İş Yerim projesine başvuran vatandaşlar son dakika gelişmelerini merakla araştırıyor. Peki TOKİ kuraları ne zaman çekilecek? Ertelenen tarihler açıklandı mı? TOKİ yeni kura takvimi...

toki emeklilere ne kadar kontenjan ayırıyor Haberi

toki emeklilere ne kadar kontenjan ayırıyor

Emekliler için 37 ilde konut projesi yürüten TOKİ, arazi sıkıntısının yaşandığı İstanbul gibi büyük şehirlerde ise yapılan konutların yüzde 25'ini emeklilere ayırıyor.


TOKİ Başkanı Ergün Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TOKİ'nin 1984-2002 arasında 43 bin, 2002-2015 arasında ise 690 bin konut ürettiğini belirterek, 2016 hedefini de 60 bin konuta çıkarttıklarını söyledi.


İdarenin 2002 baz alınarak yapılan 1 milyon konut hedefini ise 1 milyon 200 bine yükselttiğini vurgulayan Turan, 8 yıl içerisinde yaklaşık 500 bin yeni konut üretileceğini, yaklaşık 3 milyon kişinin TOKİ binalarında oturacağını ifade etti.


Turan, hedef kitlelerinin hiç konut sahibi olmayan vatandaşlardan başlayarak alt ve orta gelir grubu olduğunu dile getirdi.


"Yeni şehirler ve yerleşim yerleri kuruluyor"


Turan, konuta yoğun talep olan yerlerde yeni yerleşimler ve yeni şehirler oluşturmaya çalıştıklarını aktardı.


Bu kapsamda...