03 / 05 / 2024

TOKİ Erzurumda kira öder gibi ev sahibi yapacak

TOKİ Erzurumda kira öder gibi ev sahibi yapacak

Erzurum'da, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile Erzurum Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokol ile 500 lira taksitle vatandaşlar ev alabilecek.

Emeklilere kira desteği ve TOKİ projelerinde kontenjan artışı açıklaması! Meclis'te görüşüldü! SON DAKİKA! 

TBMM Genel Kurulunda, emeklilere kira desteği ve TOKİ projelerinde kontenjan artışı da dahil olacak pek çok öneri yer aldı. Peki o öneriler kabul edildi mi? İşte emeklileri ilgilendiren o detaylar...

Kira fiyatlarını düşürecek yeni formül! 3+1 dairede kirayı 4 bin liraya

Son 1 yılda kira fiyatları sonrası hükümet harekete geçti. TOKİ sosyal konut projesinde ilk temeller dün atılmıştı. Bununla beraber özel sektör de harekete geçerek dar gelirli vatandaşlara rahata nefes aldıracak yeni bir formül paylaştı. İşte haberin detayları...

Kira öder gibi ev sahibi olma şartları neler?

Ev almak isteyenlere büyük fırsatlar sunan  TOKİ  yatırımlarına son sürat devam ediyor.  Peki kira öder gibi ev sahibi olma şartları neler? İşte tüm merak edilenler...

TOKİ'den emekliye 310 lira taksitle ev!

TOKİ 24 şehirde 1981 konutu 310 liradan başlayan taksit seçenekleriyle satışa sunuyor. TOKİ, emeklilere kira öder gibi ev sahibi olma fırsatı sunuyor.

Emekli kira yardımı nasıl alınır?

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Başkanlar Kurulu, Ankara'da 108 şube başkanının katılımı ile toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda, TOKİ projelerinde emeklilere ait kontenjanın yüzde 50'ye çıkarılması ve emeklilere kira yardımı gibi konular ele alındı...

Emekliye kira yardımı yolda!

Emekliler için destekler yeniden gündeme geldi. Talepler hayata geçerse, TOKİ konutlarından emekliye daha fazla pay ayrılacak, muhtaçlara kira yardımı yapılacak.

TOKİ kira öder gibi ev sahibi olma fırsatı!

TOKİ bu yıl da kira öder gibi ev sahibi olma fırsatı sunuyor. Kampanya kapsamında Kırşehir Kaman'da toplam 169 konutu satışa çıkaran TOKİ 176 TL taksitle daire sahibi yapıyor.

TOKİ kira öder gibi konut satışına devam edecek!

TOKİ Başkanı Turan: "Kentsel Yenileme projeleri başta olmak üzere, nitelikli, kaliteli ve yatay mimariyi ön plana alan sosyal konut üretmeye, uzun vadeli ve kira öder gibi konut satışına devam edeceğiz. Hedefimiz bu yıl içinde 60 bin konutu ihale etmek."

TOKİ'den alınan evin kira vergisinde taksitlere uygulanan zam gider sayılır mı?

Evini kiraya vererek gelir elden kimseler Gelir Vergisi Kanunu gereğince kira vergisine tabi tutuluyor. Peki, TOKİ'den alınan evin kira vergisinde taksitlere uygulanan zam gider sayılır mı?

TOKİ esnafı kira öder gibi ev ve dükkan sahibi yapacak!

TESK Başkanı Palandöken, TOKİ ile yapacakları protokol ile esnafa kolay ev sahibi olma imkanı tanınacağını söyledi. Palandöken “Esnafımız kira öder gibi ucuz taksitlerle bulunduğu ilde evini alacak. Böylece esnafın geleceğini garanti altına alacağız” dedi

Adana Hacı Sabancı OSB çalışanları kira öder gibi ev sahibi olacak!

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) çalışan işçilerin, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı’nca gerçekleştirilecek projeyle, düşük taksitlerle kira öder gibi ev sahibi olabilmesi için çalışma başlatılıyor.

Emekliler TOKİ projesiyle kira öder gibi ev sahibi olacak!

Kirada oturan emeklilerin TOKİ'den ucuza ev talebi Başbakan Ahmet Davutoğlu'na iletildi. Bu sayede milyonlarca emeklinin yüzü güldü. Emekliler bu kampanya ile kira öder gibi ev sahibi olabilecek..

TOKİ Sivas Kılavuz Mahallesi başvuruları son gün! 18 Haziran!

TOKİ’nin kira öder gibi taksit ödeyerek ev sahibi olma fırsatıyla Sivas’ta satışa çıkardığı 652 konuta rekor sayıda başvuru geldi. 10 günde yaklaşık 10 katı başvuru yapıldı. TOKİ Sivas Kılavuz Mahallesi başvuruları için son gün 18 Haziran 2014...

TOKİ Erzurumda kira öder gibi ev sahibi yapacak Haberi

TOKİ Erzurumda kira öder gibi ev sahibi yapacak

Erzurum'da, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile Erzurum Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokol ile 500 lira taksitle vatandaşlar ev alabilecek.


Bir restoranda düzenlen imza töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, seçim döneminde vaatlerinin 5 bin civarında konut yaptırmak olduğunu söyledi.


Bu kapsamda şu anda TOKİ tarafından kente 2 bin konut yapıldığını belirten Sekmen, "Bu konutlardan bin 200'ü Palandöken Mal Meydanına, 600 konut ve 200  iş yeri de Ilıca'ya yapılıyor. Talebin fazla olması durumunda kura çekilecek" dedi.


En düşük konut fiyatının 120 metrekare için 119 bin 826 lira, en yüksek konut fiyatınınsa 151 bin lira olarak belirlendiğini aktaran Sekmen, şöyle konuştu:


"Başvurular 19 Kasım sabahı başlayacak ve almak isteyenler 17 Aralık'a kadar Halk Bankasına 2 bin Türk lirası yatırması gerekecek. 'New City Mağdurları'nın sorunlarını...