05 / 05 / 2024

toki gelecek yıl kaç konut yapacak

toki gelecek yıl kaç konut yapacak

Türkiye'de 20 yıl içinde 5.5-6 milyon binanın dönüşmesi gerektiğini belirten TOKİ Başkanı Ergün, TOKİ'nin gelecek yıl içinde asgari 60-70 bin konut inşa etmeyi planladığını söyledi.

Bu ülkede gelecek yıl içerisinde 28 bin şirketin iflas etmesi bekleniyor!

Son üç ayda 6 bin 342 şirketin iflas ettiği ülkede yaşanan yüksek faiz oranları ve artan borçlanma maliyetleri nedeniyle gelecek yıl içerisinde toplam 28 bin şirketin daha iflas edebileceği belirtildi.

Ne dolar ne altın... 2023, gümüşün yılı olacak! Sollayıp geçecek! İşte gümüşün geleceği o seviye

Gümüş fiyatları için gelecek yılın umut vadettiğini belirten analistler ortak düşüncede birleşti. Citi yayınladığı raporda, gümüşün 2023 yılına damga vuracağını belirterek geleceği rekor seviyeyi açıkladı.

İslam Memiş ''9 yılın en zirvesi gelecek'' diyerek yatırımcıları uyardı! Buna yatırım yapan köşeyi dönecek

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş'ten yatırımcılar için önemli bir açıklama geldi. Yatırımcılara ''9 yılın en zirvesi gelecek'' diyerek o yatırım aracını işaret etti.  Buna yatırım yapan köşeyi dönecek...

Gelecek yıl bu yılı aratacak mı? 2023'te enflasyon, faiz, üretim ve istihdamda neler olacak?

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, 2023 yılında enflasyonun baz etkisiyle düşeceğini ancak faiz oranlarının yüksek kalmaya devam edeceğini, üretim ve istihdamda ise sorular yaşanacağını belirtti.

Üst düzey isimden önemli açıklama: Gelecek yıl faiz oranı %4 olacak

Cleveland Merkez Bankası Başkanı, 2023 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) faiz oranının yüzde 4’ü aşabileceğini açıkladı.

Konut fiyatları gelecek yıl daha da artacak!

İzmir Emlak Komisyoncuları Oda başkanı Mesut Güleroğlu ve İzmir'de inşaat ve emlak sektöründe çalışmalar sürdüren Kaan Altındağ, sektöre ilişkin konuştu. Altındağ, gelecek yıl konut fiyatlarında çok büyük fiyat yükselişlerinin vatandaşları beklediğine vurgu yaptı.

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi gelecek yıl açılacak!

Çamlıca Radyo ve TV Kulesi'nde Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) üyeleriyle bir araya gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin gelecek yıl açılacağını söyledi.

Dijital Türk Lirası gelecek yıl hayata geçiriliyor!

Uzun zamandır üzerinde çalışılan Dijital TL'nin akıbeti, 2022 yılı Cumhurbaşkanlığı yıllık programında açıklandı. Buna göre, 2022 için programda "Blok zincir tabanlı dijital merkez bankası parası uygulamaya konulacaktır" ifadelerine yer verildi.

İFM'nin büyük kısmı gelecek yıl açılıyor!

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan, İstanbul Finans Merkezi (İFM) ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İFM'nin önemli bölümünün 2022 yılı ortasında açılacağını aktaran Aşan, "Bir tek Merkez Bankası binası kalıyor" dedi.

Munzur Üniversitesi'nin ikinci etap inşaatı gelecek yıl tamamlanacak!

Tunceli'de 2008 yılında kurulduktan sonra öğrenci almaya başlayan ve 200 milyon liralık bütçe ayrılan Munzur Üniversitesinde, ikinci etap inşaat projelerinin gelecek yıl tamamlanması amaçlanıyor.

Hazine gelecek yıl 547,2 milyar liralık borç servisi gerçekleştirecek!

Hazine ve Maliye Bakanlığınca, gelecek yıl toplam 547,2 milyar lira borç servisi gerçekleştirileceği, 541 milyar lira iç borçlanmaya, 77,6 milyar lira dış borçlanmaya gidileceği öngörülüyor.

Harçlardan gelecek yıl 35 milyar lira gelir bekleniyor!

Devletin kasasına gelecek yıl tapu harçlarından 18,4 milyar lira, yargı harçlarından yaklaşık 7 milyar lira girmesi öngörülüyor.

Uşak Çevre Yolu gelecek yıl tamamlanacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada inşaatı süren Uşak Çevre Yolu'nun gelecek yıl tamamlanması için gayret gösterdiklerini bildirdi.

toki gelecek yıl kaç konut yapacak Haberi

toki gelecek yıl kaç konut yapacak

BAŞBAKANLIK Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, gelecek yıl asgari 60-70 bin konut inşa etmeyi hedeflediklerini bildirdi. Turan yaptığı açıklamada, konut sahibi olamayacak binlerce kişiyi konut sahibi yapan TOKİ'yi 'dost eli' olarak niteledi. Kentsel dönüşüm çalışmalarının deprem kuşağıyla doğru orantılı olduğunu belirten Turan, Türkiye’de 20 yıl içinde 5.5-6 milyon binanın dönüşmesi gerektiğini bildirdi. Turan, kentsel dönüşümün Türkiye’nin en büyük sorunlarından biri olduğunu belirterek, Türkiye’de 53 şehirde kentsel dönüşüm işi yürüttüklerini bildirdi. Yeni dönemde TOKİ’nin kentsel dönüşümde daha aktif bir rol oynayacağını kaydeden Turan, "Kentsel dönüşümde takip ettiğimiz vilayet izi Türkiye’nin deprem kuşağıyla doğru orantıdadır" dedi. 


Fay hattı üzerinde çalışıyoruz


Turan, "Kuzey Marmara ve Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerindeki vilayetlerde çalışmalar yapıyoruz. Daha aktif olarak çalışacağız. 5.5-6 milyon binanın dönüşmesi...