08 / 07 / 2024

toki inşaat ustaları projeleri

toki inşaat ustaları projeleri

Anadolu ve Rumeli’deki diplomasız ustalar, atalarından edindikleri deneyimi, halkın kültürüyle birleştirerek Türk Evi’ni dünya mimarlık tarihine hediye etti.Bu yüzden sadece tanımayı ve tanıtmayı değil, korunmayı da hak ediyor.

İnşaat sektörüne büyük darbe Finansman sıkıntısı patladı ustalar bir bir kaçıyor

Ülkede yaşanan ekonomik krizle birlikte inşaat sektörü de finansman konusunda büyük sıkıntılar yaşıyor. Öte yandan inşaat ustalarının ise daha iyi koşullar ve daha iyi gelirle çalışmak için bir bir yurt dışına çıkmaya başladığı öğrenildi.

Nevşehir’de TOKİ inşaatı yeniden başlıyor!

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı yapımı bir süredir durdurulan TOKİ evlerinin inşaatının tekrar başladığını söyledi.

Ankara'da TOKİ inşaatında eylem!

Ankara'da TOKİ inşaatında çalışan ve maaşlarını alamadıklarını iddia eden işçiler eylem yaptı. Meclis önünde basın açıklaması yapmak isteyen TOKİ işçilerinde 4 kişi gözaltına alındı. 

Kütahya Emet 4. TOKİ inşaatı Haziran'da tamamlanacak!

Emet’te inşaat çalışmaları devam eden 4. TOKİ inşaatının 2019 Haziran ayında tamamlanmasının hedeflendiği belirtiliyor. 

Niğde'de inşaat ustaları belge alamıyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında 2017 yılından itibaren inşaat sektörü başta olmak üzere birçok meslekte belgesi olamayanlar çalışamayacak.

Amasya Ziyaret 2.Etap Toki konutlarının inşaatına başlandı!

Amasya'nın Ayanlar mevkiinde yapılması planlanan 356 dairelik Ziyaret 2.Etap Toki konutlarının inşaatına başlandı. Amasya Ziyaret Belediye Başkanı Mehmet Uyanık, yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Bingöl'de inşaat ustalarına eğitim verilecek!

Bingöl'de inşaat sektöründe çalışan ustalara eğitim verileceği bildirildi. Ücretsiz verilecek söz konusu kursla ilgili yapılan bilgilendirme yapıldı. MYK sınavına girip başarılı olanların sınav ücreti İŞKUR tarafından karşılanmaktadır.

Türkiye'deki 384 bin inşaat ustası eğitimden geçecek!

Türkiye'deki 384 bin inşaat ustası eğitimden geçecek, başarılı olanlar mesleki yeterlilik belgesine kavuşacak. Belgeyi alamayan inşaat ustaları ise 1 Ocak 2017'den itibaren inşaatlarda çalıştırılmayacak

İnşaat ustalarına zorunlu diploma!

Türkiye'nin 81 ilindeki 384 bin inşaat ustasına, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının başlattığı eğitimlerden geçtikten sonra "Mesleki Yeterlilik Belgesi" verileceği bildirildi.

Giresun SEKA arazisindeki TOKİ inşaatı mühürlendi!

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, "SEKA arazisi üzerinde yapılan TOKİ inşaatını mühürledik. Belediyeye 28 dönüm yer terk ettiler. Bu arsa benim değil sizlerin" dedi.

İnşaat Ustaları Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavları başladı!

İnşaat işlerinde çalışanlar için 1 Ocak'tan itibaren zorunlu hale gelen İnşaat Ustaları Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavları başladı. Sınavlar hem yazılı hemde uygulamalı yapılıyor.

TOKİ inşaat aşaması ve inşaat sonrası 9. paket hizmet alım işi ihalesi bugün!

TOKİ uygulamaları kapsamında yapım işlerinin inşaat aşaması ve inşaat sonrası 9. paket danışmanlık hizmet alımı işi ihalesi bugün saat 10.00'da gerçekleşecek.

Tuncay Tekay: TOKİ inşaat sektöründen çıkmalı!

Ankara 2. Bölge Milletvekili adayı Tuncay Tekay TOKİ'de arsa devletten olduğu için bir başka müteahhitin TOKİ ile rekabet gücü kalmıyor. Haliyle inşaat sektöründe kafalar karışıyor. TOKİ kesinlikle inşaat sektöründen çıkmalıdır" dedi.

toki inşaat ustaları projeleri Haberi

toki inşaat ustaları projeleri

Gözünüzü gecekondu mahallesinde açtıysanız hayata, kafanızı sokacak bir dam altıdır öncelikli ihtiyacınız. Kent kültürüyle yoğrulmuşsanız eğer beklentileriniz de, ihtiyaçlarınız da artar. Bir düğmeye basarak birçok ihtiyacınıza cevap veren evler seçebilirsiniz. İsterseniz 200. katta bulutları izleyerek kahvenizi yudumlayabilirsiniz. Sanat duygunuz gelişmişse, önceliğiniz mimaride estetiktir.


İkinci binyılı sürdüğümüz çağımızda mimarlığın gündemini akıllı binalar, yeşil binalar dolduruyor önemli ölçüde. Enerjisini kendi üreten altyapısız mimarlık arayışları sürüyor. Yani mimarinin günümüzdeki arayışı, çevre, sürdürülebilirlik, enerji gibi unsurlar temelinde şekilleniyor. Oysa yüzyıllardır biliniyordu bu bilgilerin çoğu. Bir zamanlar, uygarlığın beşiği Anadolu’da, bir evden beklenebilecek asgari ihtiyaçlar, çok fazla teknoloji gerektirmeden sağlanabiliyordu. Beraberinde Rumeli’de, Balkanlar’da Ege Adalarında yaygınlaşan bu evler iklime, coğrafyaya, doğaya uyum, çevresine saygı ilkeleriyle inşa ediliyordu. Bu ilkelerin uygulanmasıyla, bugün büyük bir ihtiyaç olan...