25 / 07 / 2024

toki kdv artışı

toki kdv artışı

07 Ocak 2013'te çeşitli basın organlarında, İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Genel Başkanlığı tarafından, İdaremizle ilgili belirtilen görüşler üzerine kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği doğmuştur.

TOKİ duyurdu! 44 ilde KDV'den muaf arsa satışı başladı...

Deprem nedeni ile vatandaşlar zemini sağlam bölgelerden arsa alıp prefabrik ev yapmaya yoğun ilgi gösteriyorlar. Bu kapsamda da devletin de prefabrik ev yapanlara verdiği hibe, arsalara olan talebi giderek artırdı. KDV'den muaf arsa satışı için TOKİ görevlendirdi. İşte haberin ayrıntıları...

Türkiye Barolar Birliği, KDV ve ÖTV artışlarına karşı hukuki savaş başlattı!

Türkiye Barolar Birliği (TBB), Katma Değer Vergisi (KDV) oranlarının ve Özel Tüketim Vergisi'nin (ÖTV) artırılmasına ilişkin kararlarına karşı hukuki mücadele başlattı. İşte ayrıntılar...

Döviz ve KDV oranlarındaki artış inşaat maliyetlerini daha da yükseltecek!

Fenercioğlu A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Fenercioğlu inşaat maliyetleri ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Döviz ve KDV oranlarındaki artışlar inşaat maliyetlerini daha da artıracağını söyledi.

Yerli otomobil Togg'a bir haftada ikinci zam!

Geçen hafta kurdaki yükselişi fiyatlarına yansıtan Togg, bir hafta arayla KDV artışı nedeniyle fiyatlarını yeniden zam yaptı. İşte güncel fiyat listesi...

Ekonomistler: KDV artışının etkisi 30 milyar TL!

Ekonomistler, bugün açıklanan Katma değer vergisi (KDV) artışının etkisinin 30 milyar TL civarında olduğunu belirttiler.

Katma Değer Vergisi yüzde 20'ye yükseltildi! KDV artışı Resmi Gazete'de! 

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile mal ve hizmetlere uygulanan Katma Değer Vergisi'nde (KDV) artışa gidildi. İşte ayrıntılar...

TOKİ taksit artışı 2023! 2023 TOKİ taksit artışı ne kadar oldu? TOKİ taksitleri ne kadar?

TOKİ’nin İlk Evim İlk İş Yerim Projesi'nin uzun süredir beklenen aylık taksitlerdeki artış oranı açıklandı. İşte detaylar!

ATO Başkanı Baran: Arsa ve arazilerde KDV indirimi sektörel faaliyetleri artıracak!

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran son zamanlarda sık sık gündeme gelen KDV indirimi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Baran açıklamasında arsa ve arazilerdeki KDV indiriminin sektörel faaliyetleri artıracağını belirtti.

Tapu harcı ve KDV indirimi konut satışlarını artıracak!

Konut, oto, mobilya ve beyaz eşya sektörlerine vergi indirimi müjdesi 4 sektörde de büyük heyecan yarattı. Konutta tapu harcı ve KDV indirimi konut satışlarını artıracak.

TOKİ Kayaşehir 108 konut açık artırması yarın!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Kayaşehir'de hayata geçirdiği mahalle konseptli projedeki 108 konut ve 10 iş yerini açık artırmayla satışa çıkarıyor.

Kayaşehir TOKİ 108 tripleks konut açık artırması için son 3 gün!

T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Kayaşehir'de hayata geçirdiği mahalle konseptli projede yer alan 108 adet tripleks konut ile 10 adet iş yeri 12 Ekim'de açık artırmayla satışa çıkacak.

TOKİ Kayaşehir 108 tripleks konut açık artırması için son 5 gün!

TOKİ, Kayaşehir'de inşa edilen mahalle konseptli projede yer alan 108 adet tripleks konut ile 10 adet iş yerini 12 Ekim'de açık artırmayla satacak.

TOKİ Kayaşehir açık artırma ihalesi 12 Ekim'de!

TOKİ Kayaşehir'de 108 tripleks konut ile 10 iş yeri satacak. TOKİ Kayaşehir açık artırma ihalesi 12 Ekim'de yapılacak.

toki kdv artışı Haberi

toki kdv artışı


İdaremiz mülkiyetinde bulunan konutların satış işlemlerine konu KDV oranları Bakanlar Kurulunun Resmi Gazetede yayımlanan 30.12.2007 tarih 26742 sayılı ilanındaki 2007/13033 sayılı “Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Karar” ı gereğince konut net yüzölçümüne göre %1 ve %18 olarak uygulanmaktadır. 


24.12.2012 tarihli ve 2012/4116 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı gereğince Büyükşehir Belediyesi Kanunu kapsamındaki Büyükşehirlerde lüks veya birinci sınıf inşaat olarak yapılan ve ruhsatın sonradan revize edilip inşaat kalitesinin yükseltilmesi hali de dahil olmak üzere, yapı ruhsatının alındığı tarihte, üzerine yapıldığı arsanın 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunun 29. Maddesine istinaden tespit edilen arsa birim m2 vergi değeri; 


- Beşyüz Türk Lirasına kadar olan konutların tesliminde % 1, 

- Beşyüz Türk Lirası ile Bin Türk Lirası (bin Türk Lirası hariç) arasında...