02 / 05 / 2024

toki kdv si

toki kdv si

24.12.2012 tarihli ve 2012/4116 sayılı Bakanlar Kurulu Kararına göre konut alımlarında yüzde 1, yüzde 8 ve yüzde 18'lik KDV oranlarının ödenmesi gerekiyor. Peki TOKİ KDV'den muaf mı?

TOKİ 100 bin sosyal konut projesinde mağduriyet: KDV yükseltildi, 146 bin TL olan ev 1.3 milyon TL'ye çıktı!

Toplu Konut İdaresi’nin 2019'da tanıttığı 100 Bin Sosyal Konut Projesi, ilk açıklandığı günlerde birçok insana umut olmuştu. Ancak KDV'lerin yükseltildiği ve inşaatların tamamlanmadığı proje, şimdi mağduriyet yaratıyor. İşte ayrıntılar..

Ankara Gamador Galya Center'da şirketlere özel 'KDV'si hemen, ödemesi vadeli' kampanyası başladı!

Ankara Gamador Galya Center'da şirketlere özel 'KDV'si hemen, ödemesi vadeli' kampanyası başladı. Ofis ve dükkanlarda yüzde 20 KDV avantajı ile sıfır faiz, 36 ay vadeli ödeme imkanı sunuluyor. 

TOKİ duyurdu! 44 ilde KDV'den muaf arsa satışı başladı...

Deprem nedeni ile vatandaşlar zemini sağlam bölgelerden arsa alıp prefabrik ev yapmaya yoğun ilgi gösteriyorlar. Bu kapsamda da devletin de prefabrik ev yapanlara verdiği hibe, arsalara olan talebi giderek artırdı. KDV'den muaf arsa satışı için TOKİ görevlendirdi. İşte haberin ayrıntıları...

Kıyıda köşede 2 bin TL'si olana TOKİ'den yeni ev müjdesi! Başvurular yarın resmen başlıyor! Kaçırmayın!

Kıyıda köşede 2 bin TL'si olana TOKİ'den yeni konut müjdesi geldi. Merakla beklenen proje için başvurular yarın resmen başlıyor...

O ilde KDV'den muaf 2 arsa satılıyor! Yüzde 50'si peşin, kalanı 2 taksitle ödeme fırsatı! 

Bursa Kestel Belediye Başkanlığı, Bursa ili, Kestel ilçesi, Yeni Mahalle ve Vani Mehmet Mahallesi'nde yer alan 2 adet arsayı yüzde 50 peşin, kalanı 2 taksitle ödeme fırsatıyla satılıyor. Peki KDV'den muaf satışa sunulan arsaların fiyatları ne kadar? 

Yastık altında 1.000 TL'si olana TOKİ'den Temmuz 2023 fırsatı! Başvurular resmen yarın başlıyor! Sakın kaçırmayın!

Yastık altında 1.000 TL'si olana TOKİ'den Temmuz 2023 fırsatı... Başvurular resmen yarın başlıyor... Sakın kaçırmayın... İşte TOKİ'nin merakla beklenen Temmuz 2023 projesi ile ilgili detaylar...

2023 TOKİ sosyal konutlarda KDV indirimi! TOKİ Başkanı resmen peş peşe duyurdu!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, ülke tarihinin en büyük sosyal konut hamlesinde 45 bin 414 ihalenin tamamlandığını ve sosyal konutta KDV indirimi yaparak oranı yüzde 1'in altına çekmeyi planladıklarını duyurdu.

Sosyal konutta KDV indirimi müjdesi! TOKİ Başkanı Ömer Bulut resmen açıkladı!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut yaptığı son dakika açıklamasında Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesinde 45 bin 414 ihaleyi tamamladıklarını kaydederek KDV'yi yüzde 1'in altına çekmeyi planladıklarını dile getirdi.

TOKİ'den yastık altında 31 bin 893 TL'si olana son dakika müjdesi! 2023'ün ilk fırsatını sakın kaçırmayın!

TOKİ'den yastık altında 31 bin 893 TL'si olana son dakika müjdesi... 2023'ün ilk fırsatını sakın kaçırmayın...

Yastık altında 31 bin 893 TL'si olana TOKİ'den büyük müjde! Başvurular bu tarihte resmen başlıyor! Sakın kaçırmayın! 

Yastık altında 31 bin 893 TL'si olana TOKİ'den büyük müjde... Başvurular bu tarihte resmen başlıyor... Sakın kaçırmayın... 

TOKİ Antalya'daki 17 arsayı yüzde 25 peşinat, 36 ay vadeyle satıyor! KDV'den muaf arsaları kaçırmayın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Antalya'da yer alan 17 adet arsayı, KDV'den muaf, yüzde 25 peşinat ve 36 ay vade fırsatıyla satıyor. İşte o satışla ilgili ayrıntılar...

Evlenecek gençlere müjde! TOKİ ucuz konutlarının yüzde 20’si gençlerin olacak

TOKİ’nin eli ile inşa edilecek olan 500 bine yakın ucuz konutun % 20'si gençlere ayrılacak. Her beş ucuz konuttan biri gençlerin olacak. İşte detaylar…

TOKİ Kayaşehir 1.892 konut projesinde KDV ne kadar?

TOKİ tarafından Kayaşehir'de mahalle konseptinde inşa edilen 1.892 konut projesinde kura çekilişi geçtiğimiz hafta yapıldı. Projede sözleşmeler imzalanmaya başladı. Peki TOKİ Kayaşehir 1.892 konut projesinde KDV ne kadar?

toki kdv si Haberi

toki kdv si

TOKİ KDV'den muaf mı?

Konutta KDV uygulamasına 24.12.2012 tarihli ve 2012/4116 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile birtakım değişiklikler getirildi. Söz konusu uygulamaya göre, konut alımlarında yüzde 1, yüzde 8 ve yüzde 18'lik KDV oranlarının ödenmesi gerekiyor.


Peki yüzde 1, yüzde 8 ve yüzde 18'lik KDV oranı hangi durumlarda ödenir?


- Beşyüz Türk Lirasına kadar olan konutların tesliminde % 1, 

- Beşyüz Türk Lirası ile Bin Türk Lirası (bin Türk Lirası hariç) arasında olan konutların tesliminde %8, 

- Bin Türk Lirası ve üzerinde olan konutların tesliminde % 18 uygulanıyor. Peki,  TOKİ  KDV 'den muaf mı? 


TOKİ'nin konu ile ilgili basın açıklamasına göre, TOKİ'nin KDV konusunda bir muafiyeti bulunmuyor. TOKİ KDV oranı hakkında basın duyurusu aşağıda sıralanıyor:


TOKİ KDV oranı hakkında basın duyurusu

"07 Ocak 2013 tarihinde çeşitli basın...