25 / 08 / 2024

TOKİ konut üretimi son durum

TOKİ konut üretimi son durum

2023 için bir milyon hedefini koyan kuruluş, bu amacına ulaşmak için 6 öncelik belirledi. TOKİ, kentsel yenileme ve gecekondu dönüşümlerini önceliğine alırken, orta, alt gelir grubu ve yoksullara yönelik sosyal konut projeleri yapacak.

Konut üretimi azalıyor! 

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, yeni üretilen konuta olan talebinin azalması ve hızla artan inşaat maliyetleri nedeniyle geliştiricilerin konut üretimine temkinli yaklaştıklarını ve konut ihtiyacının giderek artacağını değerlendirdi.

Ciddiye alınmayan konut sorunu giderek büyüyor

Konut sektöründe yaşanan kriz her geçen gün derinleşiyor. Ekonomist Şenol Babuşçu, “Müteahhitler konut üretimi yapmıyor ve bu durum sorunu daha da büyütüyor. Ülkeyi yönetenlerin de sorunu çözücü bir politika ve eylemleri yok" diyerek konut sorunuyla ilgili ayrıntılı bir analiz yaptı.

Sektör temsilcisinden 'ev fiyatları artacak' uyarısı: Konut ihtiyacınız varsa alın, evinizi iskontolu satmayın!

TÜİK tarafından açıklanan Temmuz 2024 konut satış rakamlarına göre, söz konusu ayda konut satışlarında yılın zirvesi kaydedildi. Girişimci, Tok’s Emlak ve D.T İnşaat Kurucusu Deniz Tok, konut fiyatlarının artacağını söyledi. İşte o paylaşım...

Kiralarda Ekim uyarısı: Konut üretimi ihtiyacı karşılamıyor, kiralardaki artış hızlanabilir! 

Sektör uzmanları, kira bedelleri için Ekim ayını işaret ederek uyarılarda bulundu. İşte kiralık konut piyasasındaki son durum ve gelecek beklentileri..

Konut arzı sorunu ve fahiş fiyatlar kapıda! Kamu acilen düşük maliyetle arsa arzı yapmalı!

Piyasanın en canlı olması gereken bu süreçlerde, sıfır konut üretimi neredeyse durmuş durumda. Hazır projeler faizin düşmesini beklerken müteahhitler 2025 yılındaki fahiş fiyat beklentileri ile ilgili uyardı. İşte detaylar...

Gayrimenkul sektörüne yeni soluk: Konut üretimi artacak, finansman sorunu bitecek, fiyatlar da olumlu etkilenecek! 

Sektör temsilcileri, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından hayata geçirilecek Proje Gayrimenkul Yatırım Fonu (Proje GYF) düzenlemesinin hem sektörün finansman sorununu bitireceğine hem de üretimi artıracağına dikkat çekti. İşte o açıklamalar...

TOKİ konut başvurusu 2024! Kimler TOKİ konut başvurusu yapabilir? 

Uygun fiyatlarla konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar için çeşitli projeler hayata geçiren TOKİ'nin konut başvuruları merakla araştırılıyor. Peki kimler TOKİ konut başvurusu yapabilir? 

Gayrimenkul devleri açıkladı: Konut sektörü kentsel dönüşümle nefes alıyor!

GYODER Yönetim Kurulu Üyesi ve BAKYAPI Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Bakgör, konut üretimi ve inşaat sektöründeki gelişmeleri değerlendirdi.  

Gayrimenkul Yatırım Fonları konut üretimini artıracak!

Yaptığı açıklamada Sermaye Piyasası Kurulu tarafından hazırlanan taslakla Gayrimenkul Yatırım Fonlarının (GYF) konut üretimi yapmasının önünün açılacağını dile getiren NEO Portföy Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yener Yıldırım bu hamlenin sektöre can suyu olacağını söyledi.

Türkiye'de daha fazla sosyal konut nasıl yapılabilir? İşte 7 maddede konut sorununa çözüm!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen barınma krizi gün geçtikçe daha da derinleşiyor. Konut krizi, sosyal konut üretimi ile çözülebilir. Peki Türkiye'de daha fazla sosyal konut nasıl yapılabilir?

Hükümetten son dakika açıklaması: Artık kentlerimiz gecekondularla anılmıyor, konut çeşitliliği var!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, konut üretimi ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu ve şehirleri inşa ederken dikkat ettikleri unsurları açıkladı. İşte ayrıntılar...

Elazığ’da konut sakinleri yetkililere seslendi: Tehlikedeyiz!

Elazığ'da İmar Haksen 3. Etap TOKİ Konut Sakinleri, binalarının yakınında yıkılan istinat duvarının tehlike oluşturduğunu belirterek yetkililere çağrıda bulundu.

Dar ve orta gelirlilere 375 bin yeni sosyal konut müjdesi!

12. Kalkınma Planı'na göre, dar ve orta gelirlilere yönelik olarak toplamda 375 bin sosyal konut üretimi gerçekleştirilecek. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Marmara bölgesi başta olacak şekilde riskli yapı stokunun yenilenmesi için gerekli çalışmalara da hız verilecek.

TOKİ konut üretimi son durum Haberi

TOKİ konut üretimi son durum

2023 için bir milyon hedefini koyan kuruluş, bu amacına ulaşmak için 6 öncelik belirledi. TOKİ, kentsel yenileme ve gecekondu dönüşümlerini önceliğine alırken, orta, alt gelir grubu ve yoksullara yönelik sosyal konut projeleri yapacak. 

Orta ölçekli il ve ilçelerde örnek yerleşim birimleri oluşturmayı hedefleyen TOKİ, tarihi doku ve yöresel mimarinin geliştirilmesine önem verecek. TOKİ, sosyal donatı, ağaçlandırma ve çevre düzenlemelerini artıracak, altyapılı arsa üretimine ağırlık...