07 / 05 / 2024

toki konutları dönüşümleri

toki konutları dönüşümleri

Mehmet Ergün Turan, kentsel dönüşümde önceliğin, yerinde dönüşüm olduğunu söyledi. Ergün, "Dönüşümde her şeyden önce, tarihi ve kültürel dokuyu koruyarak, riskli alanlarda oluşan tehditleri ortadan kaldırıcı adımlar atmayı amaçlıyoruz" dedi.

Kahramanmaraş'ta Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında inşa edilen konutların inşaatı tam gaz!

"Asrın felaketi" şeklinde belirtilen 6 Şubat depremlerinin merkez üssü olan Kahramanmaraş'ta, "Yerinde Dönüşüm Projesi" kapsamında sağlanan hibe ve kredi destekleri ile konutların inşası tam gaz devam ediyor...

Bursa'da büyük dönüşüm başladı! Hem tarihi mirasa sahip çıkılıyor, hem de depreme karşı  konutlar yapılıyor!

İstanbul, Ankara ve İzmir'den sonra Türkiye'nin dördüncü büyük kenti olan Bursa'da büyük bir dönüşüm başladı. Bu kapsamda hem tarihi mirasa sahip çıkılırken hem de deprem riskine karşı dayanıklı konutlar inşa ediliyor.

Gapp Geri Dönüşüm Çözümleri Anonim Şirketi kuruldu!

Gapp Geri Dönüşüm Çözümleri Anonim Şirketi bugün Beşiktaş'ta 200 bin TL sermaye bedeli ile Selçuk Ilıkcan, İbrahim Emre Çorak ve Olıver Sebastıa Sheehan ortaklığında kuruldu.

Gaziantep'te Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında konutlar yükseliyor! 

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin etkilediği Gaziantep'te, Yerinde Dönüşüm Projesi'nden yararlanan depremzedelerin inşa ettirdiği konutlar hızla yükseliyor. İşte detaylar..

Kocaeli’nde kentsel dönüşüm kapsamında yeni konutlar kısa sürede tamamlanacak!

Kocaeli Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, kentsel dönüşüme ilişkin açıklamalarda bulundu. Söğüt, "Barbaros Mahallesindeki dönüşümü yüzde 99 anlaşma oranıyla gerçekleştirdik. Yeni konutlar da kısa süre içinde tamamlanacak ve insanlar güvenli bir şekilde evlerine taşınacak” dedi.

Bursa 1050 Konutlar Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yıkımlar tamamlandı!

Bursa'da hayata geçirilecek olan 1050 Konutlar Kentsel Dönüşüm Projesinde "çürük" binaların yıkımları tamamlandı. Verilen detaylara göre yıkılan binalardaki beton eksikliği ve demirdeki kalitesizlik hem yüklenici firma yetkililerini hem de mülk sahiplerini şaşırttı.

Kentsel dönüşümün önündeki engeller kaldırılmalı! İşte dönüşümdeki 10 büyük engel ve çözümleri!

Türkiye genelinde riskli yapıların yenilenmesi kapsamında kentsel dönüşüm seferberliği başladı. Kentsel dönüşümün önündeki engeller kaldırılmalı! İşte dönüşümdeki 10 büyük engel ve çözümleri!

Tekirdağ Büyükşehir kentsel dönüşüm konutlarının yapımı için ihaleye çıkıyor! 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı kentsel dönüşüm konutları kapsamında 4 normal katlı 2 adet binanın yapımı için ihaleye çıkıyor.

Kağıthane'deki kentsel dönüşüm konutları Ocak'ta teslim edilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Kağıthane'deki kentsel dönüşüm konutları Ocak'ta teslim edileceğini söyledi.

İzmir'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz! Deprem konutlarında son durum ne?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İzmir'deki deprem konutlarının inşasına ve kentsel dönüşüm projelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Peki deprem konutlarında son durum ne?

Ankara’da kentsel dönüşümde yapılmayan konutların belediyeye maliyeti 2,2 milyar TL!

Ankara'da Melih Gökçek döneminde hayata geçirilmek üzere başlanan fakat tamamlanamayan "kentsel dönüşüm" projesi kapsamındaki konutların belediyeye maliyeti 2,2 milyar lira olduğu açıklandı.

Kahramanmaraş'ta Tekke Kentsel Dönüşüm Konutları tamamlanıyor!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Kurtlar ve Saçaklızade'de kentsel dönüşüm projesi dahilinde inşa edilen konutlar 2022'nin başında teslim edilecek.

Varnalı Konutları Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temeli atıldı!

Silivri Belediyesi önderliğinde SİYTAŞ ve Saral İnşaat tarafından hayata geçirilen Varnalı Konutları Kentsel Dönüşüm Projesi için temel atma töreni gerçekleşti. 

toki konutları dönüşümleri Haberi

toki konutları dönüşümleri

Kültürel doku korunuyor Sağlıksız, afetlere karşı riskli, köhnemiş ve yapı ömrünü tamamlamış konut stoğunun, Türkiye'nin en önemli problemlerinden olduğunu belirten Toplu Konut idaresi (TOKÎ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, kentsel dönüşümde önceliğin, yerinde dönüşüm Mk olduğunu söyledi. Ergün, "Dönüşümde her şeyden önce, tarihi ve kültürel dokuyu koruyarak, riskli alanlarda oluşan tehditleri ortadan kaldırıcı adımlar atmayı amaçlıyoruz" dedi. 


Marka şehirler artacak Dönüşüm projelerinin aynı zamanda devletin sosyal yükümlülüğü olduğunu dile getiren Mehmet Ergün Turan, "Bu nedenle TOKÎ, dar gelirli vatandaşları sağlıksız ve plansız gecekondulardan çıkarıp, modern konutlara sahip olabilmeleri için döıîüşüm projelerini sübvanse etmektedir. Şehirlerde yaşam kalitesinin artırılması, kültürel ve doğal çevrenin korunmasıyla önümüzdeki süreçte marka şehirlerin çoğalması sağlanacaktır" dedi. 


715 konut 115 işyeri Muş'ta uygulanacak kentsel dönüşüm alanında Hacı Şerif Cami, Ulu...