28 / 04 / 2024

toki Malatya İnönü Stadı

toki Malatya İnönü Stadı

Malatya kent merkezinde kalan ve artık ihtiyacı karşılayamayacak duruma gelen Malatya İnönü Stadı yıkılacağı günü bekliyor. İnönü Stadı’nın, arsa sahibi TOKİ tarafından nasıl değerlendirileceği ise şuan için bilinmiyor.

Malatya Akpınar ve İnönü Caddesi'ne 8 bin yeni konut müjdesi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada Malatya'nın Akpınar ve İnönü Caddesi'ne 8 bin yeni konut müjdesi verdi.

Malatya Yeşilyurt'taki köy evleri 2024'ün baharında teslim edilecek!

Malatya'nın merkez Yeşilyurt ilçesinde köy evlerinin inşası hızla sürdürülüyor. Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 2024'ün baharında konutların teslim edilmesinin planlandığını açıkladı. İşte Malatya Yeşilyurt'taki son durum...

Malatya'daki deprem konutlarının teslimi için geri sayım başladı!

Kahramanmaraş ve Hatay merkezli deprem felaketinden etkilenen Malatya'nın Yazıhan ilçesinde inşa edilen deprem konutlarının hak sahiplerine verilmesine az bir süre kaldı. İnşa edilen 157 konut ise önümüzdeki günlerde hak sahiplerine teslim edilecek.

Malatya'nın kalbi tarihi Bakırcılar Çarşısı'nın temeli atıldı!

Yatırımlarını son sürat sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından deprem bölgesini yeniden ayağa kaldırmak amacıyla başlatılmış olan Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında ilk temel, Malatya'nın kalbi olan tarihi Bakırcılar Çarşısı'nda atıldı.

Deprem mağduru olan Hatay ve Malatya'nın 16 ilçesinde okullar açılıyor!

Hatay ve Malatya'nın ilçeleri, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilendi ve bu nedenle okullar 49 gün boyunca kapalı kaldı. Hatay ve Malatya'nın 16 ilçesinde okullar açılıyor!

TOKİ Malatya projesi için beklenen gün geldi! O ilçeye tam 513 ucuz konut geliyor! 

2023 yılına kadar 1 milyon 200 bin yeni konut inşa etmeyi hedefleyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliiği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Malatya projesinin ihalesini yarın gerçekleştirecek.

TOKİ Malatya projesiyle 513 ucuz konut geliyor! Sakın kaçırmayın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın merakla beklenen Malatya projesinin ihale tarihi açıklandı. İşte merak edilen detaylar...

TOKİ Malatya Pütürge kuraları bugün çekiliyor! 91 konut sahibini buluyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Malatya Pütürge projesinde yer alan 91 adet konutun kura çekilişi bugün gerçekleştiriliyor.

TOKİ Malatya Pütürge başvuruları bugün sona eriyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Malatya Pütürge projesinde yer alan 91 adet konut için son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi.

Malatya Yeşilyurt'ta kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı!

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Yeşilyurt Kaymakamı Osman Uğurlu ile Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Turgut Özal Mahallesi'nde hayata geçen kentsel dönüşüm projelerini inceledi.

Malatya'daki tarihi Taş Köprü'nün restore edilmesi talebi mecliste!

Malatya'nın Arapgir ilçesinde yer alan tarihi Taş Köprü'nün restore edilmesi talebi meclis gündemine taşındı. CHP'li Ağbaba, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Malatya'nın depremden etkilenen bölgelerinin çehresi yeni konutlarla değişiyor!

Malatya'da merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi merkezli 24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan 6,8 büyüklüğündeki depremden etkilenen bölgenin çehresi yeni yatırımlarla değişti.

Malatya'da kentsel dönüşüm hız kazandı!

24 Ocak Elazığ'da meydana gelen depremde etkilenen Malatya'nın Battalgazi ilçesindeki riskli konutlar kentsel dönüşümle yenileniyor.

toki Malatya İnönü Stadı Haberi

toki Malatya İnönü Stadı

İnönü Stadı karşılığında yaptırılan yeni stadın yapımında sona doğru gelinirken, 2015 yılı içerisinde emektar stadın yıkımına başlanacağı kaydedildi.

Adını Türk siyasi tarihine yazdırmış ikinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’den alan İnönü Stadı, yıkılmaya yüz tutmuş tribünleri ve artık şehir içinde kalmasından dolayı ihtiyaca cevap verecek durumda değil.

Şehrin dışına yapılan 25 bin kapasiteli Malatya Arena Stadyumu’nun 2015 yılı içerisinde teslim edilmesinin ardından yıkımına hemen başlanacağı açıklanan İnönü Stadı’nın, arsa sahibi TOKİ tarafından nasıl değerlendirileceği ise şuan için bilinmiyor.

1970 yılında yapılan ve Malatyaspor’un bir çok karşılaşmasına şahitlik eden İnönü Stadı, şampiyonluğa giden Yeni Malatyaspor’un PTT 1.Lig’e çıkması halinde ligin ilk yarısında oynanacak maçlara son kez ev sahipliği yapacak.


LEFTER’İN İNÖNÜ STADI’NDA YAŞADIKLARI

İnönü Stadı’nın yapımında emeği geçmiş ve şuan hayatta olmayan Malatyaspor’un kurucularından olan Mıh Osman...