04 / 10 / 2024

TOKİ taksitleri artışları

TOKİ taksitleri artışları

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ( TOKİ ) “ Ocak – Haziran 2014 ” döneminde yapılacak artış oranlarını belirledi. İşte 2014 TOKİ taksitleri artış oranı...

Ekim kira artış oranı belli oldu! Ekim ayı kira zammı ne kadar oldu? Ev sahipleri ve kiracılar dikkat!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan eylül ayı enflasyon verileriyle birlikte, kira artışlarını etkileyen 12 aylık TÜFE rakamları netleşti ve ekim ayında uygulanacak yeni kira zammı belli oldu.  Peki, ekim ayı kira artış oranı ne kadar oldu?

İstanbul Planlama Ajansı barınma krizini masaya yatırdı: Kira artışları kontrol altına alınmalı!

İstanbul Planlama Ajansı’nın gerçekleştirdiği etkinlikte İstanbul’da afet hazırlığı ve barınma krizi masaya yatırıldı.  Söz konusu etkinlikte kira artışlarının kontrol altına alınması talep edildi.

Konut ilanlarındaki ani artışlar neden oldu? Emlakçılar ev sahiplerini işaret etti!

Son günlerde emlak fiyatlarında yaşanan ani artışların, ev sahiplerinin istekleri olduğu gündeme geldi. İşte detaylar... 

Konut fiyatlarında ipin ucu kaçtı! Fahiş artışlar kiralar üzerinden tüm sektörü olumsuz etkiliyor!

Konut fiyatlarındaki fahiş artışların kira bedelleriyle beraber tüm piyasayı olumsuz etkilediğini söyleyen ekonomist Evren Kirikoğlu sosyal medya hesabından konut piyasasıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Ev sahipleri ve kiracı çatışmaları barınma krizine dönüşecek! Kira artışlarına acil çözüm bulunmalı!

İYİ Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Kürşad Zorlu, kira artışlarına acil çözüm bulunması gerektiğini aksi halde barınma krizinin ortaya çıkacağını vurguladı. 

Ticari gayrimenkullerdeki kira geliri artışı, satışları hızlandırdı!

Ticari gayrimenkul yatırımları ile ilgili önemli açıklamalar yapan Bilgiçler Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ali Emre Bilgiç, ticari gayrimenkullerdeki kira geliri artışlarının satışları hızlandırdığını söyledi.

AVM ve cadde mağazalarındaki astronomik kira artışları küçük ve orta ölçekli işletmelerin ayakta kalmasını zorlaştırdı!

AVM ve cadde mağazalarındaki astronomik kira artışları son dönemde, perakende sektörünün en büyük sorunu haline gelirken, Tepe Home Genel Müdürü Levent Çapan yaptığı açıklamada yüksek kira artışlarının küçük ve orta ölçekli işletmelerin ayakta kalmasını zorlaştırdığını söyledi.

Kira artışları son bir ayda konut fiyatlarındaki artışa yetişti! Kiraların 1 yıl daha artması bekleniyor!

Konut fiyatları geçmişe göre yavaşlasa da  artış hızı devam ediyor. Son 1 aydaki artış yüzde 3,6 olurken, Akademisyen Dr. M. Murat Kubilay, kira artışlarının konut fiyatına yetişme sürecinin yeni başladığını açıkladı. 

Kira artışlarının tavan yaptığı İzmir’de taşınmanın maliyeti 100 bin TL’yi buluyor!

Yaptığı açıklamada İzmir’de taşınmanın maliyetinin en az 100 bin TL olduğunu belirten Gayrimenkul Danışmanı Deniz Kezer, bu şartlarda evlerinden taşınamayan kiracıların yüzde 100-120’lere varan kira artışlarını kabul etmek zorunda kaldıklarını kaydetti.

İzmir'de aile hekimlerinden kira tepkisi: Artışlar yüzde 600'ü buldu!

İzmir'de aile hekimleri, sürekli olarak artış gösteren kira bedelleri sebebiyle zorlanıyor. İzmir Aile Hekimleri Derneği (İZAHED) Başkan Yardımcısı Dr. Volkan Altan konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada kira artışlarının yüzde 600’e ulaştığını söyledi.

BMD Başkanı Sinan Öncel: Fahiş kira artışları, yatırımcılar için büyük bir yük haline geliyor!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel yaptığı açıklamada, fahiş kira artışlarının yatırımcılar için büyük bir yük haline geldiğini söyledi.

e-Kira kontratı uygulaması ile fahiş kira artışları sona erecek! İşte e-Kira kontratı uygulamasının avantajları!

e-Kira kontratı uygulamasıyla e-Devlet'ten kira bedellerinin izlenip, aşırı artışların tespit edebileceği ve fahiş kira artışlarının önüne geçilmesi planlanıyor. 

Ev kiraları için yeni öneriler: Lojman sistemine dönülmeli, rayiç bedeller belirlenmeli, artışlar 2 yıl sınırlanmalı!

Antalya Emlakçılar Odası ise kira fiyat artışına karşı önerilerini tek tek sıraladı. İşte ayrıntılar...

TOKİ taksitleri artışları Haberi

TOKİ taksitleri artışları

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı “Ocak – Haziran 2014” döneminde yapılacak artış oranlarını belirledi. Buna göre 2014 yılı birinci altı aylık dönemde geri ödemelere aşağıda belirtilen endeksler uygulanacak.


- TOKİ’den açılan konut kredilerinin kullanım ve geri ödemelerine uygulanacak artış oranı % 4’dür. (Kooperatifler, kooperatif birlikleri, sosyal yardımlaşma kurumları, belediyeler ve yapımcılar)


- İdarece inşa ettirilen ve bir önceki altı aylık memur maaş artış oranına bağlı olarak satışa sunulan yeni projelerin, geri ödemelerine esas borç bakiyeleri ve taksit bedelleri, bir önceki altı aylık dönemdeki (1 Temmuz - 31 Aralık 2013) memur maaş artış oranı ile güncellenecektir. Bu oran % 4’dür.


- İdarece inşa ettirilen ve satışa sunulan eski projeler ile 3 Nisan 2001 tarih ve 24362 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 2001/2202 sayılı Bakanlar...