04 / 05 / 2024

TOKİ Tazminat

TOKİ Tazminat

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, TOKİ'nin 2002-2018 yılları arasında aleyhine açılan 46 bin davadan 26 binini kaybettiğini, bunun sonucunda 165 milyon lira tazminat ödediğini söyledi.

TOKİ'ye 2 yılda 4 bin 793 dava açıldı!

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, TOKİ aleyhine açılan davalar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Canikli, toplam 4 bin 793 dava açıldığı söyledi.

TOKİ tazminat ödedi!

TOKİ, konutları zamanında teslim edemeyince dava açan binlerce vatandaşa milyonlarca lira tazminat ödedi. Sayıştay'ın TOKİ için hazırladığı 2014 yılı denetim raporunda projeleri zamanında teslim etmemesi nedeniyle açılan davalar sıralandı.

TOKİ toplam 117.8 milyon TL tazminat ödedi!

Sayıştay raporlarına göre TOKİ’nin sadece 2013 yılının Temmuz ayına kadar olan 7 aylık süre zarfında mağdur vatandaşlara ödediği tazminatın 117.8 milyon lira olduğu ortaya çıktı.

TOKİ 10 yılda 110 milyon TL kira tazminatı ödedi!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, konutları zamanında teslim etmediği için tazminat ödeme zorunda kaldı. TOKİ vatandaşların açtığı davalar sonucunda yaklaşık 110 milyon TL kira tazminatı ödedi...

TOKİ, geç teslim edilen konutlar için 97.6 milyon TL ödedi!

Samsun’da yaşanan sel felaketinde, yaptığı evlerin zemin katında can kayıplarının yaşanmasıyla tepki gören TOKİ’nin, “geç teslim” bilançosu da ortaya çıktı

TOKİ son 1 buçuk senede ne kadar tazminat ödedi?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, son 1 buçuk sene içerisinde TOKİ aleyhine  açılan davalar nedeniyle 7 milyon 653 bin TL tazminat ödendiğini dile getirdi.

DASK İzmir depreminin ardından 125 milyon TL tazminat ödedi!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), 30 Ekim tarihinde İzmir'de meydana gelen depremden sonra geçen bir aylık sürede 15 bin 600 hasar dosyasının incelemesini tamamlayarak 125 milyon TL tazminat ödemesi gerçekleştirdi.

Milyonluk lüks konutlarda deprem şoku: Bedeli istenip tazminat davası açılabilir!

İzmir'i vuran 6.6 büyüklüğündeki deprem sonrası yeni yapılan ve milyon liralara satılan lüks rezidanslarda da büyük hasarlar oluştu. Uzmanlar müteahhittin kusuru ve ayıbı olması halinde bedel talebi ve tazminatın gündeme gelebileceğini vurguluyor.

Arazi tazminatı ödemelerine dair tespitler mecliste!

Sayıştay'ın 2019 yılı Denetim Raporunda yer alan Bakanlığın idare personeline yapılan arazi tazminatı ödemelerine dair tespitler meclis gündemine taşındı. CHP'li Sütlü, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yargıtay'dan emsal karar! Ev sahibi tazminat ödeyecek!

Yargıtay emsal bir kararla üst kattaki komşusunun dairesinden su sızdığı için üzüntü duyan ev sahibine tazminat ödenmesinin önünü açtı.

Araplar, YPG/PKK'nın kundakladığı evler için tazminat istiyor!

Suriye'nin kuzeydoğusunda bulunan Haseke ilinde 4 sene önce terör örgütü YPG/PKK tarafından evleri kundaklanan Keşkeş Cebur köyünün eski sakinleri, örgütü protesto ederek, tahrip edilen evleri için tazminat talep etti.

Arda Turan ve kardeşine ait inşaat şirketine 2 milyon TL'lik tazminat talebi!

İki sene önce Sütlüce'de, Arda Turan ve kardeşine ait inşaat firmasının kazı çalışmaları yaptığı esnada çevrede bulunan binalar hasar görmüş, bir otele de mühür vurulmuştu. Otelin işletmecisi, Turan kardeşlerin inşaat şirketinden tazminat talep etti. 

Ağustos'taki sel felaketlerinde 200 milyon liraya yakın tazminat ödendi!

Sigorta sektörü, Ağustos ayında Giresun, Rize, Samsun ve Trabzon'da meydana gelen sel felaketleri sonrası sigortalılara yaklaşık olarak 200 milyon TL tazminat ödedi.

İnşaat kazasında tazminat davası açılabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Bir binada çatı onarım işi aldık. Onarımın ikinci günü ben bir kaza geçirdim, bacağımdan sakatlandım. İş sahibi herhangi bir tazminat vermedi. Kendisi hakkında suç duyurusunda bulunabilir miyim?' sorusunu yanıtladı.

Emekli, kıdem tazminatı ve işten çıkarma yasağıyla ilgili önemli detay!

Kıdem tazminatı sayesinde işçilerin gelir ve iş güvenlikleri sağlanmış, gereksiz işten çıkarmaların ve olumsuz etkileyici durumların ortaya çıkmasının önüne geçilmiştir. Peki Kıdem Tazminatı nedir? Yeni Kıdem Tazminatı yasasında neler var? İşte 2020 yılı Kıdem Tazminatına dair tüm detaylar...

Kıdem tazminatı tavanı 7 bin TL'yi geçti!

Kıdem tazminatı tavanı 7 bin 117 liraya yükseldi. Rakam 2020 temmuz-aralık döneminde geçerli olacak.

Kıdem tazminatı fonu için bilim kurulu önerisi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir kez daha gündeme getirdiği ancak sosyal tarafların karşı çıktığı kıdem tazminatına ilişkin yeni düzenlemede, uzlaşı formülü için bir 'bilim kurulu' oluşturulması planlanıyor.

AİHM'den, miras anlaşmazlığını 'şeriat kanunlarına göre' çözen mahkeme için tazminat kararı!

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) temyiz organı olan Büyük Daire, Batı Trakya’da bulunan Türk azınlığı yakından ilgilendiren ve ‘şeriat davası’ olarak bilinen Hatice Molla Salih davasında tazminat kararını açıkladı.

TOKİ Tazminat Haberi

TOKİ Tazminat

TBMM Genel Kurulunda TOKİ'nin 2011-2016 ve TCDD'nin 2011-2016 yıllarına ait bölümleri ile bu bölümlere ilişkin itirazların görüşmeleri sürüyor.


"Şirket 50 günde 85 milyon lira zarara uğratıldı"


Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın AK Parti iktidarları döneminde rantın merkezi haline geldiğini iddia etti. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, TOKİ'nin AK Parti hükümetleri döneminde 70 milyar TL'nin üzerinde 5 binden fazla ihale gerçekleştirdiğini belirten Kılıç, bu dönemde müteahhit firmalara 50 milyar liranın üzerinde hak ediş ödemesi yapıldığını belirtti.

Kılıç, TOKİ’nin iştiraki Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ’nin gerçekleştirdiği birçok lüks konut projesinde, satılan bağımsız bölümlere ilişkin tapu harçlarının satış bedeli üzerinden değil, arsa payı üzerinden ödendiği ve kamunun bu yolla büyük miktarda gelir kaybına uğradığını öne sürdü.

Emlak Konut AŞ'nin yüzde 25,66 oranındaki hissesinin 1,3 milyar lira...