09 / 05 / 2024

TOKİ Umut Evleri 2017

TOKİ Umut Evleri 2017

Düzce depreminde evsiz kalan 234 ailenin Umut Evleri konut projesi Birleşmiş Milletler Habitat Ödülleri’nin 10 finalistinden biri oldu.

İstanbullulara müjde! TOKİ Vadi Evleri 6. Kısım'daki 14 adet 3+1 ev satışa çıkıyor!

Gaziosmanpaşa Belediyesi, TOKİ Vadi Evleri 6. Kısım'daki 14 adet 3+1 evi satıyor. Peki Gaziosmanpaşa Bağlarbaşı'nda yer alan evlerin fiyatları ne kadar? 

TOKİ Ardahan kura çekimi ne zaman yapılacak? TOKİ Ardahan evleri hangi ilçelerde yapılacak?

TOKİ Ardahan kura çekimi ne zaman yapılacak? TOKİ Ardahan evleri hangi ilçelerde yapılacak? soruları şu sıralarda çok sık sorulmaktadır. İşte TOK kura çekimine dair merak edilenler!

TOKİ Şırnak kura çekimi ne zaman yapılacak? TOKİ Şırnak evleri hangi ilçelerde yapılacak?

TOKİ Şırnak kura çekimi ne zaman yapılacak? TOKİ Şırnak evleri hangi ilçelerde yapılacak? soruları şu sıralarda çok sık sorulmaktadır. İşte TOK kura çekimine dair merak edilenler!

Türkiye’deki ilk kiracı hareketi mücadelesi: Umut Evleri sakinleri konutlarına kavuşuyor!

12 Kasım 1999’daki Düzce depreminde evleri yıkılan kiracı depremzedeler, yürüyerek Ankara’ya gidip Abdi İpekçi Parkı’nda 176 gün boyunca nöbet tutarak ve davadan davaya koşarak verdikleri hukuk mücadelesinde galip geldi. 

Didem Soydan ve Umut Eker evleri ayırdı!

Bir süredir beraber yaşan ünlü manken Didem Soydan ve Umut Eker evleri ayırdı. Soydan, haberi Instagram hesabından duyurdu…

Elazığ'da depremzedeler yeni evlerinin anahtarlarını aldı! 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Elazığ'da seferberlik ilan eden TOKİ, depremde evleri yıkılan ve isimleri kurayla belirlenen vatandaşlara yeni evlerinin anahtarlarını teslim etmeye başladı...

TOKİ 2020 evleri hangi illerde var?

TOKİ 2020 evleri hangi illerde var sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Projeler için başvurular 16 Aralık tarihi itibariyle başlayacak.

TOKİ’den kredi isteyen Umut Evleri’ne itiraz!

Düzce depreminde evsiz kalan 234 kiracı için inşa edilen ‘Umut Evleri’ projesini tamamlamak için Toplu Konut İdaresi’nden (TOKİ) kredi istendi. Ancak TOKİ, başvuruyu reddedip mahkemeye başvurdu.

Umut Evleri Projesi'ne TOKİ kredi verecek!

Düzce depreminde evsiz kalan aileler, Umut Evleri adlı sosyal konut projesini tamamlamak için TOKİ'den kredi talebinde bulundu. TOKİ kredi talebini sorumluluklarımız arasında bulunmuyor diyerek reddetti.

Umut Evleri Birleşmiş Milletler Habitat Ödülleri'ne aday!

Düzce depreminde evsiz kalan 234 ailenin Umut Evleri konut projesi Birleşmiş Milletler Habitat Ödülleri’nin 10 finalistinden biri oldu.

TOKİ Camikebir Evleri satışa hazırlanıyor!

TOKİ tarafından hayata geçirilecek olan Camikebir Mahallesinde toplamda 138 adet daire bulunuyor. TOKİ Camikebir Evleri satışa hazırlanıyor.

Engelli ailesine Umut Evi geliyor!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, engelli çocuğu bulunan ailelerin "Birlikte yaşlanmak istiyoruz" çığlığına kulak verdi. Bakanlık, Türkiye'de ilk kez engellilerin aileleri ile bir ömür birlikte yaşayabileceği "Umut Evleri" ile hayata geçirdi.

TOKİ Kargı Evleri kurası ne zaman?

1 milyon TL yatırım değeriyle inşa edilen proje 243 adet konut satışta. Peki TOKİ Kargı Evleri kurası ne zaman?

TOKİ Umut Evleri 2017 Haberi

TOKİ Umut Evleri 2017

Hürriyet Gazetesi'nden İsmail Saymaz'ın haberine göre; Düzceli depremzedelerin 15 yıllık konut mücadelesiyle ortaya çıkan Umut Evleri projesi Birleşmiş Milletler Habitat Ödülleri’nin 10 finalistinden biri olmayı başardı. 

Düzce Evsiz Depremzedeler Dayanışma Konut Yapı Kooperatifi Başkanı Sami Kılıç “Bizler önce sağlıklı, güvenli ve ucuz konut yapılabileceğini hayal ettik. Sonra haklarımızı öğrendik. Ankara’ya yürüdük. Emeğimize değdi mi? Bugüne kadar dar gelirlilere nasıl bir konutta ve mahallede oturmak istediğini kimse sormamıştı. Fikrimizin alındığı, içindeki malzeme dahil, evimizin nasıl yapılacağına dair bilgilerin verildiğini bir çalışmayı sergiledik. Evet, emeğimize değdi.” dedi. 

12 Kasım 1999’da 710 kişinin can verdiği depremde evi yıkılan 67 yaşındaki Sami Kılıç 234 kiracı depremzede aileyle birlikte kooperatifi kurdu.

Depremzedeler 270 günlük oturma eylemi, Ankara'ya yapılan yürüyüş ve 15 yıllık mücadele sonunda TOKİ'yi ikna...