29 / 04 / 2024

TOKİ yurtdışı yatırımları

TOKİ yurtdışı yatırımları

TOKİ, Türkiye'deki konutların yüzde 8,59'unu inşa etti. TOKİ, özellikle son dönemde ciddi bir konut dönüşümünün içine girerek, yatay yapılaşma ve yerel mimariye yöneldi.

TOKİ'nin yatırımları 2022'de de tam gaz! Milyonlara ucuz konut müjdesi!

Konut inşasında 1.1 milyon rakamını gören TOKİ, yeni yatırımlara imza atmak için çalışmalarına tam gaz devam ediyor. TOKİ Başkanı Ömer Bulut, TOKİ'nin 2022 hedeflerini aktardı. Buna göre, TOKİ 2022'de 42 bin yeni konutun ihalesini gerçekleştirecek. Yatırımlar bununla sınırlı olmayacak...

Titanic Otel yurtdışı yatırımlarına hazırlanıyor!

Türkiye'de 8, yurt dışında 3 otelle faaliyetlerini sürdüren Titanic, Avrupa yatırımlarına hazırlanıyor. Grubun şu anda Almanya'da otel inşaatları aralıksız devam ediyor. 

Nevşehir'de TOKİ yatırımları görüşüldü!

Nevşehir Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı(TOKİ) işbirliğinde şehir merkezinde halen devam eden ve yapılması planlanan yatırımlar, Belediye Başkanı Atilla Seçen’in makamında düzenlenen bir toplantıda değerlendirildi.

Türklerin yurtdışında doğrudan yatırımları artıyor!

Türk girişimciler başka ülkelerde yatırımlarını artıyorlar. Peki, Türk girişimcilerin yurtdışı yatırımlarının giderek artmasının nedenleri neler? 

Mağaza yatırımları yurt dışında devam edecek!

2018 yılında yüzde 9 büyüme yakalamayı hedefleyen perakende sektörünün gündeminde dijitalleşme ve yurtdışı yatırımları olacak..

Mehmet Ergün Turan: Yatırımlar artarak devam ediyor!

"15 Temmuz destanını yazan aziz milletimizin, bu kahramanlık hikâyesi ilelebet yaşayacak” diyen TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, "Ülke olarak yatırımlarımız artarak devam etti ve halen sürüyor” dedi.

Dış yatırımların yüzde 28’i gayrimenkul işlerine gitti!

Türk yatırımcıların dışarıda da gayrimenkule ilgisinde artış var. İlk 4 ayda yurtdışında yapılan doğrudan yatırımların yüzde 28’i gayrimenkule gitti.

TOKİ yatırımları artarak devam edecek!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, projeleri ve yeni yatırımları anlattı. Turan, ''Sosyal donatı yatırımlarımız 2017’de artarak devam edecek'' diye konuştu.

Erol Tabanca otel yatırımlarında hız kesmeyecek!

Dünyanın en iyi 225 müteahhitlik firması sıralamasında 59'uncu sırada olan Polimeks'in sahibi Erol Tabanca yurtiçi ve yurtdışında otel yatırımlarına hız katacak.

Hasan Sever İnşaat'ın enerji yatırımları arttı!

İstanbul, Gaziantep ve yurtdışında birçok büyük inşaat projesine imza atan Hasan Sever İnşaat A.Ş. enerji yatırımlarını arttırma kararı aldı.

Kamu ve özel yatırımlar için Özel Altyapı Fonu kurulacak!

65. Hükümet, büyümeyi destekleyecek gelir getirici nitelikteki kamu altyapı yatırımlarına daha fazla kaynak ayırmak için “Özel Altyapı Fonu” kuracak. Oluşturulacak fonla, yurtdışından gelir getirici projelere dayalı özel kredi ve finansman sağlanacak.

Türkiye'nin yurtdışı yatırımları 10 milyar doları aşacak!

DEİK Yurtdışı Yatırımlar İş Konseyi Başkanı Kara, "Türkiye'nin yurtdışı yatırımları belirli sektörlerde ve yakın bölgelerde yoğunlaştı. 2023'te 10 milyar doları aşabiliriz" dedi.

Gayrimenkul yatırımları 2016'da öne çıkacak!

Anadolu Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, yurtdışında yatırım yapmaya dönük önerilerini Ekonomist için kaleme aldı. Özilhan, "Öne çıkacak sanayi yatırımları enerji, inşaat ve otomotiv sektörlerinde yaşanacak" diyor.

TOKİ yurtdışı yatırımları Haberi

TOKİ yurtdışı yatırımları

Türkiye inşaat sektörünün dönüm noktalarını sayarken kuşkusuz 2012 yılında çıkan 'Kentsel Dönüşüm Yasası'nı' ilk sıraya yerleştirmek gerekir. Kentsel Dönüşüm Yasası bugüne kadar Türkiye'de yapılmış 6.5 milyon sağlıksız konutun yenilenmesi hedefi doğrultusunda çıkarıldığı için, her an deprem riskiyle karşı karşıya olan Türkiye için büyük önem taşıyor. Bu arada Türkiye'nin en kapsamlı kentsel dönüşüm hareketini başlatan TOKÎ, yerel yönetimlerle işbirliği içinde yürüttüğü hareket kapsamında 236 bin 366 konutluk kentsel dönüşüm projesinin 75 bin 761 konutu tamamlandı. 



Kentsel dönüşüm projelerine devam ettiklerini vurgulayan TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, deprem riski, nüfus artışı ve hızlı kentleşmenin şehirler için önemli bir sorun olduğunu belirterek, "Özellikle gecekondular, çarpık ve kaçak yapıların dönüştürülmesi gerekiyor. En büyük 10 şehri düşünürsek; toplam nüfusun yaklaşık yansı bu şehirlerde yaşıyor. Önümüzdeki...