27 / 04 / 2024

tokinin diyarbakıra yapacağı stad ne zaman açılacak

tokinin diyarbakıra yapacağı stad ne zaman açılacak

İstanbul Seyrantepe ve Mersin Stadı’nı tamamlayarak Türk sporunun hizmetine sunan TOKİ, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin en büyük stadlarından birini de Diyarbakır’ da inşa edecek...

Doların geri vites yapacağı tarih resmen belli oldu! Ters köşe olacaksınız! İslam Memiş üstüne bastıra bastıra uyardı

Dolar almak isteyenler ve dolar borcu olanları yakından ilgilendiren açıklama şimdi İslam Memiş'ten geldi. Doların geri vites yapacağı tarihi açıklayan Memiş, üstüne bastıra bastıra uyardı. 

TMO'nun desteğine rağmen dev un fabrikası kapısına kilit vurdu

Toprak mahsülleri Ofisi'nin un tedarikçilerine ucuz buğday desteği yapacağını açıklamasına rağmen Samsun'da günlük 2 bin 100 ton un işleme kapasitesine sahip dev fabrika üretimi sonlandırma kararı aldı. İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kanal İstanbul’u inadına yapacağız!

AK Parti İstanbul 7. Olağan Kongresi’nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kanal İstanbul projemizin tüm teknik çalışmaları tamamlandı. Onlara rağmen Kanal İstanbul’u da yapacağız. İnadına yapacağız” dedi.

Diyarbakır OSB'de 22 fabrika için yer tahsisi yapıldı!

Kurulduğu günden bu yana etap etap genişleyerek büyüyen ve teşvik uygulamaları sayesinde girişimcilerin her zaman yoğun ilgi gösterdiği Diyarbakır OSB'de, koronavirüs salgınına rağmen bu yıl 22 firmaya fabrika kurulması için yer tahsisi yapıldı.

Murat Kurum'dan Diyarbakır'a 2 millet bahçesi müjdesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Diyarbakır'ın Bağlar ve Kayapınar ilçelerinde yeni millet bahçeleri yapacağız. Bağlar'da 88 bin, Kayapınar'da 38 bin metrekarelik alanda yapılacak" dedi.

Diyarbakır'da kentsel dönüşüm başlayacak!

Vatandaşlarla bir araya gelen Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, "Diyarbakır'da kentsel dönüşümü yapacağız." diye konuştu.

Diyarbakır OSB'de arsa tahsisi için yatırımcılar sırada!

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi, devletin sağladığı teşvik ve destekle girişimcilerin gözdesi haline geldi. Bölgede 100'ü aşkın girişimci arsa tahsisi için sıra bekliyor.

Diyarbakır imarda örnek şehir olacak!

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, “Şehrimizi imarda örnek şehir yapacağız”diyerek açıklamalar yaptı. 

Diyarbakır'a yeni sağlık kampüsü geliyor!

DÜ Rektörü Prof. Dr. Gül, "Dicle Üniversitesinin yapacağı çalışmalarla Diyarbakır, yeniden Ortadoğu'nun kültür ve medeniyet başkenti haline gelecek." dedi.

Diyarbakır’ın ikiz kuleleri tıraşlandı!

Diyarbakır'da 1998 yılında verilen ruhsatla yapımına başlanan ve 2003 yılında 'uçuş mania kriterlerinde uçuşlar için risk taşıdığı' gerekçesiyle yapımı durdurularak ruhsatı iptal edilen 22 katlı ikiz kulelerde 45 gün önce başlayan tıraşlama sona erdi.

Diyarbakır’ın ikiz kuleleri tıraşlanıyor!

Diyarbakır’da, 1998 yılında alınan ruhsat ile yapılmaya başlanan ve 2003 yılında ’uçuş mania kriterlerinde uçuşlar için risk taşıdığı’ gerekçesiyle yapımı durdurularak ruhsatı iptal edilen 22 katlı ikiz kuleler, mahkeme kararı ile tıraşlanmaya başlandı.

Diyarbakır'a 3 bin 407 yeni konut inşa edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhasek "Terörden zarar gören yerlere yapacağımız işler oradaki yaraları sarmak, vatandaşın evini vermek. Diyarbakır'da 2 bin 657 konut ve ayrıca 750 konut TOKİ inşaatı başladı" dedi.

Diyarbakır kent ormanı Jandarma Komutanlığı’na devrediliyor!

AKP’nin, Hakkâri ile Şırnak’ı ve Cizre ile Silopi’yi taşıma kararının yanı sıra Diyarbakır’daki kent ormanının 290 hektarını ‘atış alanı, mühimmat deposu ve lojman’ olarak yapılmak üzere Jandarma Komutanlığı’na devrediyor.

tokinin diyarbakıra yapacağı stad ne zaman açılacak Haberi

tokinin diyarbakıra yapacağı stad ne zaman açılacak


Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin en büyük stadlarından birini Diyarbakır’da inşa edecek. Proje çalışmaları tamamlanan 33 bin seyirci kapasiteli stadın ihalesi, 30 Ocak’ta Ankara’da yapılacak. 


İstanbul Seyrantepe ve Mersin Stadı’nı tamamlayarak Türk sporunun hizmetine sunan TOKİ, 11 stad ve bir kapalı spor salonunun ihalesini yaparak inşa etmeye başladı. İhale, inceleme ve hazırlık aşamasında ise 9 stad bulunuyor. Batman’da yapılacak 15 bin seyirci kapasiteli stadyumun ihalesini tamamlayarak inceleme aşamasına getiren TOKİ şimdi de Doğu ve Güneydoğu’nun en büyük stadlarından biri Diyarbakır’da inşa edecek. 


240 dönüm arsa üzerine inşa edilecek Diyarbakır Stadı’nda 666 kişilik protokol tribünü, bin 74 kişilik VİP tribünü, 639 kişilik basın tribünü ve engelli vatandaşlar için 253 koltuk yer alacak. Statta ayrıca 645 kapalı...