05 / 05 / 2024

TOKİnin inşa ettiği konutlar 2021

TOKİnin inşa ettiği konutlar 2021

CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre, yurt dışı çıkış harçlarından TOKİ'ye aktarılan tutara ve TOKİ'nin projelerine ilişkin soru önergesi verdi. 

Çin, Yunanistan'daki Santorini Adası’nın aynısını inşa etti!

Çin, Akdeniz’de dünyanın bütün turistlerini cezbeden bir Yunan adası olarak bilinen Santorini'nin aynısını inşa etti. Çin'in Santorini Adası, konuklarına pansiyonlar, küçük dükkanlar ve otantik Yunan restoranları sunuyor. 

TOKİ, 2003'ten bu yana 1 milyon 351 binden fazla bina inşa etti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOKİ'nin yapılarının 6 Şubat depremlerinden alnının akıyla çıktığına dikkat çekti. Erdoğan, TOKİ'nin 2003'ten bu yana 1 milyon 351 binden fazla bina inşa ettiğine dikkat çekti. 

Kamu kurumlarının deprem harcamaları için tahsis ettiği kaynağın büyüklüğü 1 trilyon 139,7 milyar lira oldu!

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, bütün kamu kurumlarının geçen sene deprem harcamaları için tahsis ettiği kaynağın büyüklüğünün, bağış hesaplarıyla birlikte 1 trilyon 139,7 milyar liraya ulaştığını açıkladı.

İsrail gözünü Kıbrıs'a dikti: Kıbrıs'ta 27 bin arazi alarak 52 bin konut inşa etti!

İsrail Filistin'e uyguladığı işgal planlarını şimdi de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne de uygulamaya başladı. Kıbrıs'ta kurduğu şirketlerle şu ana kadar 27 bin arazi satın aldı ve 52 bin konut inşa etti.

TOKİ'nin Van'da inşa ettiği 17 bin 489 konut güvenli liman oldu!

Van'da 12 sene önce yaşanan 7,2 ve 5,6 büyüklüğündeki depremlerde evleri yıkılan veya ağır hasar gören vatandaşlar, TOKİ'nin inşa ettiği 17 bin 489 konutta güvenle oturuyor.

Türkiye'nin Arnavutluk'ta inşa ettiği deprem konutlarının teslimi yapıldı!

Arnavutluk'ta yaşanan 6.3 şiddetindeki depremde 17 bin kişi evlerini terk etmişti. Türkiye, Arnavutluk'ta yaşanan deprem sonrasında 522 adet deprem konutu inşa etti. Konutların teslimleri gerçekleştirildi.

Çankaya'da konut arazisine dükkan inşa edildiği iddiası!

Ankara'ya bağlı Çankaya Belediyesi'nin Büyükşehir Belediyesi'nden onay almadan konut imarlı araziye dükkanlar inşa edildiği öne sürüldü. 

Eşi istediği için dönen ev inşa etti!

Bosna Hersek’te yaşayan  Vojin Kusic isimli vatandaş,  eşi için dönen ev inşa etti. 

TOKİ Elazığ'da dere yatağına konut inşa etti iddiası!

TOKİ'nin Elazığ'da dere yatağına deprem konutu inşa ettiği iddia edildi. Elazığ İl Özel İdaresinde ismini vermek istemeyen bir yetkili konuya ilişkin iddiaları gündeme getirdi.

İBB'nin 3 boyutlu yazıcıyla inşa ettiği evlere yoğun ilgi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraklerinden İSTON, 3D yazıcı kullanarak üç oda bir salondan meydana gelen konut inşa etti.

TOKİ Hatay'da inşa ettiği 7 bin 695 konutun teslimini gerçekleştirdi! 

Ülke genelinde yatay mimari anlayışı ile vatandaşlar ev sahibi yapan TOKİ, Hatay'da inşa ettiği 7 bin 842 konutun 7 bin 695'nin teslimini gerçekleştirdi. 

TOKİ, Gaziantep'te inşa ettiği konutlardan 20 bin 813'ünü teslim etti!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Gaziantep'te inşa ettiği konutlardan 20 bin 813'ünü hak sahiplerine teslim etti...

Türkiye’nin Arnavutluk'ta inşa ettiği konutlar Ağutos'ta tamamlanacak!

Türkiye’nin Arnavutluk'ta inşa ettiği konutların kaba inşaatı Mayıs ayında projenin bütünü ise Ağustos'ta tamamlanacak.

TOKİnin inşa ettiği konutlar 2021 Haberi

TOKİnin inşa ettiği konutlar 2021

Yurt dışı çıkış harçlarından TOKİ'ye aktarılan tutar ve TOKİ'nin projeleri meclis gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre, konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre sorularının Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlanmasını talep etti. Emre, "Aşağıdaki sorularımın Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını bilgilerinize sunarım. 
Saygılarımla" diye konuştu. 

CHP'li Yunus Emre konuşmasına şu şekilde devam etti: 

"Yurtdışı çıkış harcı Türkiye Cumhuriyeti pasaportuna sahip olan ve yurtdışına çıkacak olan herkesin ödemesi gereken bir bedeldir. 5597 sayılı kanunun 1. Maddesinin 7. Bendi gereğince "bu madde uyarınca alınan harçlar 2985 sayılı Toplu Konut Kanununun 2. Maddesinin (f) bendine göre Toplu Konut idaresine aktarılır” denmektedir. 

2007 yılından itibaren 15 TL olarak uygulanan yurtdışı çıkış harcı gelirlerinin tamamı TOKİ'ye...