28 / 04 / 2024

Tokinin konutta yüzde indirim kampanyası

Tokinin konutta yüzde indirim kampanyası

TOKİ'nin indirim kampanyası 19 Mart tarihinde sona eriyor. Tapusunu almak isteyenler kampanyaya koştu, 12 günde 16 bin 496 kişi yüzde 20 indirimden yararlandı.

Birden çok evi olanlara yüzde 1 oranında vergi gelecek! Ünlü ekonomistten seçim sonrası için ev sahiplerine kötü haber!

Geçtiğimiz günlerde sık sık gündem olan konutta yeni vergiler, ev sahiplerinin tepkisini çekmişti. Ünlü ekonomist Şeref Oğuz, seçimlerden sonra birden çok evi olanlara yüzde 1'ler seviyesinde vergi geleceğini belirtti. İşte Şeref Oğuz'un o açıklamaları...

Konutta talep resmen çakıldı! Önceki aylara göre yüzde 50'lik sert düşüş!

Konut talebinin önceki aylara göre yüzde 50 oranında azaldığı belirtiliyor. Peki, konut piyasasındaki sert düşüşün temel nedeni ne? İTO Gayrimenkul Komite Başkanı Hakan Akdoğan, merak edilenleri yanıtladı.

Konuta yatırım azaldı: İkinci elde fiyatlarda yüzde 15'e varan indirimler başladı! 

Konutta son dönemlerde yatırım amaçlı değil, ihtiyaç amaçlı alımlar gündemde. Talep düşünce ikinci elde konut sahipleri yüzde 5 ile 15 arasında indirimler uygulamaya başladı. İşte detaylar...

Konutta yüksek fiyat balonu patlıyor mu? Daire satışları mart ayında yüzde 23 oranında geriledi!

TÜİK verilerine göre konut satışları mart ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 22.8 oranında düşerek 80 bin 214 adet olarak gerçekleşti. 3 aylık dönemde ise sadece 225 bin konut satılabildi.

Konutta işler iyi gitmiyor! Satışlar 2022'nin Şubat ayına göre yüzde 18 azaldı!

Ekonomimcom köşe yazarı Alaattin Aktaş, bugünkü köşesinde konut sektörünü kaleme aldı. Konutta işler iyi gitmiyor! Satışlar 2022'nin Şubat ayına göre yüzde 18 azaldı!

Altın, dolar değil 10 senenin rekoru konutta! Konut fiyatları yüzde 167.8 yükseldi!

2022 yılına ait konut fiyat verileri geçtiğimiz hafta resmen belli oldu. Altın, dolar değil 10 senenin rekoru konutta! Konut fiyatları yüzde 167.8 yükseldi!

Konutta yeni rota boş daireler oldu! Fiyatlar yüzde 15 arttı!

Kira artışlarının yüzde 25’le sınırlandırılması, yatırımcının rotayı boş dairelere çevirmesine sebep oldu. Boş konutların fiyatları ise yükselen taleple yüzde 10-15 arttı. İşte ayrıntılar...

Resmen açıklandı! Konutta yüzde 25 düşüş

TÜİK verilerine göre, Türkiye genelinde konut satışları Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 25,3 azalarak 102 bin 660 adet olarak kaydedildi. 2. el satışlar da yüzde 26,7 oldu.

Konutta fahiş fiyatlar frenlendi! Yüzde 10 düşüş var

Fahiş konut ve kiralar konusunda harekete geçen hükümet, kısa sürede peş peşe attığı adımlar ile konut fiyatlarında yüzde 10'luk gerileme yaşanmasının önünü açtı. Projeler daha hayata geçmeden piyasalar olumlu yönde sinyal verirken, konut fiyatlarındaki düşüşün devam edeceği tahmin ediliyor.

Konutta rekor üstüne rekor! Satılık ev fiyatları yüzde 172, kiralar yüzde 152 arttı! İstanbul yine zirvede!

Satılık ve kiralık ev fiyatları rekor üstüne rekor kırıyor. Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksacom tarafından Türkiye'deki konut fiyat artışları ve konut fiyatları değerlendirildi. Bu kapsamda satılık ev fiyatlarının yüzde 172, kiraların yüzde 152 arttığı belirlendi...

Konutta dolar bazlı yükseliş yüzde 43 oldu! Metrekare fiyatı 624 dolara çıktı!

Konutta dolar bazlı yükseliş yüzde 43'e ulaşırken, metrekare fiyatları 4 yılda 436 dolardan 624 dolara yükseldi...

Satılık ev fiyatları 1 senede yüzde 134,4 yükseldi! Konutta fiyat krizi büyüyor mu? 

BETAM tarafından açıklanan rakamlara göre, Türkiye genelindeki satılık evlerin metrekare fiyatları Mart 2022'de senelik bazda yüzde 134,3 arttı. En hızlı yükselişin gerçekleştiği il yüzde 172,7 ile Mersin olarak belirlendi...

Konut fiyatları son iki yılda yüzde 286 arttı! Sektör temsilcileri uyardı: İçinden çıkılamaz bir krize dönüşebilir!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kur krizi ve enflasyon sebebiyle konutta yabancılara satışlar adeta zirve yaptı. Yabancılara vatandaşlık veren Türkiye’de konut fiyatları son 1 senede yüzde 286 arttı.

Tokinin konutta yüzde indirim kampanyası Haberi

Tokinin konutta yüzde indirim kampanyası

BAŞBAKANLIK Toplu Konut İdaresinin (TOKİ) borcunu ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve işyeri alıcıları için başlattığı "yüzde 20" indirim kampanyasında son haftaya girildi. 19 Mart 2015 tarihinde sona erecek kampanyaya ilk günden itibaren rekor sayıda başvuru gerçekleşti. Bir önceki indirim kampanyasından toplamda 12 bin 765 kişinin yararlandığına dikkat çeken TOKİ Başkanı M. Ergiin Turan, şu anki kampanyadan 12 günde 16 bin 496 kişinin yararlandığını açıkladı. TOKİ'nin borcunu ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve işyeri alıcıları için yaptığı indirim kampanyası 23 Şubat 2015 tarihinde başladı. 




19 Mart 2015 tarihinde sonuçlanacak kampanyada son bir haftaya girildi. Borcunu erken kapatıp tapusunu almak isteyen konut ve işyeri alıcılarından gelen yoğun talep nedeni ile geri ödemeleri devam eden gayrimenkııİler için indirim kampanyası düzenlendiğini...