04 / 05 / 2024

tokiye soruşturma açılacak mı

tokiye soruşturma açılacak mı

Torunlar AVM'deki 10 ölüm için TOKİ'cilere soruşturma izni çıktı. Ankara Bölge İdare Mahkemesi'nin kararında TOKİ, Torunlar AVM'nin tapuyu geç verip denetimden muaf tutmakla suçlandı.

Hazır beton üreten firmalara soruşturma!

Rekabet Kurulu, aralarında Oyak Çimento ve Çimbeton’un da yer aldığı bazı teşebbüslere yönelik soruşturma açtı.

Bu illerdeki bazı çimento ve hazır beton firmalarına rekabet soruşturması açıldı!

Rekabet Kurulu, Ankara, Hatay ve Malatya'da çimento ve hazır beton üretimi ile satışı yapan bazı teşebbüslere ilişkin soruşturma açılmasına karar verdi.

Çimentoculara büyük darbe! 17 çimento firması için soruşturma başlatıldı!

Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, özellikle deprem bölgesinde çimento ve hazır beton sektörü için yürüttükleri incelemeler dahilinde 17 çimento firması hakkında soruşturma başlattıklarını açıkladı.

Çiftçiler dikkat! Rekabet Kurulu'ndan kritik hamle! Traktör üreten ve pazarlayan 10 firmaya soruşturma!

Rekabet Kurulu, traktör üretim ve pazarlama sektöründe faaliyet gösteren 10 firma hakkında soruşturma açtı. Peki, traktör fiyatları ne kadar? İşte 31 Ocak 2023 fiyat listesi...

Rekabet Kurulundan 5 kozmetik firmasına şok soruşturma! Hangi kozmetikçiler var?

Rekabet Kurulu, kozmetik sektöründe faaliyet gösteren 5 firma hakkında soruşturma açılması kararı aldı.

Veliler bu kez iyi haber geldi! O özel okullara soruşturma açıldı!

Son zamanlarda velilerin en büyük şikayet konusu olan özel okullardaki fahiş fiyat artışlarıyla ilgili çok önemli bir gelişme yaşandı. Rekabet Kurumu, bazı özel okullardaki keyfi fiyat artışları nedeniyle soruşturma başlattı. İşte o okullar…

Gıdadan flaş haber! Dev şirketlere soruşturma açıldı!

Son dönemlerde artan gıda fiyatlarıyla ilgili zincir marketlere soruşturmalar açan Rekabet Kurumu, bu kez de dev gıda şirketleri hakkında soruşturma başlattı! Peki bu şirketler hangileri?..

Türkiye'de dünya devi markaya soruşturma açılmıştı! Nedeni belli oldu işte soruşturma nedeni

Türkiye'de de faaliyet gösteren dünya devi Ferrero Fındık İthalat İhracat ve Ticaret AŞ'ye Rekabet Kurumu tarafından soruşturma başlatılmıştı. Soruşturmanın nedeni de belli oldu. Buna göre şirketin fındık alım sürecinde ihlalde bulunup bulunmadığı araştırılacak.

Dünyaca ünlü fındık firmasına şok! Hakkında soruşturma başlatıldı

Rekabet Kurulu, Ferrero Fındık İthalat İhracat ve Ticaret AŞ'ye yönelik soruşturma açılmasına karar verdi. Söz konusu inceleme, büyük ölçüde pazar verilerine dayalı olarak ve fındık tedarik sürecinin bütün aşamalarını kapsayacak şekilde yürütülecek.

Rekabet Kurumu’ndan Martı’ya soruşturma! Halka arzda ilk aşamaya hazırlanıyordu

Rekabet Kurulu, Martı Scooter'lerin şirketi olan Martı İleri Teknoloji şirketine soruşturma açtı. İşte detaylar…

Rekabet kurumu harekete geçti! İkinci el araç satışı yapan dijital platformlara soruşturma açıldı!

Rekabet Kurumu ikinci el araç satışı yapan dijital platformlar için harekete geçti ve bir çok  dijital platform hakkında soruşturma açıldı. İşte ayrıntılar...

Market reyonlarında satılan o marka gıda ürünü ölüme neden oldu! Acil toplanıp soruşturma başlatıldı

Market reyonlarında satılan bebek mamaları ülkede krize neden oldu. Bir markanın ürününden kullanan annelerin bebekleri ağır şekilde hastalandı bebeklerden ikisi hayatını kaybetti. Söz konusu mamalar toplatıldı. Olayla ilgili soruşturma açıldı.

Rekabet Kurulu 3 akaryakıt şirketine soruşturma açtı! Pazardaki uygulamaları şikayet konusu oldu

Rekabet Kurulu, akaryakıt pazarındaki uygulamalarının şikayete konu olması nedeniyle 3 akaryakıt şirketine soruşturma başlattı.

tokiye soruşturma açılacak mı Haberi

tokiye soruşturma açılacak mı

Radikal'den İsmail Saymaz'ın haberine göre, İstanbul’daki Torunlar AVM’nin inşaatında meydana gelen asansör kazasında 10 işçinin can vermesine ilişkin TOKİ’nin iki daire başkanı, iki şube müdürü ve iki uzmanı hakkındaki soruşturmama kararı, Ankara Bölge İdare Mahkemesi tarafından kaldırıldığı ortaya çıktı. 


Kararda yer alan, TOKİ’ye yönelik ağır suçlamalar şöyle: Etkili müşavirlik ve kontrol hizmeti sunamadı, işin şartnamelere göre yapılıp yapılmadığına değil parseldeki emsal oranı artışına odaklanıldı. TOKİ arsa sahipliğini sürdürüp tapuyu geç devrederek şirkete yapı denetimi, vergi ve harçlar muafiyeti sağladı ve 24 saat çalışma izni çıkarılmasına neden oldu. Bu karar geçen yıl haziran ayında verildiği ve ağustosta savcılığa ulaştığı halde bugüne kadar hiçbir şüphelinin ifadesi alınmadı. Avukat Yıldız İmrek, “Yargı bakımdan da Torunlar’a karşı koruyucu yaklaşımın devam ettiğini gösteriyor” diye konuştu.


Mecidiyeköy’deki...