12 / 05 / 2024

Tophane Kasrı ne için kullanılıyor

Tophane Kasrı ne için kullanılıyor

Eski Tophane Meydanı'nın en önemli ögelerinden biri olan, Sultan Abdülmecid tarafından İngiliz mimar William James Smith`e inşa ettirilen Tophane Kasrı'nın 1948 yılında İstanbul'da kurulacak Maluller Yurdu'na tahsis edilmesi kararlaştırılmış.

Bursa Tophane'de dönüşüm çalışmaları hız kesmiyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, şehrin tarihi başkenti olan Tophane'nin kimliğini öne çıkarmak için dönüşüm çalışmalarını hızlandırdı. 

Karaköy ve Tophane, Galataport'tan sonra öne çıktı!

Galataport projesi özellikle son dönemlerde Karaköy ve Tophane'yi öner çıkarttı. Bölgeye yapılan restoran ve otel yatırımları peş peşe geldi...

Bursa Tophane'deki Tarihi Kale Sokak yenilendi!

Tophane'deki Saltanat Kapı'nın bitişiğindeki Kale Sokak, Osmangazi Belediyesi tarafından yenilendi. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, bölgede bugüne kadar bin 825 metrekare granit yol düzenlemesi yapıldığını söyledi.

Bahçelievler Siyavuşpaşa Kasrı için restorasyon talebi!

2005 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca Bahçelievler Belediyesi'ne kütüphane olarak tahsis edilen tarihî Siyavuşpaşa Kasrı'nın bakımsız hali yürek burkuyor. 2009'da restore edileceği açıklanan 444 yıllık yapı için restorasyon bekleniyor...

Tophane Parkı yenileniyor!

Beyoğlu’nun gözde dinlenme mekânlarından birisi olan Tophane Parkı yenileniyor. Bölgenin tarihi dokusu göz önüne alınarak başlatılan yenileme çalışmalarının 2016’nın Şubat ayında tamamlanması planlanıyor

1937 yılında Ayazağa Kasrı yeniden canlanacak!

1937 yılında Maslak'ta bulunan Ayazağa Kasrı restore edilerek yeniden hayat bulacakmış. Başbakan İsmet İnönü'nün talimatıyla başlayan restore çalışmaları tamamlandıktan sonra tarihi kasır Süvari Binicilik Mektebi'ne tahsis edilecekmiş.

2006 yılında Beykoz Kasrı için Kadir Topbaş'a tam yetki!

2006 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Beykoz Kasrı'nın da içinde bulunduğu 200 dönümlük alanın Büyükşehir Belediyesi'ne tahsisi için Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a tam yetki vermiş.

1999 yılında Beykoz Kasrı restore edileceği günü bekliyormuş!

1999 yılında Sağlık Bakanlığı'ndan Milli Saraylar Dairesi'ne devredilen tarihi Beykoz Kasrı restore edileceği günü bekliyormuş. Bakımsızlıktan dökülme tehlikesiyle karşı karşıya olan tarihi yapı eski günlerine dönmeyi bekliyormuş.

1991 yılında Adile Sultan Kasrı'nın restorasyonu yarım kalmış!

1991 yılında Adile Sultan Kasrı'nın restorasyonu yeterli para bulanamadığı için yarım kalmış. II. Mahmut'un kızı Adile Sultan adına yaptırılan kasır, restore sonrasında Öğretmen Kültür Merkezi'ne dönüştürülecekmiş.

1960 yılında Tophane Sanat Enstitüsü İtalyan Sefareti'ne nakledilecekmiş!

İstanbul Tophane Sanat Enstitüsü İtalyan Sefareti binasında eğitime devam edecekmiş. Vişnezade'de bulunan 15 bin 342 metrekare arsa da Tophane Sanat Okulu olarak kullanılmak üzere Hazine'ye devredilecekmiş.

1948 yılında Tophane Kasrı harp malullerine tahsis edilecekmiş!

Eski Tophane Meydanı'nın en önemli ögelerinden biri olan, Sultan Abdülmecid tarafından İngiliz mimar William James Smith`e inşa ettirilen Tophane Kasrı'nın 1948 yılında İstanbul'da kurulacak Maluller Yurdu'na tahsis edilmesi kararlaştırılmış.

Fatih Köprüsü'ne sıkışan tır Adalet Kasrı'na zarar verdi!

Edirne'de, Fatih Sultan Mehmet döneminde yapılan Fatih Köprüsü'ne sıkışan tır, kepçe ve emniyet ekiplerinin yardımıyla kurtarıldı. Tırın, köprünün bitişiğindeki Adalet Kasrı'na da zarar verdiği tespit edildi...

CVK Grubu Tophane ve Bodrum'da iki yeni otel yapacak!

Madencilikteki yatırımlarıyla öne çıkan CVK Grubu, Taksim'de uzun yıllar atıl kalan Park Otel'in yarım binasını alıp CVK Park Bosphorus'a dönüştürmüştü. Tophane'de 250 odalı bir otel ile Bodrum'da marina ve otel yapmak üzere harekete geçti...

Tophane Kasrı ne için kullanılıyor Haberi

Tophane Kasrı ne için kullanılıyor



Tophane Kasrı harp malullerine verilecek.


Bazı askeri kademelerde terfi müddetinin kısaltması hakkında bir tasarı hazırlandı.


  Ankara 9 (Akşam) - Bütçe komisyonu bu sabah toplanarak çalışmalarına devam etmiştir. Komisyonun dünkü toplantısında Milli Savunma bütçesi görülmüştü. Bu görüşmeler sırasında bazı askeri kademelerde terfi müddetlerinin kısaltılması, yahut bu kademelerde geçen hizmetin 2. terfi müddeti sayılması hakkında bir kanun tasarısı hazırlandığı açıklanmıştır.

  Bütçe komisyonu İstanbul'da kurulacak Maluller Yurdu için 50 bin liralık ödenek kabul etmiştir. Bu ödenekle Tophane Kasrı harp malullerine tahsis edilecek, bunlardan kimsesiz ve bakıma muhtaç olanlar, hayatlarının sonuna kadar bu yurtta yaşayacaklardır. Orduda hizmet yaşını tayin eden kanunun hükümleri üzerinde...