11 / 05 / 2024

tophane nargile kafeler yıkılacakmı

tophane nargile kafeler yıkılacakmı

İstanbul’un nargileleriyle ünlü en önemli semtlerinden Tophane’ deki nargile esnafına geçen hafta, 28 Nisan’a kadar kafeleri boşaltın uyarısı geldi. İşletmeciler ise 90 günlük süre istiyor...

Ns Global Dış Ticaret Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi Tophane Şubesi açıldı!

Ns Global Dış Ticaret Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi Tophane Şubesi 4 milyon 237 bin 49  TL yatırım bedeli ile Nahit Sağlık tarafından açıldı.

Üsküdar Salacak'ta ruhsatı olmayan kafeler yıkıldı!

Yıkım esnasında bir kafenin çalışanları yıkımı durdurmak için iş makinesinin önüne atladı. Yıkım yapan görevliler ve kafe çalışanları arasında kavga çıktı. 

Restoranlar ve kafelerde iflas oranı artacak!

Türkiye’de sayısı 120 bini bulan restoran ve kafeler ile buralarda istihdam edilen 2 milyona yakın çalışan salgından en fazla etkilenen kesimlerden oldu. Sektörde iflasların ve kapanmaların aratacağı söyleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müjde! İşçi başına 1500 TL destek verilecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kırmızı renkle gösterilen illerde kafeler, lokantalar ve restoranların ramazan ayı boyunca paket servisiyle sınırlandırılacağını duyurdu. Erdoğan, işletmelere her işçi başı 1500 TL'lik destek yapılacağı müjdesini verdi.

Bursa Tophane'de dönüşüm çalışmaları hız kesmiyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, şehrin tarihi başkenti olan Tophane'nin kimliğini öne çıkarmak için dönüşüm çalışmalarını hızlandırdı. 

Restoran ve kafelerde kira sorunu: Yüzde 100 kira alan mal sahipleri var!

Kovid-19 salgını kısıtlamalarıyla kepenk indirme noktasına gelen restoran ve kafeler, krizden çıkmanın yollarını arıyor. Happy Moon’s Grup Başkanı Hüseyin Aymutlu, “İşletmeler martta, nisanda açılırsa sektörle ilgili sıkıntı çok büyük olur. Yüzde 30- 40 kayıp yaşanır, el değiştirmeler artar” dedi.

Tophane'de 'Galataport' tartışması!

Tophane'ye yapılan Galataport'ta sona yaklaşılırken, siluet tartışmaları da beraberinde geldi...

Aidatlara koronavirüs ayarı!

Koronavirüs salgını sonrasında konut projelerinde de spor salonu, hamam, sauna, oyun alanları, restoranlar ve kafeler hizmete kapatıldı. Bu alanlar kapatılınca bazı site yönetimleri de aidat ve ortak alan giderlerinde yüzde 10-15 indirime gitti.

Dükkanlarını kapatan işletmeciler kira desteği bekliyor!

İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı genelge ile tiyatro, sinema, konser salonları, düğün salonları, internet kafeler, nargile kafeler, çay bahçeleri, hamam, sauna ve spor merkezleri gibi tüm işletmeler koronavirüs tedbirleri kapsamında geçici olarak kapatıldı...

Ordu sahiline Deniz Yıldızı projesi geliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi kent meydanı, tören alanı, Atatürk meydanı ve Atatürk yolu, açık ve kapalı etkinlik alanları, Ordu maketi sergisi, satış büfeleri, restoran, kafeler ve yamaç paraşütü iniş alanının bulunduğu bir tesis inşa edecek.

Tophane Müşiri Zeki Paşa Yalısı 550 milyon TL'ye alıcı bekliyor!

İstanbul Boğazı'nın, mimarisiyle en dikkat çeken yalılarından olan, 'Filinta Mustafa' olarak anılan Tophane Müşiri (Mareşal) Zeki Paşa için yaptırılan şato görünümlü yalı, 550 milyon liraya alıcı bekliyor.

Dünyanın en pahalı satılık evleri!

Dünyanın dört bir yanında yüz milyonlarca dolarlık evler satılığa çıkıyor. Bazı evler fiyatları nedeniyle 3-4 yılda alıcı bulabiliyor. İstanbul'daki Tophane Müşiri Zeki Paşa Yalısı'da dünyadaki en pahalı satılık evler listesinde yer aldı.

Tophane Müşiri Zeki Paşa Yalısı 550 milyon TL’ye satışta!

Tophane Müşiri Zeki Paşa Yalısı 550 milyon TL’ye satışa çıkarıldı. Yalıda daha önce İngiltere'nin yeni Başbakanı Boris Johnson'un dedesinin de kaldığı söylendi...

tophane nargile kafeler yıkılacakmı Haberi

tophane nargile kafeler yıkılacakmı


İSTANBUL’un nargileleriyle ünlü en önemli semtlerinden Tophane’deki nargile esnafına geçen hafta, 28 Nisan’a kadar kafeleri boşaltın uyarısı geldi. İşletmeciler ise 90 günlük süre istiyor.


İSTANBUL’da nargilesiyle bilinen semt olan Tophane’de nargile dönemi sona eriyor. Doğuş Holding’in kazandığı Galata Port ihalesi kapsamında yıkılacak olan nargile kafelere ‘boşaltın’ uyarısı yapıldı. Geçen hafta gönderilen uyarı metninde yer alan bilgilere göre işletmecilere 28 Nisan’da kadar süre verildi. Ancak 24 günlük süre nargile kafelerinin işletmecilerinin tepkisine yol açtı. Bölgede bulunan yaklaşık 15 nargile kafenin işletmecisi, verilen sürenin az olduğunu belirtti. İşletmeciler, en az 90 gün süreye ihtiyaç duyduklarını söylüyor. Bir nargile kafe işletmecisi ise taşınabilmek için henüz yeni bir yer bulamadıklarını ifade etti. Galataport olarak bilinen ve Karaköy’den Tophane’ye kadar uzanan 1200 metrelik sahil şeridini...