17 / 05 / 2024

topkapı üniversite binası imar planı değişikliği

topkapı üniversite binası imar planı değişikliği

Topkapı’da inşaatı tamamlanan üniversite binası için İstanbul Büyükşehir Belediyesi tartışmalı bir plan değişikliği yaptı.

Mimarideki ilk basın binasıydı! Geçtiğimiz günlerde yıkılan Topkapıda'ki Tercüman binasının hikayesi!

Gazeteci Belma Aksun, 1972 yılında inşaatına başlanan Topkapı’daki Tercüman binasının aynı zamanda Türk mimarisindeki ilk basın binası olduğunu söyleyerek yıkılan binanın hikayesini anlattı.

Topkapı'daki riskli PTT binasının imar planı değişikliği askıda! 

Zeytinburnu İlçesi, Merkezefendi Mahallesi, 2948 ada 57 Parseldeki Riskli Yapıya İlişkin (Topkapı PTT binası) 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Topkapı Sarayı'ndaki askeri okul binası yıkıldı iddiası!

CHP’li Gamze Akkuş İlgezdi, Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar Başkanlığı’na bağlanan Topkapı Sarayı’nın 1’inci derece sit alanındaki ağaçlarının kesildiğini, askeri okul binasının ise yıkıldığını belirtti.

Çorum'da inşa edilen yeni üniversite binası depreme dayanıksız çıktı!

Çorum'un İskilip ilçesinde Hitit Üniversitesi bağlı Meslek Yüksek Okuluna vatandaşların bağışlarıyla yeni bina inşa edildi. Devralınan binanın depreme dayanaksız olduğu öğrenildi. Yaklaşık 1.5 milyon TL harcanarak güçlendirilen binanın inşaatı bilinmeyen bir nedenden dolayı öylece bırakıldı.

Avustralya'da inşaat halindeki üniversite binasının çatısı çöktü!

Batı Avustralya’nın Perth kentindeki Curtin Üniversitesi binasının çatısı çöktü...

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi MYO binası boşaltıldı!

İstanbul’da merkez üssü Silivri açıklarında gerçekleşen depremden çevre iller de etkilendi. Tekirdağ Namık Kemal Üniversite’sinin binasının kolonları zarar gören Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu binası boşaltıldı….

Gelibolu'daki eski üniversite binası icralık oldu!

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde kütüphane olarak kullanılan eski üniversite binası icralık oldu. 5 milyon 900 bin 312 lira değerindeki alan 2 milyon 950 bin 156 lira ihale bedeli ile satışa çıktı.

Rusya'da üniversite binası çöktü!

Rusya'nın St. Petersburg kentindeki üniversite binasının bir bölümü çöktü. Rus haber ajansları enkaz altında kalanlar olduğunu duyururken, acil durum yetkililerinin verdiği bilgiye göre olayda ölen ya da yaralanan yok.

İstinye Üniversitesi Topkapı Kampüsü'nde imar planı değişikliği!

Topkapı’da inşaatı tamamlanan üniversite binası için İstanbul Büyükşehir Belediyesi tartışmalı bir plan değişikliği yaptı.

Karabağlar Belediye Meclisi'nden üniversite hamlesi!

İzmir Karabağlar Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısı gerçekleşti. Ana Hizmet Binası Meclis Salonu’nda yapılan toplantıda 77 hektarlık alanın 35 hektarı üniversite alanı olarak belirlendi.

Kale Meslek Yüksekokulu binası yeni döneme yetişecek! 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Kale ilçesinde yapımı devam eden üniversite binasını yeni eğitim öğretim dönemine yetiştireceklerini söyledi.

Topkapı PTT binası 24 Nisan'da ihaleye çıkıyor!

Topkapı'da 2014 yılında yapımına başlanan PTT'nin dağıtım merkezi inşaatının çelik kirişlerin eksikliği ve kolonlarının yetersiz olması sebebi ile durdurulduğu ortaya çıktı.

Denizli Kale Üniversitesi yeni döneme yetişecek!

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Kale ilçesinde kaba inşaatı tamamlanan üniversite binasını yeni döneme yetiştireceklerini müjdeledi.

topkapı üniversite binası imar planı değişikliği Haberi

topkapı üniversite binası imar planı değişikliği

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre, İstanbul Topkapı'da E-5 üzerinde yer alan 9.5 dönümlük arazi imar planlarında “iş merkezleri, bürolar, kültür eğlence ve konaklama tesisleri rezidans tipi konutlar, ticaret yönetim sergi, satış binaları, basın yayın kuruluşunun” yapılabileceği Merkezi İş Alanı (MİA) fonksiyonuna sahipti. Arazinin imarı 2016'nın Aralık ayında İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından değiştirildi. Parsel eğitim tesisi de yapılabilecek bir şekilde “özel sağlık” alanı ilan edildi.

KILIFINA UYDURDULAR

Arazinin sahibi olan şirket, parseldeki inşaatı da tamamladı. Parselde iş insanı Muharrem Usta'nın mütevelli heyeti başkanı olduğu İstinye Üniversitesi Topkapı Kampüsü açıldı. İnşaat tamamlandıktan sonra mal sahibi şirket, planda yeniden düzenleme yapılması için tekrar İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne başvurdu. Çünkü plan notlarına göre her 60 metrekarelik inşaat alanına bir araçlık otopark yapılması gerekirken sonuç bu şekilde olmadı. Şirket...