02 / 05 / 2024

toplantıda tutanak tutmak kimin görevi

toplantıda tutanak tutmak kimin görevi

Bina yönetici seçimi genel kurul toplantılarında yapılıyor. Bina yöneticisi, bina dışından da seçilebiliyor. Kat malikleri tarafından seçilen yöneticinin taşınmaz ve bina üzerinde sorumlulukları oluyor. Peki, Bina yöneticisinin görevleri nelerdir?

Asgari ücrette geri sayım! Vatandaşın gözü yarınki toplantıda! İşte masadaki yeni zam oranları

Asgari ücret zammında geri sayım başladı. İlk toplantı 13 Haziran’da gerçekleşirken ikinci toplantı yarın yapılacak. Peki, asgari ücret için hangi rakamlar konuşuluyor? İşte detaylar...

Yüz binlerce kişinin gözü kulağı yarın gelecek haberde! Kritik toplantıda masadaki konu hayat değiştirecek

Yüz binlerce çalışan vatandaşın gözü kulağı pazartesi günü yapılacak Kabine toplantısından gelecek haberde. Kritik konuların ele alınacağı toplantıda en önemli gündem maddelerinden biri 'sözleşmeliye kadro' olacak.

Asgari ücret zammında flaş gelişme! Son dakika açıklaması geldi! Yapılacak toplantıda masada olacaklar!

Milyonlarca kişi tarafından merak edilen ve araştırılan asgari ücret zammı için son dakika açıklaması geldi. Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'ndan (TİSK), asgari ücret ara zammıyla ilgili olarak, asgari ücretin değerlendirilmesi için yapılacak toplantıda masada olacaklarını belirtti.

Üç bakanlık fahiş kira fiyatları için bugün bir araya gelecek! Milyonlarca kişinin gözü bu toplantıda!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı fahiş kira artış oranları ile ilgili düzenleme için bugün bir toplantı gerçekleştirecek. Toplantıda son zamanlarda sık sık gündeme gelen kira artış oranları ve kiralama hükümlerine ilişkin düzenlemenin

Dolarda bu iyi günlerimiz! Resmi iki toplantıda da açıkça söylemişler

Dolardaki yükselişin ne kadar süreceği merak edilirken, ABD'den dikkat çeken bir haber geldi. Kansas City Fed Başkanı Esther George, FED üyelerinin iki toplantıda da 50'şer baz puanlık faiz artışını savunduğunu söyledi.

Asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücretle ilgili yeni gelişme nedir? Gözler bu toplantıda!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 1 Mayıs'ta sürprizleri olacağını duyurmuştu. Bilgin'in bu açıklamaları arasında asgari ücrete zam olup olmadığı yarınki toplantıda belli olacak.

Bursa'da 17 ilçe belediye başkanı ile deprem toplantısı yapıldı!

Bursa'da 17 ilçe belediye başkanı ile deprem toplantısı gerçekleştirildi. Bursa'da büyükşehir ile ilçe belediye başkanlarının buluştuğu toplantıda, depremle ilgili bugüne kadar yapılan çalışmalar ve yapılması gerekenler konuşuldu.

Malatya'da deprem değerlendirme toplantısı yapıldı!

24 Ocak tarihinde Malatya'yı da ciddi oranda etkileyen depremle ilgili deprem değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda bundan sonraki süreçte atılması gereken adımlar belirlendi.

Giresun'da imar barışı toplantısı yapıldı!

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, İmar Barışı kapsamında gerçekleştirilen toplantıda yaylalarda mevzuata aykırı yapılaşmayla ile ilgili suistimallerin yaşanmaması uyarısı yaptı. 

Adana'da Toprak Koruma Kurulu toplantısı yapıldı!

Adana'da Toprak Koruma Kurulu toplantısı yapıldı.Toplantıda, gündem maddelerinin slayt gösterisi eşliğinde incelendi.

İMSİAD Mudanya'da istişare toplantısı gerçekleştirdi!

İnşaat Müteahhitleri ve Sanayicileri Derneği (İMSİAD), Mudanya'da istişare toplantısı gerçekleştirdi. Sektörün önde gelen isimlerinin de yer aldığı toplantıda, dünden bugüne Bursa'nın gelişimi ve geleceğin Bursa'sı masaya yatırıldı.

Tekirdağ'da Kentsel Dönüşüm Master Plan Toplantısı yapıldı!

Tekirdağ'da Kentsel Dönüşüm Master Plan Toplantısı yapıldı, İTÜ ve Pamukkale Üniversitesinden hocaların katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda Ulaşım Daire Başkanlığı ile Pamukkale Üniversitesinin yapmış olduğu Ulaşım Projeleri hakkında bilgi verildi.

Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm bilgilendirme toplantısı düzenlendi!

Gaziosmanpaşa Belediyesi, Kentsel Dönüşüm Bilgilendirme Toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, kentsel dönüşümle ilgili rant iddialarına sert çıkarak, "Biz kentsel dönüşümü vatandaşlarımız için yapıyoruz" diye konuştu

toplantıda tutanak tutmak kimin görevi Haberi

toplantıda tutanak tutmak kimin görevi

Bina yöneticisinin görevleri!

Bir anagayrimenkulde en az sekiz bağımsız bölümün bulunması durumunda söz konusu taşınmaz üzerinde yönetiminin kurulması zorunlu oluyor. Bina yöneticisi kat malikleri genel kurul toplantısında seçiliyor. Bina yöneticisi olarak atanacak kişi bina içinden seçilebildiği gibi, bina dışından da seçilebiliyor. 


Bina yönetiminin üç kişiden oluşması gerekiyor. Anagayrimenkul, kat malikleri kurulunca yönetiliyor ve yönetim tarzı, kanunların emredici hükümleri saklı kalmak şartı ile, bu kurul tarafından kararlaştırılıyor. Alınmaması gereken kararlar hakkında yöneticinin kat maliklerine başvurması gerekiyor. 


Yönetim planı yönetim tarzını, kullanma maksat ve şeklini yönetici ve denetçilerin alacakları ücreti ve yönetime ait diğer hususları düzenleniyor. Yönetim planı, bütün kat maliklerini bağlayan bir sözleşme niteliği taşıyor. Bu planda bulunmayan durumlar söz konusu olduğu zamanlarda kat malikleri genel kurul toplantısında kararlar veriliyor.  Kat malikleri genel...