22 / 05 / 2024

Toplu konutun ilk örneği

Toplu konutun ilk örneği

1984 yılında Laleli'deki Türk Hava Kurumu apartmanları 420 milyon liraya restore edilecekmiş. Türkiye'de toplu konutun ilk örneği olarak gösterilen ve 1918 yılında yaptırılan THK apartmanları restore sonrası pasaj haline getirilecekmiş.

Memur ve memur emeklileri dikkat! Kamu Toplu Sözleşmesi'nde ilk rakam bugün belli oluyor! 

Memur ve memur emeklilerinin 2024-2025 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının tespit edileceği 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinde, hükümet tarafından ilk zam teklifi bugün verilecek. İşte ayrıntılar...

TOKİ İlk Evim İlk İş Yerim projesinde 50 bin konutun hak sahipleri belirlendi!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının ‘İlk Evim İlk iş Yerim’ projesi kapsamında yer alan sosyal konutlar için kura çekimleri hız kesmeden sürüyor. 7 Kasım tarihinde başlayan kuralarda bugüne kadar 23 ilde 50 bin konutun hak sahibi belirlendi.

TOKİ sosyal konut kampanyasında 17 ilde ilk temeller atılıyor! İşte il il proje görselleri!

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olan "İlk Evim İlk İş Yerim" projesi kapsamında 17 ilde toplam 5 bin 615 sosyal konutun ilk temeli bugün atılacak. İşte il il TOKİ 2022 proje görselleri...

TOKİ 2022 sosyal konut projesinde ilk temeller atılıyor!

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olarak lanse edilen "İlk Evim İlk İş Yerim" projesi kapsamında 17 ilde, 5 bin 615 sosyal konutun ilk temelleri bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilecek törenle atılacak.

Sosyal konutun ilk yapılacağı iller ve tarih belli oldu 

TOKİ ucuz konut projesiyle ilgili yeni haberler geliyor. Öte yandan Murat Kurum, 25 Ekim'de temeli atılacak 5 bin konutun hangi illerde olacağını duyurdu.

Türkiye'de ilk! O şehirde toplu ulaşım ücretsiz

Samsun'da toplu ulaşımda bir ilk yaşandı. Samsun Belediyesi, Türkiye'de ilk kere elektrikli otobüsleri devreye soktu. Araçlar TEKNOFEST'e yolcuları ücretsiz götürdü.

Berlin'de kira ve konut fiyatlarına ilişkin referandum yapıldı!

Berlin’de dün kira ve konut fiyatlarıyla mücadeleye ilişkin referandum yapıldı. Referandumda seçmen kira fiyatlarındaki aşırı yükselişin engellenebilmesi için çok sayıda toplu konutun emlak şirketlerinden alınarak kamulaştırmasını oyladı. 

Çanakkale Biga'da toplu konut inşaatı başladı!

Çanakkale Biga'da ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için hayata geçirilecek olan 93 konutun yer aldığı toplu konut projesinde ilk harç döküldü. 

Depremde yıkılan Çevrimtaş Köyü'nde yeni konutlar yapılıyor!

Elazığ'da, 24 Ocak'ta, merkez üssü Sivrice olan ve 41 kişinin hayatını kaybettiği 6.8 büyüklüğündeki depremde en büyük hasarı Çevrimtaş köyü aldı. 27 konutun hasar gördüğü ve 2 kişinin yaşamını yitirdiği köyde yaralar sarılırken, yapılacak 26 konutun ilk örnek dairesi tamamlandı.

TOKİ'den ilk kez ev alacaklara destek!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ilk kez ev alacaklar için destek veriyor. Peki ilk defa ev alanlar için sunulan TOKİ desteği nedir? E-devlet TOKİ başvuruları nasıl yapılır? İşte tüm merak edilenler...

Zeytinburnu Millet Bahçesi için ilk adım atıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Zeytinburnu Millet Bahçesi için ilk adımı attı.

TOKİ, Ankara'daki 85 bin 979 konutun inşaatını tamamladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Başkanı Ömer Bulut yaptığı açıklamada, başkent Ankara'da inşa ettikleri 94 bin 994 konutun 85 bin 979'unu tamamlayarak vatandaşlara teslim ettiklerini söyledi.

Osmanlı Devleti'nin ilk toplu konut projesini biliyor musunuz?

İstanbulluların eğlence merkezi olarak gördükleri Akaretlerin Osmanlı Devleti'nin ilk toplu konut projesi olduğunu biliyor muydunuz? 

Toplu konutun ilk örneği Haberi

Toplu konutun ilk örneği



Laleli'deki THK apartmanları 420 milyon liraya onarılacak


  Kamuran ABACIOĞLU


   Türkiye'de toplu konutun ilk örneği olan Laleli'deki Türk Hava Kurumu apartmanları 420 milyon liraya restore edilerek büro ve işyeri haline dönüştürülecek. İhalesi 9 Ağustos'ta yapılacak restorasyon 2 senede tamamlanacak. Halen 116 daire ve 45 dükkanın bulunduğu apartmanların altı katı hazırlanan projeye göre büyük bir pasaj haline getirilecek.


  TOPLU KONUTUN İLK ÖRNEĞİ


  1918 yılında Fatih'teki büyük yangında evsiz kalan felaketzedeler için yaptırılan apartmanlar Türkiye'de toplu konutun ilk örneği olarak gösteriliyor. 


(1984 yılında Reşat Altın 30.308 liraya satılıyormuş.)


Tercüman Gazetesi 26 Temmuz 1984



Abdullah Kutalmış...