03 / 05 / 2024

topraktan konut

topraktan konut

Müteahhitlik Hizmet Yasası” kanunlaşmadan, tüketicinin hakkı, yönetmelikler ile yeterince korunamaz. “Ön Ödemeli Konut Satışları Hakkındaki Yönetmelik”, Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girmesine, İMKON'dan yorum geldi.

Yabancıya konut satışı 1 yılda yüzde 50 düştü!

Fuzul Topraktan, aşamalı konut sistemiyle erişilebilir konut çalışmalarına başlarken, Fuzul Topraktan Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Akbal yabancıya satış ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Fuzul Topraktan ile ev sahibi olmak isteyenler için yeni bir dönem başlıyor!

Fuzul Holding bünyesinde 2023'te kurulan Fuzul Topraktan, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek aşamalı olarak konut sahibi olmaya imkan sağlıyor. 

Fuzul Topraktan Pendik'te önce arsanı al, sonra ev sahibi ol! 1 milyon 490 bin TL'den başlayan fiyatlarla... 

Fuzul Topraktan Pendik ile yüzde 50 peşin 12 ay taksitle önce arsa sahibi, ardından 1+1, 2+1, 3+1 konut sahibi olma fırsatı sunuluyor. İşte Fuzul tarafından sunulan o yepyeni yatırım modeli ve tüm detayları...

DAP Çeşme'de topraktan satışlar başladı! Yeni proje!

Yalı konseptini Ege’nin mavilikleriyle buluşturan DAP Çeşme projesinde topraktan satışlar başladı.  DAP Çeşme'de hangi konut tipleri yer alıyor? DAP Çeşme projesi nerede? İşte DAP Çeşme projesi ile ilgili detaylar...

Ön ödemeli konut satışına yeni düzenleme: Teslim süresi 48 aya çıkıyor!

Ön Ödemeli Konut Satışları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31913 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Kamuoyunda 'topraktan satış' ve 'maketten satış' şeklinde bilinen ön ödemeli konut satışında koşullar resmen değişiyor.

Topraktan konut satışı kapandı!

Üçay İnşaat Genel Koordinatörü Mehmet Gül, yeni konut alacaklara ya da evlerini kentsel dönüşüm kapsamında kat karşılığı inşaat şirketine vermeyi düşünenlere kritik uyarılarda bulundu. Gül, ''Müteahhitler başlamadıkları veya yeni başladıkları projelerden ev satamayacak'' diye konuştu.

Dap İzmir'de topraktan senetle satış fırsatı!

31 ve 32 katlı iki ayrı kulede, 707 konut ve ticari alanlardan meydana gelen Dap İzmir'de topraktan senetle satış fırsatı sunuluyor..

Babacan Central ile Beylikdüzü'nde topraktan kazanmaya başlayın!

Toplam 46 konut, 54 ticari ünite ve 12 ofisten meydana gelen Babacan Central ile Beylikdüzü'nde topraktan kazanmaya başlayın.

Başakcity Fuzul Yapı'da senetle topraktan ev sahibi olma fırsatı!

Başakcity Evleri'nde topraktan senetle ev sahibi olunabiliyor. Yüzde 5 peşinat avantajı bulunan projede 2+1'den 4+1'e kadar konut tipleri bulunuyor...

Büyük projelerde kazanç krizi!

Konut sayısı bini bulan büyük projelerde topraktan konut alımı yapanlar artık umdukları kazancı elde edemiyor. Bu hususta büyük projelerde kazanç krizi ortaya çıkıyor.

Topraktan konut satışı yatırımcının ilk tercihi!

Aveb Proje ve Danışmanlık Kurucu Ortaklarından Burçin Çelik, konut sektöründe yatırımcıların beklentilerini açıkladı. Çelik, konut yatırımcılarına önerilerde bulundu.

Konut projeleri son 4 yıldır Anadolu yakasında parlıyor!

İstanbul'un yükselen konut projeleri, kiradan kurtulmayı hayal edenler kadar yatırım için gayrimenkul almayı düşünenleri de cezbediyor. Topraktan girilen projelerde birkaç ay içinde yüzde 50-60 oranında prim elde edilebildiğini gören tüketici, doğru proje

Hangi semtte? Konut fiyatları ne kadar arttı?

Hangi semtte? Konut fiyatları 2005 ve 2006'da ne kadardı? Şimdi ne kadar?

topraktan konut Haberi

topraktan konut


“Ön Ödemeli Konut Satışları Hakkındaki Yönetmelik”, Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girmesine, İMKON'dan yorum geldi. İşte o yorum...


“Müteahhitlik Hizmet Yasası” kanunlaşmadan, tüketicinin hakkı, yönetmelikler ile yeterince korunamaz”

“Ön ödemeli konut yönetmeliği”, vatandaşın taşıdığı riskleri asgari düzeye indirmiş gözükse de, sektörün içinde bulunduğu sorumsuzluktan dolayı, tüketici açısından, ön ödemeli konut almak, hala risklidir.

Kamuoyunda, “Maketten Satış” olarak bilinen, ön ödemeli konut satışında yaşanan boşluğu doldurmak için çıkartılan bu yönetmelik, tüketicinin hakkını, gerçek anlamda koruyamaz. Çünkü; sektörde, sermayesi olan veya olmayan Müteahhitlik yapmakta, söz konusu sözleşmeleri hazırlayıp, tüketicilere imzalatmaktadırlar. Burada önemli olan, sözleşmenin içeriği değil, mesleğin içinde bulunduğu sorumsuzluktur.

Çünkü; günümüz de, 1 daire, birden fazla kişiye satıp, ortadan kaybolan bazı sözde Müteahhitler vardır. Ayrıca, güvenli olmayan yapılar inşaat edip, can ve mal...