05 / 05 / 2024

torba tasarının kabul edilen maddeleri

torba tasarının kabul edilen maddeleri

Gayrimenkul sektörü ile ilgili birçok düzenlemeyi barındıran Torba Kanun Tasarısı, 23 Mart 2016 tarihinde meclise sunuldu. Peki, Torba kanun tasarısı kabul edildi mi? İşte yanıtı..

Kiracı ve ev sahiplerini ilgilendiriyor! Kirasını yüzde 25 artışla ödemek isteyen kiracıya şok karar!

Ev sahibi kiracı uyuşmazlıkları ile ilgili yeni davaların detayları gelmeye devam ediyor. Kiracı yüzde 25 kira artışını kabul ederek evden çıkmaması üzerine konu mahkemeye taşındı.

Sakarya Büyükşehir'den yüzde 10 indirimle konut fırsatı! 20 bine yakın başvuru geldi!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, bir süre önce 15 Kasım tarihinde başvurularını kabul etmeye başladığı KONUT A.Ş Projesi için süresinin 15 Aralık Cuma günü son bulacağını belirtti.

DOP 45 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu, detaylar ilanda paylaşıldı

Devlet Personel Başkanlığı (DOB), farklı alanlarda 45 sözleşmeli personel alımı için başvuruların kabul edileceğini duyurdu. Belirli mesleklerde yapılacak olan bu iş alımıyla ilgili detaylar açıklandı. İşte yayınlanan ilanın başvuru süreci hakkında önemli detaylar haberin devamında...

2. Torba Yasa Geliyor: EYT, 500 Prim ve Bağ-Kur Affı Müjdesi mi?

Kabul edilen 31 Maddelik Torba Yasası’nın ardından 2. torba yasa için 9 madde imzalanıyor. Birçok konuyu içeren bu yasalar yeni düzenlemelerle vatandaşlar için hazırlanıyor. Gündemde olan konulardan olan EYT staj-çıraklık, 500 prim ve Bağ-Kur affı yer alıyor. İşte 31 Maddelik Torba Yasası detayları…

Torba yasanın maddeleri tek tek belli oldu! Tüm hazırlıklar tamam! İşte son durum!

Bir milyon küçük esnafı kapsayan Bağ-Kur ve SSK prim eşitlemesi düzenlemesi yakında TBMM’ye gelecek. Bağ-Kur'lu vatandaşların prim şartı 9 bin günden 7200 güne düşecek. İşte, Bağ-Kur prim eşitlemesine ilişkin detaylar...

İBB İstanbul'daki boş konut sayısını duyurdu! Kutudan inanılmaz bir sayı çıktı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul'da bulunan boş konut sayısının kabul edilemez bir seviyede olduğunu açıkladı. Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce, sadece İstanbul'da 450 bin ile 750 bin arasında boş konut olduğunu ifade etti.

İspanya'da kira artışlarına ilk defa sınırlama getirildi!

İspanya'da azınlıktaki sol koalisyon hükümetinin hazırlamış olduğu ve ülke demokrasi tarihinde kira artışlarına sınırlama getiren ilk konut yasa tasarısı mecliste kabul edildi. 

Torba yasada neler var? EYT 5 bin gün torba yasada olacak mı? İşte son gelişmeler!

Yeni torba yasa gündemdeki yerini alırken TBMM’ye sunulan torba yasa teklifi ile birlikte milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren pek çok konu sonuca bağlanacak. Gözler 18 maddelik torba yasanın detaylarına çevrildi.

Müjde...Müjde...Müjde...Hemen e-Devlet`e girin tık diye 7.500 TL parayı alın!

Aile Bakanlığı, PTT aracılığıyla 7500 TL kış yardımı sağlıyor. E-Devlet, dar gelirli ve yoksulların başvurularını kabul etmeye başladı.

Milyonlarca borçlu için kritik gün bugün! Hepsi siliniyor

Milyonlarca borçluyu ilgilendiren düzenlemeler için kritik gün geldi çattı. TBMM Plan Bütçe Komisyonu yasa teklifinin görüşmelerine bugün başlanıyor. Yasanın kabul edilmesiyle 10 milyon kişi kara listeden kurtulacak. İşte ayrıntılar…

Kredi kartı borcu olanlara müjdeli haber! Af geliyor! Torba Yasa’nın detayları neler?

Torba yasa ile birlikte kredi, kredi kartı, karşılıksız çek, protestolu senet gibi borçlarını ödemesini yapmayanlara sicil affı geliyor.  İşte detaylar…

Kiracılar dikkat! Yüzde 25'in üzerinde kira artışını kabul ettiyseniz bunu mutlaka yapın

Yüzde 35'lik sınırın üzerinden üç ay geçti. Ev sahipleri ve kiracılar yüzde 25'in üzerinde rakamlarda uzlaşmaya başladı. Gayrimenkul Hukuku Uzmanı kiracılara önemli bir uyarıda bulundu.

2022 yılı yatırım programının kabulü ve uygulanmasına dair karar!

Yatırım Programının Kabulü ve Uygulanmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı, 31720 Sayılı Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. 

torba tasarının kabul edilen maddeleri Haberi

torba tasarının kabul edilen maddeleri

Gayrimenkul sektörü ile ilgili birçok düzenlemeyi barındıran Torba Kanun Tasarısı, 23 Mart 2016 tarihinde meclise sunuldu. Torba Kanun tasarısı 2 Nisan 2016 tarihinde kabul edildi.


Torba tasarıda inşaat ve gayrimenkulle alakalı olan düzenlemeler şu şekilde;

1-) "Kanal İstanbul Projesi"nin yasal alt yapısı oluşturuluyor. İlgili kanunda "su yolu" tanımı yapılarak, su yollarına kanuni statü kazandırılıyor.


2-) İstanbul'un Avrupa Yakası Proje Alanları içerisinde yer alan mera, yaylak ve kışlak gibi orta mallarının vasıfları, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca resen kaldırılacak ve bu taşınmazlar Hazine adına tescil edilecek.


3-) Kamu arazisi tahsis edilen turizm işletmelerinin 2016 yılı için ödemesi gereken kira ve tahsis gibi borçları bir yıl ertelenecek


4-) Çevre ve Şehircilik Bakanlığı veya uygulamayı yürütmesi halinde  TOKİ  veya idare, riskli alanlarda ve rezerv yapı alanlarında her...