24 / 05 / 2024

torba teklif kabul edildi

torba teklif kabul edildi

Bankalar ve müşteriler arasında ilk defa sözleşme ilişkisi kurulması, yüz yüze gelmeden, fiziki belge ve ıslak imza kullanılmadan, teknolojiye uygun yöntemlerle gerçekleştirilebilecek.

Emekliye 5 bin TL'lik ikramiye düzenlemesi TBMM'de kabul edildi

Çalışmayan emeklilere 5 bin Türk Lirası ikramiye ödenmesi kapsamında torba yasasında yer alan madde Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda kabul edildi. Buna göre yapılacak 5 bin Türk Lirası ödemeden yalnızca çalışmayan emekliler faydalanabilecek.

2. Torba Yasa Geliyor: EYT, 500 Prim ve Bağ-Kur Affı Müjdesi mi?

Kabul edilen 31 Maddelik Torba Yasası’nın ardından 2. torba yasa için 9 madde imzalanıyor. Birçok konuyu içeren bu yasalar yeni düzenlemelerle vatandaşlar için hazırlanıyor. Gündemde olan konulardan olan EYT staj-çıraklık, 500 prim ve Bağ-Kur affı yer alıyor. İşte 31 Maddelik Torba Yasası detayları…

Yüzde 25 zam Meclis'ten geçti! TBMM, memur maaşlarına ve emekli aylıklarına zam kanununu kabul etti!

TBMM Genel Kurulu, en düşük memur maaşlarının 22 bin 17 liraya çıkarılmasını ve emekli aylıklarına yüzde 25 zam yapılmasını içeren kanun teklifinin birinci bölümünü kabul etti. Teklif, aynı zamanda bazı vergilerde artış öngörüyor.

2. torba yasada hani konular ele alındı! staj sigortası sayılacak mı? Astsubaylar tazminat konusu açıklandı mı?

Son yasalaşan düzenleme, emekli aylıkları, bayram ikramiyeleri ve geçici işçilerin kadro sorunlarını içeriyor. Bu düzenlemenin kabul edilmesinin ardından, gözler torba yasasındaki maddelere çevrildi. 

O yalı için teklif edilen 929 milyon TL'yi reddetti! İstediği rakam ise dudak uçuklattı!

Ortaköy'ün gözde yalılarından biri olan Mehmet Paşa Yalısı'na bir Türk yatırımcı, 50 milyon Dolar teklif etti. Ancak yalının sahibi Ünal Aysal teklifi kabul etmedi. Aysal'ın Mehmet Paşa Yalısı için istediği rakam ise dudak uçuklattı...

Beklenen gün geldi! TBMM’de kabul edildi! KYK faizleri silindi mi?

Kritik teklif TBMM’den geçti. TBMM Genel Kurulunda, öğrenim kredisi, ilişkin kanun teklifi kabul edildi. İşte detaylar!

O borçlar silinecek! Ödeyen ödediğiyle mi kalacak?

Türkiye Büyük Millet Meclis’ne sunulan torba teklif ile iktidar korona virüs salgını döneminde kesilen maske ve sokağa çıkma yasağı cezalarının tahsilinden vazgeçiyor. Bu kapsamda 1 milyonu aşkın kişiye kesilen toplamda 3 milyar liraya yakın borç silinecek.

Borçların faizleri bir bir silinecek! Meclis’te kabul edildi!

Öğrenim kredisi borçlarının faizleri ve aynı zamanda enflasyon farklarının silinmesini içeren düzenlemelerin de bulunduğu torba teklifin ilk 25 maddesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. İşte detaylar…

Kredi kartı borcu olanlara müjde! Af geliyor sicil temizleniyor!

Sosyal destekleri içeren torba teklif ile birlikte Bankalar Birliği Risk Merkezi kayıtlarına giren ve kamuoyunda “kara liste” olarak adlandırılan kredi borçlularına sicil affı olanağı geliyor. İşte detaylar…

3600 ek gösterge düzenlemesi ve öğrenci affı TBMM’de kabul edildi! İşte detaylar…

3600 ek gösterge ve öğrenci affı düzenlemesini de içeren torba kanun teklifi kabul edildi. Peki düzenlemenin detayları nedir?

Kur Korumalı Mevduat Hesabı açanlara vergi avantajı süresi uzatıldı! TBMM'de resmen kabul edildi

Şirketlerce açılan kur korumalı mevduat hesaplarındaki vergi avantajının süresini uzatan torba kanun TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a o tarihe kadar süreyi uzatma yetkisi verildi.

Hazine arazileri için yeni düzenleme! Kiracılara öncelik, 5 taksit ve yüzde 20 indirim avantajı!

TBMM'ye sunulan torba teklif kapsamında, hazine gayrimenkullerinin kiralanmasına ve satışlarına düzenleme yapılıyor. Bu kapsamda kiracılara öncelik tanınması planlanırken, satışlarda da 5 taksit ve yüzde 20 indirim avantajı sunulması öngörülüyor...

Memur ve emekliye büyük müjde! 1000 liradan fazla yatacak!

Milyonlar memur ve emekliyi ilgilendiren önemli bir karar alındı. TBMM Genel Kurulu tarafından memur ve emeklilerin maaşları ile ilgili teklif kabul edilmişti. Buna göre memur ve emeklinin yüzde 2,5 zam farkının yatacağı tarih belli oldu..

torba teklif kabul edildi Haberi

torba teklif kabul edildi

Kredi kartı banka sözleşmelerinin elektronik olarak uzaktan yapılması, çek mağdurlarının mağduriyetini gidermesini kapsayan ekonomiye ilişkin "torba teklif", TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan Bazı Kanunlarda ve 399 sayılı KHK'de Değişiklik Yapan Kanun Teklifiyle diğer kamu bankalarına, bunların bağlı ortaklık ve iştiraklerine sağlanan istisnadan Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ de yararlandırılacak.

Türkiye Vakıflar Bankasının, Sermaye Piyasası Kanunu'na göre faaliyette bulunan gayrimenkul yatırım ortaklıkları, Kamu İhale Kanunu'na (KİK) tabi olmayacak.

Manisa, Elazığ, Malatya, Diyarbakır, Adıyaman, Tunceli ve Van ile Bingöl'ün Karlıova, Yedisu ve Adaklı ilçeleri, Erzurum'un Çat ilçesinde bu yıl meydana gelen 4 depremden zarar gören vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi amaçlanıyor.

Yurt dışında bulunan vatandaşların, zorunlu sigorta kapsamında olmakla birlikte sigorta primi ödemesinden...