07 / 05 / 2024

torba yasa yapılandırmaları

torba yasa yapılandırmaları

Maliye Bakanı Şimşek: "4,5 milyon vatandaşımız başvuruda bulundu ve 42,5 milyar liralık alacak yapılandırıldı, Af niteliğinde olmayan bu yapılandırmada alınan sonuç, kesin bir başarıdır. 2011'deki yapılandırmayı dahi geçtik"

BAĞ-KUR primine ait borçlar yapılandırılacak mı?  Tescil affında son karar ne oldu?

Seçimler öncesi yapılan pek çok çalışma ve çıkarılan pek çok torba yasa özellikle emeklilik bekleyen ya da borçları olan kişiler için umut oluyor. Bu kapsamda BAĞ-KUR’lu vatandaşların da meclisten beklediği düzenlemeler bulunuyor.

Hangi borçlar yapılandırma kapsamında? İşte, Cumhuriyet tarihinin en büyük borç yapılandırma paketinin detayları

Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırma paketinin detayları belli oldu. Yarın kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor. Ardından yasa teklifi TBMM’ne sunulacak.

Emlak vergisi borcu yapılandırma başvuruları bugün sona eriyor!

Milyonlarca gayrimenkul sahibi yakından ilgilendiren emlak vergisi için yapılandırmaları için son iki gün başvurular bugün sona eriyor.

Emlak vergisi borcu yapılandırma başvuruları yarın sona eriyor!

Gayrimenkul sahiplerini yakından ilgilendiren emlak vergisi için yapılandırmaları için son iki gün başvurular yarın sona eriyor.

Dikkat! SGK yapılandırmaları için son tarih!

Vergi ve diğer bazı borçların yapılandırılmasına ilişkin düzenlemeleri içeren 7326 sayılı Kanun'dan yararlanmak için başvuru süresi 30 Eylül tarihinde dolacak.

Emlak vergisi yapılandırmaları için son gün 31 Aralık!

Türkiye Sanayici ve İş Adamları Vakfı (TÜSİAV) Vergi Platformu Başkanı C. Serkan Kumdakcı, emlak vergisi borcu olanların yapılandırma için 31 Aralık 2020'e kadar başvuruda bulunmaları gerektiğini açıkladı. 

Konut kredisini yapılandıranlara dikkat çeken çağrı!

Konut kredisi yapılandırmalarına yönelik çok sayıda yargı kararına rağmen bazı bankalar komisyon ya da erken ödeme tazminatı alıyor. Söz konusu ücretler için gerekli yasal mercilere başvurulması durumunda paralar geri iade ediliyor.

Konut kredisi yapılandırması nedir, nasıl hesaplanır?

Son dönemlerde konut kredisi yapılandırmaları ile aramalar oldukça arttı. Peki, konut kredisi yapılandırma nedir, nasıl hesaplanır? İşte merak edilen detaylar....

Gayrimenkul vergi yapılandırmalarına bayramda başvurulabilecek!

27 Ağustos Pazartesi gününe (o gün dahil) uzatılan yapılandırma başvuruları bayramda da yapılabilecek. Gayrimenkul vergi borcu olan vatandaşlar başvurularını online yapabilecek..

Doğuş Grubu'ndan borç yapılandırması açıklaması!

Doğuş Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, borç yapılandırmalarıyla ilgili haberlere açıklık getirdi. Şahenk, “Bankalarımıza hak, hukuk çerçevesinde en doğru nakit akışlarını çıkarıp bir program sunduk. Çok kısa zamanda en güzel biçimde bu olay ortadan kalkacak” dedi.

Gayrimenkul vergi ödeme ve yapılandırmaları için son 3 gün!

Emlak vergisi borcu olan vatandaşların vergi affından yararlanması için verilen süre azalıyor. Emlak vergisi yapılandırma başvuruları 3 gün sonra sona eriyor.

Gayrimenkul vergileri ödeme ve yapılandırmalarında son 1 hafta!

Değer artış kazancı vergisi ve kira gelir vergisi 2. taksit ödemeleri ile emlak ve çevre temizlik vergisi yapılandırmalarında son 1 hafta kaldı..

Gayrimenkul vergi ödeme ve yapılandırmaları için son 10 gün!

Gayrimenkullerin satışı ve kiralanmasından elde edilen gelirler için ödenen vergiler ve emlak ve çevre temizlik vergisi yapılandırma başvuruları için son 10 gün kaldı. 

torba yasa yapılandırmaları Haberi

torba yasa yapılandırmaları


Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bazı alacakların yeniden yapılandırılmasını da içeren torba yasanın son sonuçlarını açıkladı. 


Bakan Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kamuoyunda "torba yasa" olarak bilinen İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair 6552 sayılı Kanun'un 11 Eylül'de yürürlüğe girdiğini ve aynı tarih itibarıyla yapılanma taleplerini içeren başvuruların alınmaya başladığını hatırlattı. 


Kesinleşmiş kamu alacaklarının enflasyon oranında güncellenmek suretiyle yeniden yapılandırılması ve taksitle ödenmesine imkan veren Kanuna 3,5 ayı aşan süredir başvuruların kabul edildiğini belirten Şimşek, söz konusu imkanlardan yararlanmak üzere yoğun bir başvuru olduğu ifade etti. 


6552 sayılı Kanunun, kesinlikle bir af düzenlemesi olmadığını vurgulayan Şimşek, af niteliğinde olmayan bu yapılandırmada elde edilen sonucun, kesin bir başarı olduğunu kaydetti. Şimşek, "Rakamlar, 2011'deki...