24 / 07 / 2024

torba yasasında emlak vergisi affı

torba yasasında emlak vergisi affı

Eylül 2014'te yürürlüğe giren 6552 sayılı Torba yasası ile birçok vergi borcu ve alacaklar yapılandırılabiliyor. Peki, emlak vergisi torba yasada var mı? İşte torba yasa emlak vergisi affı..

1942 yılında emlak vergisi ödemeyenlere ceza!

1942 yılında emlak vergisi ödemeyen vatandaşlara yüzde iki zam uygulaması yapılmış.

1941 yılında bir emlakçının ilanı! 

1941 yılında  emlakçılar 'emlak alım satımı' başlığı altında kendi reklamlarını yapmak için gazetelere ilan veriyormuş. İşte 1941 yılında bir emlakçının ilanı...

1942 yılında Emlak Bankası Küçük Çamlıca'da büyük arsa satıyormuş!

1942 yılında Emlak ve Eytan Bankası ''Bulunmaz büyük fırsat'' başlığı altında Küçük Çamlıca'da açık artma ve peşin fiyatla büyük arsa satış ilanı vermiş.

Donald Trump hakkında emlak dolandırıcılığı davası: Kapanış konuşmaları yapıldı!

New York'ta ABD eski Başkanı Donald Trump hakkındaki emlak dolandırıcılığı davasında kapanış konuşmaları yapıldı. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Yeni kentsel dönüşüm yasasında öne çıkan 7 madde! Cumhurbaşkanı Erdoğan'da açıkladı!

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren yeni kentsel dönüşüm yasası ile ilgili detaylar merak ediliyor. İşte yeni kentsel dönüşüm yasasında öne çıkan 7 madde...

Yeni kentsel dönüşüm yasasında rezerv alan uygulaması nasıl işleyecek?

CHP’li Belediye Meclis üyesi Egemen Ergun, yeni kentsel dönüşüm yasasında rezerv alan uygulamasının nasıl işleyeceğini tek tek açıkladı. İşte yeni yasa ile ilgili değişenler ve merak edilenler...

Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapanlara 710 milyon lira ceza! Aralarında emlak ve gayrimenkul firmaları da var!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapan firmalara 710 milyon lira para cezası verildiğini bildirdi. Ceza kesilen firmalar arasında emlak ve gayrimenkul firmaları da var.

ABD eski Başkanı Donald Trump, emlak dolandırıcılığı davasında ifade verdi!

ABD Başkanı eski Başkanı Donald Trump, hakkında "emlak sektöründe yıllarca çok sayıda kişi ve kurumu dolandırdıkları" suçlamasıyla ilgili olarak New York'ta devam eden davanın duruşmasında ifade verdi.

Emekliye 5 bin TL'lik ikramiye düzenlemesi TBMM'de kabul edildi

Çalışmayan emeklilere 5 bin Türk Lirası ikramiye ödenmesi kapsamında torba yasasında yer alan madde Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda kabul edildi. Buna göre yapılacak 5 bin Türk Lirası ödemeden yalnızca çalışmayan emekliler faydalanabilecek.

2. torba yasasında yeni müjdeler peş peşe sıralandı! Yeni maddeler eklendi: emeklilere ikramiye, emekli zammı, ev hanımı

Yeni yasama döneminde TBMM'nin ana gündemi olan 2. torba yasa, birçok kişi tarafından takip ediliyor. Özellikle memurlar ve emekliler için önemli olan bu yasa, Başkan Erdoğan'ın emeklilere ikramiye ile ilgili verdiği müjdenin ardından merakla beklenmekte. 2. Torba Yasa'yla ilgili son bilgiler...

2023 af yasasında son durum ne? Yargı paketinde af yasası olacak mı?

Adalet Bakanlığı'nın yaptığı çalışmalar ve TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen 7. Yargı Paketi ile infaz indirimi konusu gündemde. Yeni yasada infaz düzenlemesi ayrıntıları netleşirken, pek çok kişi af yasası hakkında da bilgi sahibi olmak istiyor. Peki yargı paketinde af yasası olacak mı?

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin gözü burada! İntibak yasası çıkacak mı? İntibak yasasında son durum ne?

Emeklilerin akılında da dilinde de aynı soru intibak yasası çıkar mı? Çünkü bu yasa ile maaşlar eşitlenmiş olacak. Peki son durum ne?

SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine 6.700 TL iyileştirme! İşte intibak yasasında son durum…

Aynı prim günü ve yılla emekli olmalarına rağmen diğerlerine göre düşük maaş alan emeklilere yönelik çıkarılacak intibak yasasıyla SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin maaşlarında 6.700 TL’ye varan iyileştirme konuşuluyor.  Peki intibak nedir? İntibak zammı maaşlara kaç lira yansır?

torba yasasında emlak vergisi affı Haberi

torba yasasında emlak vergisi affı

Emlak vergisi torba yasada var mı?

Eylül 2014'te yürürlüğe giren 6552 sayılı Torba yasasında emlak vergisi ve çevre temizlik vergisinin de dahil edildiği yapılandırma yer alıyor.


Yapılandırma esaslarına göre, 30.04.2014 tarihinden önceki dönemler, beyana dayanan vergilerde 30.04.2014 tarihine kadar verilmesi gereken beyannameler; Vadesi 30.04.2014 tarihinden önce olan emlak vergisi ile çevre temizlik vergisi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları ve emlak vergisi üzerinden hesaplanan taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payı ile buna bağlı gecikme zammı, Büyükşehir Belediyeleri Su ve Kanalizasyon İdarelerinin vadesi 30.04.2014 tarihinden önce olan su ve atık su bedeli alacakları, yapılandırma affı kapsamına giriyor.


Emlak vergisi yapılandırma esasları, Torba Yasa'da madde 73'te şu şekilde açıklanıyor:


Torba yasasında emlak vergisi

MADDE 73 – (1) Maliye Bakanlığına bağlı tahsil dairelerince tahsil...