08 / 05 / 2024

Trabzon botanik park

Trabzon botanik park

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin Trabzon’a kazandırdığı dev eserler arasında yer alan Trabzon Botanik Park projesi görücüye çıkıyor.

Trabzon'un 130 dönümlük Botanik Park'ı 2017'de tamam!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin Çamoba'da 103 dönümlük arazi üzerinde yapımına başladığı Botanik Park'ta çalışmalar aralıksız devam ediyor. Parkın 2017 yılı sonu itibariyle bitirilmesi planlanıyor.

Trabzon’a botanik park yapılıyor!

Daha önce askeri amaçlı kullanılan Çamoba bölgesindeki arazinin Trabzon Büyükşehir Belediyesi'ne tahsis edilmesinin ardından alanda botanik park yapılması için çalışmalar başladı. Botanik parkının yapımı ihaleye çıktı...

Trabzon'da seyir kuleli park inşa edilecek!

Trabzon'da, Ortahisar Belediyesince inşa edilen proje kapsamında, yaklaşık 5 bin metrekare alan üzerine "Ekopark" tarzında, seyir kuleli, ahşap yürüyüş platformu ile kafe tarzında ünitelerin bulunacağı park hayata geçirilecek.

Trabzon'da hobi bahçesi ve park inşa edilecek!

Trabzon'da, Ortahisar Belediyesince hayata geçirilen proje kapsamında, yaklaşık 3 dönüm arazi üzerine "Ekopark" tarzında, yanında meyve ve hobi bahçesinin de yer alacağı yeni bir park inşa edilecek.

Trabzon'daki sahil ve yaylalarda Karavan Park Projesi hayata geçirilecek!

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Trabzon Şubesi, Trabzon'daki sahil ve yaylalarda uygulanacak olan "Karavan Park Projesi" hazırladı.

Trabzon Meydan Parkı 3. Etap ve Katlı Otopark Projesi ihaleye çıkıyor!

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin ‘Trabzon Meydan Parkı 3. Etap ve Katlı Otopark Yapım ve 29 yıl süre işletilmesi’ projesi revize edilmiş haliyle yeniden ihaleye çıkıyor...

Trabzon 'Tema Park' ile yeni cazibe merkezine kavuşacak!

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu yaptığı açıklamada Trabzon'da "Tema Park" kurulması çalışmalarına başlandığını açıkladı.

Soğanlı Botanik Parkı yapılaşmaya mı açılacak?

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa’nın gözde yeşil alanları arasında bulunan Soğanlı Botanik Parkı’nın yapılaşmaya açılmasıyla ilgili iddialarını yalanladı.

Soğanlı Botanik Parkı'nın doğal SİT statüsü değişti!

Bursa'da Soğanlı Botanik Parkı'nın doğal SİT statüsü, Nitelikli Koruma Alanı ve ‘Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı' olarak değiştirildi...

Soğanlı Botanik Parkı'nın yapılaşmaya açılacağı iddiasına bakanlıktan yanıt!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yaptığı açıklamada Bursa Soğanlı Botanik Parkı'nın yapılaşmaya açılacağı haberlerinin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Bursa'daki Soğanlı Botanik Parkı yapılaşmaya açılıyor!

Bursa'da yer alan Soğanlı Botanik Parkı'nın doğal SİT statüsü değiştirildi ve doğal SİT gitti ‘Kontollü kullanım alanı’ geldi. Park'ta yapılaşmanın da önü açıldı.

Trabzon'da otopark inşaatı için ihale düzenlenecek! 

Trabzon Botanik Parkın açılmasının ardından bölgede trafik yoğunluğu da arttı. Çok fazla şikayet gelmesi üzerine Köseoğlu Caddesine otopark yaptırmak için harekete geçti.

Ordu Botanik Parkı'nın sökülmesine tepkiler sürüyor!

Ordu'da bulunan Batonik Park'ın sökülerek yerine şehir hastanesi yapılması planı hakkındaki tartışmalar devam ediyor. Ordu Valisinin “Şehir hastanesine ilişkin imar değişikliğine itiraz olmadı” açıklamasına Ordu Doğal Çevreyi Koruma Derneği (ORÇEV) Başkanı Gül Ersan'dan itiraz geldi.

Erdal Kurtoğlu Parkı ihalesine 3. kez durdurma kararı verildi!

Trabzon'un Beşikdüzü'ndeki Şehit Üsteğmen Erdal Kurtoğlu Parkı’nın 5 milyon 100 bin liraya Arap şirkete satılmasına Trabzon İdare Mahkemesi 3. kez hayır dedi.

Trabzon Millet Kıraathanesi açıldı!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Trabzon Botanik bünyesinde hayata geçirilen Millet Kıraathanesi, Bitki Kütüphanesi ve Kök Müzesi gerçekleştirilen törenle hizmete açıldı.

Trabzon botanik park Haberi

Trabzon botanik park

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin Trabzon’a kazandırdığı dev eserler arasında yer alan Trabzon Botanik tamamlanma aşamasına gelirken Büyükşehir Belediyesi 9-14 Temmuz tarihlerinde bu dev eseri görücüye çıkartıyor.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek olan Trabzon Botanik Tanıtım Günleri ile kısa süre sonra resmi açılışı yapılarak hizmete girecek olan Trabzon Botanik, kentin kanat önderleri ve vatandaşların ziyaretine açılacak. Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, 9-14 Temmuz 2018 tarihlerinde icra edilecek olan tanıtım günlerinde Trabzonluların görüş ve önerileri alınarak son çalışmalar şekillendirilecek.

Konuyla ilgili değerlendirmeler yapan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon’a verdikleri bir sözü daha yerine getiriyor olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Trabzon Botanik’in Karadeniz’de ilk ve tek olduğunu dile getiren Gümrükçüoğlu, “Bölgemizde böylesine büyük, böylesine donanımlı, gelenlerin içinde hiç sıkılmadan saatlerde...