05 / 05 / 2024

trafik cezası

trafik cezası

Ehliyet ya da pasaport almak isteyenler yıl bitmeden harekete geçin aksi takdirde çok pişman olabilirsiniz. Temmuz ayında yüzde 140'larda açıklanan Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) baz alınarak açıklanacak Yeniden Değerleme Oranı cep yakacak.

Trafik cezaları hakkında Anayasa Mahkemesi'nden flaş karar!

Anayasa Mahkemesi emsal niteliğinde bir karar daha imza attı. Anayasa Mahkemesinin kararına göre, Türk plakalı araç kullanan yabancı sürücülerin trafik cezalarının, araç sahibinden tahsilini öngören kanun hükmünü Anayasaya aykırı bularak iptal etti.

9 aylık trafik cezaları geçen yılın toplamını geçti!

AA muhabirinin Emniyet Genel Müdürlüğü verilerinden yaptığı derlemeye göre, geçen yıl 1 milyar 510 milyon 377 bin 81 lira trafik cezası kesildi. Cezaların 4 milyon 805 bin 847'si sürücüye, 5 milyon 664 bin 755'i plakaya yazıldı.

Vergi, trafik cezası ve harçlarda flaş gelişme! Ocak zammı öne çekildi: Yüzde 34,80 daha fazla ödenecek! 

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) başta olacak şekilde ek MTV, Emlak Vergisi, Çevre Temizlik Vergisi, pasaport harcı, araç muayene ücreti, Gelir Vergisi gibi kalemlerde Ocak'ta uygulanacak zam öne çekildi. İşte merak edilenler... 

2023 Trafik Cezaları Zamlandı mı? İşte Yeni Fiyat Listesi...

Trafik cezalarında son durum araç sahiplerini yakından ilgilerden konular arasındadır. 2023 itibariyle yapılan ekonomik düzenlemeler kapsamında trafik cezalarına da zam yapılmıştır. Kemer takmama, kırmızı ışıkta geçme ve daha birçok trafik kuralının ihlal edilmesinde para cezası ödenecektir. 

MTV borcu ve trafik cezası olanlar dikkat! Borçlarınız silinecek! Bu tarihi kaçırmayın!

Milyonlarca MTV borcu ve trafik cezası olanları ilgilendiren bir haber geldi. Belirli tarihlerde borç yapılandırması sayesinde borçlar silinecek. Borcu olan sürücülerin bu tarihleri kaçırmamaları gerekiyor… Eğer 9 günlük süreç takip edilmezde bundan yararlanılamayacağı uyarısı yapıldı.

Vatandaşlara Kamu Borçları İçin Af Düzenlemesi: Başvuru Süresi Uzatıldı

Kamu kurumlarına olan borçları bulunan vatandaşlar için af düzenlemesi yapıldı. Vergi borcu, trafik cezası ve diğer borçlar toplamı 2 bin TL'nin altında olanların borçları silinirken, 2 bin TL üzerindeki borçlar için yapılandırma imkanı sunuldu.

Trafik cezası olanlar dikkat! Cezalar konusunda flaş bir gelişme yaşandı! Son tarih belli oldu!

​​​​​​​Trafik cezaları silinecek mi sorusunun cevabı araştırılan konular arasında yer alırken, hafta başında yapılan Kabine Toplantısı sonrası yeni borç yapılandırma paketinin ayrıntıları kesinleşti. Peki, trafik cezaları silinecek mi, trafik cezalarına af geldi mi? İşte merak edilenler...

Borç yapılandırma detayları peş peşe geldi! 48 ay taksit ve yüzde 90 indirim fırsatı! Vergi affı başvuruları ne zaman? 

KYK borcu, trafik cezası, vergi borçlarını da kapsayan vergi affı ile ilgili tüm detaylar belli oldu. Vergi affı başvuruları ne zaman? Hangi borçlar silinecek, hangi borçlar taksitle ödenebilecek?

Trafik cezası olanlar dikkat! 4.538 liralık borç 2.765 liraya iniyor!

Yapılandırma yasası resmen yürürlüğe girdi. 31 Mayıs’a kadar sürecek yapılandırma başvurularında trafik cezası borcunun peşin ödenmesi durumunda anaparada yüzde 25 indirim yapılacak. Enflasyon farkının da yüzde 90’ı silinecek ve bu sayede 4.538 liralık borç yapılandırma sonrasında 2.765 liraya inece

Bu paket borçları siliyor! SGK, GSS, KYK, trafik cezası olanlara duyurulur! Bunu yapanın borcu kalmıyor!

Borç yapılandırma, borç silme ile ilgili son detaylar vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Çünkü pek çok borç ve cezanın silinmesi gündemde yer alıyor. İşte detaylar!

Trafik cezaları silinecek mi 2023? Trafik cezası affı için nereye başvurulacak?

Trafik cezaları olan vatandaşlar, trafik cezalarının ne zaman silineceğini merakla araştırmaktadır. İşte bu konudaki detaylar!

Arabaya binerken saniyeler sonra yapmanız gereken bir şey var! Yapmazsanız büyük trafik cezası ödeyeceksiniz

Enflasyonun artmasıyla birlikte trafik cezaları da rekor seviyelere ulaştı. Vatandaşların arabaya bindikten hemen sonra yapması gereken bir şey var. Bunu yapmayan vatandaşlar ciddi ceza ödeyecek. İşte detaylar...

Borç ödemek için dikkatsiz davranırsanız başınıza bu gelebilir!  Gelir İdaresi Başkanlığı uyardı

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), motorlu taşıtlar vergisi ve trafik cezası ödemeleri ile alakalı sahte internet sitelerine paranızı kaptırılmamasına karşı uyardı.

KYK'dan trafik cezasına onlarca cezaya af kapıda! Borçların tamamı devreye alındı: Milyonların borcu tek kalemde silinecek!

Tarihin en büyük vergi affı yolda. Bu kapsamda borcu olan vatandaşlar konuya ilişkin araştırmalarına hız kazandırdı. Daha fazla detay için haberimize göz atabilirsiniz…

Vergi affı çıktı mı? Vergi affı ne hangi tarihte çıkacak? Belediye, SGK, trafik cezası...

Vergi, sigorta primi borçlarıyla cezalar için yapılandırma imkanı sunulacak. Peki, SGK vergi affı çıktı mı? Vergi affı ne hangi tarihte çıkacak? İşte detaylar...

trafik cezası Haberi

trafik cezası

Her yıl 12 aylık Üretici Fiyat Endeksi baz alınarak açıklanan Yeniden Değerleme Oranı bu yıl tarihi bir rekora imza atacak. Yüzde 110 gibi yüksek bir rakama ulaşması beklenen oran A'dan Z'ye her şeyin fiyatını etkileyecek. Geçtiğimiz yıl yüzde 36'lık oran ile son 16 yılın rekoru kırılmıştı bu yıl ise çok daha tarihi bir zam kaydedilmiş olacak.  Açıklanacak oran yeni yılda uygulanacak  vergi artışları, harçlar, damga vergisi, trafik cezaları,  pasaport ve diğer değerli kağıtlar ile emlak vergisi üzerinde etkili olacak.


 

Vergiler, cezalar, harçlardaki zammı etkileyecek olan yeniden değerleme oranında dev bir rekor bekleniyor. Her yıl üretici fiyat endeksinin (ÜFE) 12 aylık ortalamasına göre belirlenen yeniden değerleme oranının bu yıl yüzde 110 civarında açıklanması bekleniyor.

Yeniden değerleme oranı vatandaşın cebinden...