18 / 05 / 2024

trafo yaklaşma mesafesi

trafo yaklaşma mesafesi

Trafolar; Yüksek elektrik gerilimini hizmet edeceği amaca uygun olarak düzenleyen tesisler olarak tanımlanıyor. Peki, trafonun yakınında oturmanın dezavantajları nelerdir? Trafo yapı yaklaşma mesafesi ne olmalı?

Bayram tatilinde toplu taşıma ücretsiz mi? İstanbul, Ankara ve İzmir'de toplu taşımalar ne zaman ücretsiz?

Bayram tatili yaklaşırken, milyonlarca kişi  ''Bayramda toplu taşıma ücretsiz mi? Toplu taşıma hangi günler ücretsiz? İstanbul'da Arefe günü toplu taşıma ücretsiz mi?'2 sorularının yanıtlarını araştırıyor. İşte İstanbul, Ankara ve İzmir ücretsiz toplu taşıma tarihleri... 

İzmir Gaziemir'deki trafo alanın ticaret alanına çeviren imar planı askıda! 5 kata kadar yapılaşma izni bulunuyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gaziemir ilçesindeki Optimum Alışveriş Merkezi karşısında yer alan trafo alanını ticaret alanına çeviren imar planlarını askıya çıkardı.

Milyonlarca gence peş peşe müjde! İş ve kariyer imkânı, kısa zamanlı çalışma, staj ve eğitim fırsatı da geliyor!

Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı kapsamında genç istihdamını desteklemek amacıyla yaklaşık 1 milyon gence fırsat sağlanacak. Milyonlarca gence peş peşe müjde! İş ve kariyer imkânı: Kısa zamanlı çalışma, staj ve eğitim fırsatı da geliyor!

BMW X1 fiyatlarına bu ay zam geldi mi? BMW X1 kaç TL? İşte 28 Ekim 2022 fiyat listesi...

LED sinyal lambaları, akıllı acil durum çağrısı, şehir içi fren fonksiyonlu yaklaşma kontrolü, sürüş asistanı gibi özellikleriyle sürücüleri cezbeden BMW X1, atletik tasarımı, çevikliği ve yenilikçi teknolojileriyle de dikkat çekiyor. Peki BMW X1 fiyatlarına bu ay zam geldi mi? İşte 28 Ekim 2022 fiy

Sultanbeyli Mecidiye Mahallesi'ndeki riskli yapılara ilişkin plan tadilatı askıda!

Sultanbeyli ilçesi, Mecidiye Mahallesinin bir kısmı Dere Yapı Yaklaşma Alanı Riskli Yapılara ve Plan Notu İlavesine ilişkin 1/5000 ölçekli 12.11.2021 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

BMW farkı yeni 1 serisinde! BMW 12 Ekim fiyat listesi

Alman dehası BMW’nin 1 serisinde tasarım, otomobilin hem içinde hem dış tarafında güçlü bir izlenim yaratıyor. Sürüş Asistanı güvenlik paketiyle şehir içi fren özelliğine sahip yaya uyarısı ve de kamera tabanlı yaklaşma uyarısı ile Şerit Terk Uyarısı gibi özellikleri içeriyor.

Türkiye'nin otomobili Togg'tan iki yeni anlaşma!

2023'ün ilk çeyreğinde yollara çıkması planlanan Togg için yeni gelişmeler peş peşe geliyor. Yerli otomobil çıkış tarihine yaklaşırken, ekosistemin tamamlanması için iki anlaşma daha imzalandığı açıklandı. İşte yapılan o açıklamalar...

Kayseri'de konut kooperatifi mağduru olduklarını öne süren 500 kişi eylem yaptı!

Kayseri'de üye oldukları konut kooperatiflerinin mağduru olduklarını öne süren yaklaşık olarak 500 kişi, eylem yaptı.

Thodex'in banka hesabındaki yaklaşık 16 milyon TL'ye el konuldu!

400 bin kişinin mağduriyetine neden olan Thodex'in banka hesabında yer alan yaklaşık 16 milyon TL haciz edildi.

 CaddeYıldız Mobilya 2021’de yeni mağaza yatırımlarına odaklandı!

Mobilya sektöründe yaklaşık 30 yıllık tecrübesiyle öne çıkan CaddeYıldız Mobilya, 2021’de yeni mağaza yatırımlarına odaklandı...

Yapı yaklaşma mesafesi ihlali meclis gündeminde!

Yapı yaklaşma mesafesini ihlal eden sundurma, pergola ve tentelere yönelik bir düzenleme çalışması bulunup bulunmadığı meclis gündemine taşındı. CHP'li Girgin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

8 yıl sonra mutlu son! Tuzla Birlik Sitesi için dev anlaşma!

Tuzla ilçesi Postane Mahallesi’ndeki Yeni Birlik Site’sinde, Yeni Birlik Yapı Kooperatifi ile yapılan görüşmelerin sonucunda anlaşma sağlanıp mutlu sona  gelindi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Birlik Sitesi sakinleri ile bu zamana kadar yaklaşık 17 toplantı gerçekleştirdik'' dedi.

Burcu Esmersoy: Kiraya zam olaylarının şimdi çıkması saçma oldu!

Geçtiğimiz yıl Tarabya'da aylık kirası yaklaşık 30 bin TL olan bir villaya taşınan sunucu Burcu Esmersoy'a ev sahibi tarafından yüklü bir zam yapıldığı gündeme gelmişti. Esmersoy, "Zaten yazın kontratım yenilenecek. Zam olaylarının şimdi çıkması saçma oldu" dedi.

trafo yaklaşma mesafesi Haberi

trafo yaklaşma mesafesi

Trafo yapı yaklaşma mesafesi!

Trafolar; Yüksek elektrik gerilimini hizmet edeceği amaca uygun olarak düzenleyen tesisler olarak tanımlanıyor. Peki, trafonun yakınında oturmanın dezavantajları nelerdir? Trafo yapı yaklaşma mesafesi ne olmalı?


İmar yönetmeliklerine göre trafolar, genellikle imar planında park olarak nitelendirilen alanalarda yapılıyor.


Trafolardan çıkan ve sokaklara dağılan ana kablolar daha çok yeraltından geçiyor ve bunlardaki akım değişimi kablo yakınında manyetik alanlar oluşturarak çevredekilere etkili olabiliyor. 


Kablolar evlerin çok yakınında ise etkileri, daha uzaktaki trafolardan daha çok olabiliyor.


Manyetik akım yoğunluğuyla ilgili sınır değer 100 mikroTesla’dır. Koruyucu bir önlem olarak, trafo ve kabloların yakınlarında yaşayanlar için 20 mikroTesla’nın altında kalınması özellikle kalp pili gibi vücutlarında elektronik aygıtlar taşıyanlara öneriliyor. 


Kuvvetli akım tesislerinin güvenliği

Kuvvetli akım tesisleri her türlü işletme durumunda, cana ve mala herhangi bir zarar vermeyecek ve...