10 / 05 / 2024

trampa akdi nedir

trampa akdi nedir

Trampa akdi; taraflardan birinin diğer tarafa bir veya birkaç şeyin teslim ve mülkiyetini geçirmeyi, diğer taraftan aynı şekilde başka bir veya birkaç şeyin teslim ve mülkiyetini geçirmeyi taahhüt etmesi karşılığında borçlandığı bir sözleşmedir...

Trampa Nedir? Trampa Harcı Ne Kadar?

Trampa, emlak sektöründe kullanılan bir kavram olup gayrimenkul sahiplerini yakından ilgilendirmektedir. Değişim anlamına gelen trampanın neyi ifade ettiği merak edilmektedir. Önemli bir kavram olduğu için bu sektörle ilgilenen kişilerin bilmesi faydalıdır. Peki trampa nedir ve harcı ne kadardır?

Hizmet akdi nedir, hangi şartlarda oluşur?

Hizmet akdi nedir ve hangi şartlarda oluşur? çalışanlar tarafından sıkça sorulan sorulardan biridir. İşte hizmet akdi ile ilgili detaylar!

Konut kredisinde akdi faiz oranı nedir?

Konut kredisi kullanma sürecinde akdi faiz oranı ile yıllık maliyet oranına ilişkin bilgilerine sözleşme öncesi bilgi formunda da yer veriliyor. Peki, konut kredisinde akdi faiz oranı nedir?

Trampa nedir nasıl yapılır?

Tapuda trampa, bir malın başka bir malla değiştirilmesi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, trampa nedir nasıl yapılır? Tapuda trampa için hangi belgeler gerekli?

Kira mukavelenamesi nedir?

Kira mukavelenamesi; kira sözleşmesi, kira kontratı veya kira akdi olarak da biliniyor. Peki mal sahibi ile kiracısı arasında imzalanan kira kira mukavelenamesi nedir? Kira mukavelenamesi nasıl yapılır?

Trampa sözleşmesi nedir?

İki ayrı kişinin tapuda üzerlerine tescilli bulunan gayrimenkullerini karşılıklı olarak birbirlerine devir etmeleri işlemine deniyor. Trampa sözleşmesi nedir? Trampa sözleşmesi nasıl hazırlanır? İşte trampa sözleşmesi...

Akdi halef nedir?

Akdi halef nedir? 2b arazileri ile ilgili esasların yer aldığı Milli Emlak Genel Tebliğine göre kimlere akdi halef denir? İşte akdi halefiyet ile ilgili hükümler..

Trampa yolu ile kamulaştırma nedir?

Kamu yararının gözetilmesi durumunda özel mülkiyetin bedeli ödenerek devlet tarafından satın alınması olan kamulaştırma projesi trampa yolu ile yapılabiliyor. Peki trampa yolu ile kamulaştırma nedir?

Trampa akdi!

Trampa akdi; taraflardan birinin diğer tarafa bir veya birkaç şeyin teslim ve mülkiyetini geçirmeyi, diğer taraftan aynı şekilde başka bir veya birkaç şeyin teslim ve mülkiyetini geçirmeyi taahhüt etmesi karşılığında borçlandığı bir sözleşmedir...

Trampa anlamı nedir?

Trampa anlamı nedir?: Taşınır veya taşınmaz bir malın başka bir malla değiştirilmesi işlemine trampa deniyor. Trampa işleminde söz konusu malların mevcut değerlerinin eşit olma şartı aranmıyor...

Tapuda trampa nedir?

Bir malın başka bir malla değiştirilmesi işlemi trampa olarak açıklanırken; tapuda trampa nedir?' in cevabı ise Tapu Sicil Müdürlüğü'nde bu işlemin resmi olarak tescil edilmesi anlamına geliyor...

Trampa yoluyla kamulaştırma nedir?

Kamulaştırma yollarından biri olan trampa yoluyla kamulaştırma nedir? Yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Trampa nedir?

Bir malın başka bir malla değiştirilmesi işlemi olan trampa da mallar arası değer eşitliği aranmıyor. Trampa nedir? hakkında merak edilenler için haberi okuyun...

trampa akdi nedir Haberi

trampa akdi nedir


Trampa ile satış sözleşmesi, unsurları ve hukuki nitelikleri itibariyle birbirlerine benziyor. Ancak bu iki çeşit sözleşme arasında birtakım farklar da bulunuyor. Bu farkları şöyle açıklamak daha doğru olacaktır:


Trampa akdi; taraflardan birinin diğer tarafa bir veya birkaç şeyin teslim ve mülkiyetini geçirmeyi, diğer taraftan aynı şekilde başka bir veya birkaç şeyin teslim ve mülkiyetini geçirmeyi taahhüt etmesi karşılığında borçlandığı bir sözleşmedir.


Trampada malın karşılığı para değil, başka bir mal oluyor. Başka bir anlatımla trampa, malın malla değiştirilmesi anlamına geliyor. Bu hususta, trampa ile satım sözleşmesi arasındaki farkı ortaya çıkarıyor. Yani satım sözleşmesinde para vardır, trampada ise para yoktur.


Temlike konu olan her hak ve mal, trampanın da konusu oluyor. Trampa akdinde önemli olan husus, değerler arasındaki denkliğin sağlanmasıdır.


Trampadaki değerler arasındaki eşitsizlik, çoğu...