30 / 04 / 2024

Tramvay projesi izmir

Tramvay projesi izmir

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bölgeye kazandırılacak Konak Tramvayı'nda çalışmalar sürüyor. Proje kapsamında Şair Eşref Bulvarı’ndaki çalışmaların 1. etabı bitti.

Hanefi Caner: Tramvay projesi İzmir'i kilitler!

Konak tramvayı hattının daha önce de gündeme geldiğini Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistem Daire eski Başkanı Hanefi Caner, Mithatpaşa Caddesi'nden Halkapınar'a kadar uzanacak olan hattın kent merkezini kilitleyeceğini iddia etti

Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı Projesi’nde geri sayım! Deneme sürüşleri aralıkta...

Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı Projesi’nde 3 yıldır devam eden inşaat çalışmalarında sona gelindi. Aralık ayında test sürüşleri yapılacak.

Gölbaşı'na Nostaljik Tramvay müjdesi!

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Gölbaşı için hayata geçirmeyi planladıkları Nostaljik Tramvay Projesi’ne değinerek, destek istedi.

Çeşme Projesi İzmir’in Kanal İstanbul’u!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Yatırım İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan Çeşme Turizm Projesi ile ilgili süreç devam ederken, projeyle ilgili tartışmalar da sürüyor.

Romanya'daki tramvay projesi ihalesinde Türkler yarıştı Ukraynalı kazandı!

Dubai Emiri Rashid Al Maktoum’a ait Türkiye’de kurulu Dubai Group Sigorta’yı ortağı Oman Insurance ile birlikte satın alan ABD’li finans devi Starr Companies, Türkiye’deki en önemli yatırımından çıktı.

Sakarya Tramvay Projesi 14 Nisan'da ihaleye çıkıyor!

Yeni Cami ile Millet Bahçesi arasında hayata geçirilecek olan Sakarya Tramvay Projesi için 14 Nisan Salı günü ihaleye çıkıyor.

İzmir Çiğli tramvay projesi onaylandı! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, İzmir'deki Çiğli tramvay hattına onay verdi. Projenin ilk etabı, Karşıyaka Çevreyolu İstasyonu’ndan başlayarak bağlantı köprüsüyle Ataşehir ve Çiğli İstasyonaltı mahallelerini, Çiğli İZBAN İstasyonu’nu ve Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi olacak... 

Kocaeli tramvay projesi belediye meclisinde!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 114 madde görüşüldü. "Şehir Hastanesi Tramvay Hattı" projesinin planlara aktarılmasına yönelik olarak imar planları da belediye meclisinde konuşuldu.

Tahir Büyükakın'dan tramvay açıklaması!

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın Alikahya bölgesine gidecek tramvay projesi hakkında açıklama yaptı.

Körfez Geçişi Projesi İzmir'in değerini yükseltecek!

Yenigün Gazetesi köşe yazarı olan Ömer Dinçer, bugünkü yazısında İzmir'deki yatırım ve projelerden bahsetti. İşte o haber...

Düzce tramvay projesi ihaleye çıkıyor!

Düzce’de İstanbul Caddesinin araç trafiğine kapatılması projesinin ardından cadde üzerinde raylı sistem projesi için çalışmalar tüm hızıyla başladı.

Konak Tramvayı'nda 9. ve 10. etap inşaatları başladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak Tramvayı için çalışmalara devam ediyor, tramvay projesi kapsamında Şair Eşref Bulvarı’ndaki 8 etap tamamlandı.

En büyük kentsel dönüşüm projesi İzmir'de başlıyor!

Türkiye'nin büyük kentsel dönüşüm projelerinden olan İzmir Karabağlar'daki dönüşüm için ilk kazma Çarşamba günü vurulacak. Törene Başbakan Binali Yıldırım ve Çevre Bakanı Mehmet Özhaseki katılacak.

Körfez Geçiş Projesi İzmir'i uçuracak!

İnciraltı 2. Nesil Platformu Başkanı Tayfun Karabulut, Körfez Geçiş Projesi'nin İzmir'i hareketlendireceğini açıkladı.

Tramvay projesi izmir Haberi

Tramvay projesi izmir

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent ulaşımına yeni bir soluk kazandıracak tramvay projesinin Konak hattındaki imalatları hızla sürdürüyor. Konak Tramvayı'nın güzergahı üzerinde bulunan Şair Eşref Bulvarı’ndaki çalışmaların 1. etabı tamamlandı. Lozan Meydanı ile Alsancak Hocazade Camii arasındaki 460 metrelik kısımda biten çalışmaların ardından sıra 2. etaba geldi.


6 Mart günü başlayacak 2. etap çalışmaları çerçevesinde bu kez aynı bölgedeki karşı şeritte (Hocazade Camii’nden Lozan Meydanı yönüne) çalışma yürütülecek. İlk etabın tamamlandığı şerit ise çift yönlü olarak ulaşıma açılacak. Yaklaşık 1 ay sürmesi planlanan 2. etap çalışmaları sırasında her türlü trafik yönlendirmesi yapılarak Şair Eşref Bulvarı'ndaki imalatlar...