20 / 05 / 2024

tramvay vagonu kafe

tramvay vagonu kafe

İstanbul'da uzun yıllar kullanıldıktan sonra hurdaya ayrılan ve Ayvalık ilçesindeki Cunda Adasına getirilerek onarımı yapılan tramvay vagonu, girişimci iki arkadaş tarafından "Taksim-Cunda" adıyla kafeye dönüştürüldü...

Bursa'da yerli tramvay vagonu saha testlerine başladı!

Yerli tramvay ’İpekböceği’nin ardından Bursa’da üretilen yerli hafif raylı sistem araçlarından 2’si Burulaş’ta saha testlerine başladı.

İzmir Mithatpaşa Caddesi tramvayı istemiyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Göztepe Sahil Şeridi'nde yapmayı planladığı 13 kilometrelik Üçkuyular-Halkapınar arası tramvay güzergahını Mithatpaşa Caddesi olarak değiştirdi. Tramvay Projesi'nin sahilden Mithatpaşa'ya alınacağı iddiası esnafı korkuttu.

İzmir'de tramvay güzergahı değişiyor!

Yapımcı firmaya yer teslimi yapılan tramvayın Üçkuyular-Konak arası bölümünün Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nın kaldırım, otopark ve ağaçların yeraldığı parkların yerine Mithatpaşa Caddesi'nde mevcut yol üzerinde yapılması için proje hazırlandı.

Kocaeli'nde tramvay 2016 yılında hizmete başlayacak!

Kocaeli genelinde toplu taşımada dönüşüm ve entegrasyon çalışmalarını tamamlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 30 yıldır kentin hayali olarak dilden dile dolaşan tramvayı, 2016 yılının sonunda tamamlamayı planlıyor...

İzmir'de tramvay güzergahı değişiyor mu?

İZMİR Büyükşehir Belediyesi, meslek odaları başta olmak üzere gelen öneri ve eleştirilerin ardından 13 kilometrelik Üçkuyular-Halkapınar arası tramvay güzergahında sürpriz bir değişiklik yapacak...

İbrahim Karaosmanoğlu: Kocaeli'nin tramvay hayalini gerçekleştiriyoruz!

Büyükşehir Belediyesi'nin en önemli projelerinden biri olan ve kent gündeminde 10 yıldır yer tutan tramvay projesinde somut adımlar atılmaya başlandı. Tramvayın modeline, rengine, şekline ve nihayetinde güzergâhına da karar verildi.

Üçkuyular-Halkapınar tramvay güzergahında değişiklik!

İZMİR Büyükşehir Belediyesi, meslek odaları başta olmak üzere gelen öneri ve eleştirilerin ardından 13 kilometrelik Üçkuyular - Halkapınar arası tramvay güzergahında sürpriz bir değişiklik yapacak.

İzmir tramvay güzergahında değişiklik!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, meslek odaları başta olmak üzere gelen öneri ve eleştirilerin ardından 13 kilometrelik Üçkuyular - Halkapınar arası tramvay güzergahında sürpriz bir değişiklik yapacak

Kocaeli Tramvay deposu için proje çizim ihalesi yapıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı Raylı Sistemler Şube Müdürlüğü tarafından Tramvay Depo Sahası ve Atölye Binası Avan ve Uygulama Projeleri Hazırlanması için hizmet alım ihalesi yapıldı.

Kocaeli tramvayı için ilk kazma 2015 Nisan'da vurulacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, KOTO Meclis Salonu’nda düzenlenen basın toplantısında kenti raylı sistemle buluşturacak olan tramvay projesinin geçeceği güzergahı ve de istasyonlarını açıkladı.

Kocaeli tramvayının güzergahı açıklandı!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, belediyenin ilk raylı sistem yatırımı olan tramvayın güzergahını açıkladı. İşte SEKA'dan Otogar'a kadar ulaşacak olan ve merakla beklenen Kocaeli tramvayının bugün açıklanan güzergahı...

Karşıyaka tramvayı çift hat çalışacak!

Karşıyaka tramvayı için sahil boyunca 1300'e yakın ağacın söküleceği bildirildi. TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, 27 Aralık 2014'ten itibaren halka broşür dağıtıp yanlışlara dikkat çekecek

Kocaeli tramvay deposu proje çizim ihalesi yapıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı Raylı Sistemler Şube Müdürlüğü tarafından Tramvay Depo Sahası ve Atölye Binası Avan ve Uygulama Projeleri Hazırlanması için hizmet alım ihalesi yapıldı.

tramvay vagonu kafe Haberi

tramvay vagonu kafe
İşletmecilerden Orkun Uzun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir dönem Taksim'de hizmet veren ve hurdaya ayrılan 34 numaralı tramvayın, ihaleyle satışa sunulduğunu söyledi.  Hangi yıllarda ve kaç yıl kullanıldığını bilmedikleri vagonun önce bir başkası tarafından satın alındığını belirten Uzun, 'Arkadaşım Emre Ertan ile tramvayı bu kişiden aldık.  Tramvayı aldığımızda içi boştu, koltukları ve diğer aparatı sökülmüştü" dedi.

İstanbul'da vinçle bir kamyona yükledikleri vagonun Cundaya getirilmesinin çok zahmetli olduğunu ifade eden Uzun, bazı değişiklikler yaparak bunu zor bir süreç sonunda "Taksim-Cunda" adıyla kafeye dönüştürdüklerini anlattı.

Eskiden İstanbul'un tarihiyle bütünleşen tramvayın, şimdi Cunda Adasının taş evlerinin arasında nostalji yaşattığını vurgulayan Uzun, "Tramvayın kafeterya olduğunu görenler çok beğendiklerini söylüyor.
Kimileri ise önünde hatıra fotoğrafı çektiriyor. Adaya tatile gelen bazı İstanbullular, Taksim'de bindikleri tramvayı...