03 / 05 / 2024

TRT ulus binası

TRT ulus binası

TRT'nin İstanbul Ulus'taki binası ve Harbiye'deki radyoevi binasının depreme dayanıksızlık sebebiyle boşaltılması meclis gündemine taşındı. CHP'li Kılınç, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TRT'den otel iddialarına yanıt: Harbiye ve Ulus'taki binalara dönülecek!

TRT, İstanbul Harbiye'de yer alan radyoevinin otel yapılacağı yönündeki açıklamasından sonra, İstanbul'daki binaları ile ilgili olarak önemli bir açıklama yaptı. İşte o açıklamalar...

TRT'nin Ulus ve Harbiye'deki binalarının boşaltılması TBMM'de!

TRT'nin İstanbul Ulus'taki binası ve Harbiye'deki radyoevi binasının depreme dayanıksızlık sebebiyle boşaltılması meclis gündemine taşındı. CHP'li Kılınç, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Haber-Sen'den İstanbul Radyo binası açıklaması!

Geçtiğimiz günlerde TRT İstanbul Radyosu’nun Harbiye’deki binası için depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle tahliye kararı alınmıştı. Söz konusu karara ilişkin Haber-Sen'den yazılı açıklama geldi.

Ankara'daki Ulus 100. Yıl Çarşısı binası yıkım işi ihale edildi!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi kapsamında Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından oy birliğiyle alınan kararı sonrasında binanın geri dönüşüm malzemeleri karşılığı yıkım işi ihalesinin tamamlandı.

Ulus 100. Yıl Çarşısı binası yıkım işi ihalesi yapıldı!

Ankara'da Ulus 100. Yıl Çarşısı binasının yıkım işi ihalesi tamamlandı. İhalenin Belediyenin sosyal medya hesaplarından ve ABB TV'den canlı olarak yayınlandı.

İş GYO Ulus Banka Hizmet Binası 58.8 milyon TL'ye satıldı!

Ulus Banka Hizmet Binası'nı 58.8 milyon TL'ye satan Türkiye İş Bankası A.Ş.'ye satan İş GYO, tapu devir işlemlerinin tamamlandığını açıkladı..

İş GYO Ulus Banka Hizmet Binası 58,8 milyona satıldı!

Mülkiyeti İş GYO'ya ait Ankara Ulus Banka Hizmet Binası'nın 49 milyon 885 bin TL + KDV (KDV dahil 58 milyon 864 bin 300 TL) bedel üzerinden Türkiye İş Bankası'na satıldı.

Ulus'taki tarihi Sümerbank binasının tadilatı mecliste!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Ulus'taki tarihi Sümerbank binasının tadilatına ilişkin olarak 6 sorusuna yanıt aradı..

Ankara'daki Spor Genel Müdürlüğü ile Gümrük Müsteşarlığı binası yıkılacak!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından, Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi kapsamında Ulus’taki Spor Genel Müdürlüğü binası ile Gümrük Müsteşarlığı binasını yıkılacak..

İş GYO Ulus Merkez binası 2017 değerleme raporu!

İş GYO Ankara İli, Altındağ İlçesi, Fevzipaşa Mahallesi'nde yer alan Ulus Merkez binasının değerleme raporunu yayınladı. 

İller Bankası binası yıkıldı!

Cumhuriyetin ve Başkentin simge mekanlarından biri olan Ulus'taki İller Bankası binası, gece yarısı ekipler tarafından yıkıldı.

Ankara Ulus'taki Kültür Bakanlığı binası müze olacak!

Kültür Bakanlığı’nın 1926 yılında inşa edilen Ulus’taki tarihi binası müzeye dönüşecek. Bakanlık ise Jandarma’nın binasına taşınacak.

Ankara TRT Arı ve Orkut Stüdyoları'nın planı Meclis’ten geçti!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, TRT Arı ve Orkut stüdyolarının da bulunduğu binasının yerine yapılacak olan yeni inşaatın emsalini 2.50’den 2’ye düşürerek onaylarken, plan notlarında rezidansın da bulunduğu farklı kullanımlar önerildi.

TRT ulus binası Haberi

TRT ulus binası

CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç, TRT'nin İstanbul Ulus'taki binası ve Harbiye'deki radyoevi binasının depreme dayanıksızlık sebebiyle boşaltılmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Aydın, sorusunun Tarım Ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Kılınç, ''Aşağıdaki sorularımın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay tarafından, Anayasa'nın 98. ve TBMM İçtüzüğünün 96. Maddeleri gereğince, yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim'' diye konuştu.

Kılınç, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) nun İstanbul Ulus Yerleşkesi (İstanbul Televizyonu) ve Harbiye'deki İstanbul Radyosu'nun (Radyoevi) tarihi binası depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle eş zamanlı şekilde boşaltılmaktadır. İstanbul'daki Radyoevi binası 1945 yılında, İstanbul Televizyonu binası ise 1971 yılında kamu yayıncılığı yapmak üzere tasarlanmış ve mülkiyeti TRT'ye ait olan binalardır. Anıtsal Yapı Statüsü bulanan Radyoevi binası 2000 yılında otel...